Kérdések

Tartalomjegyzék
Mellnagyobbítás Mellimplantátum csere Mellfelvarrás Mellkisebbítés Ajak- és ráncfeltöltés Férfi intimplasztika Hasplasztika Intim kisajakplasztika Vádlinagyobbítás Szemhéjplasztika Zsírleszívás Mellnagyobbítás mellfelvarrással Implantáció külön heg nélküli mellfelvarrással Mellfelvarrás hasplasztikával Mellnagyobbítás hasplasztikával
Lehet-e szoptatni mellfelvarrás után?

Általában lehet. Ez a mell nagyságától, a műtét típusától függ. A műtétnél a tejutak kevéssé, illetve sokszor egyáltalán nem sérülnek. Vannak olyan műtéti eljárások, amikor átvágjuk a tejutakat, ezt az operáló orvossal kell megbeszélni.

Megmarad-e a mellbimbó érzékenysége a mellfelvarrás útán?

A bimbó érzékenysége meg szokott maradni, időnként sérülhet a beidegződése. Előfordul, hogy a műtét után egy időre kevésbé érzékeny a mellbimbó , ritkábban túlérzékenység is jelentkezhet. Érdemes türelmesen kivárni a gyógyulást, mert ezek rendeződhetnek és visszatér az érzés.

Mennyire fogadja el partnerünk a műtéti hegeket?

Egy megereszkedett mell látványa sokkal zavaróbb lehet, mint egy jó formájú mell akár hegekkel. A hegek rejtettek, sokszor szépen, vonalasan gyógyulnak, kevésbé látszanak. Természetesen egy jó formájú mell kivágott ruhában, bikiniben sokkal mutatósabb. Levetkőzve egy már gyógyult műtéti terület nem zavaró. Természetesen műtét előtt érdemes megbeszélni partnerünkkel a lehetőségeket, mert az ízlések nem egyformák.

Mennyire tartós a mellfelvarrás hatása?

Általában 5-10 év, sokszor még tovább is. A mell feszessége fordított arányban van a nagyságával. Függ az életmódunktól, sportolástól. Hízástól és fogyástól Alkatunktól és életkorunktól.

Mikor lehet sportolni és újra nemi életet élni?

A plasztikai sebészeti műtét után a gyógyulás ideje több hónap. A szövetek egymáshoz gyógyulása hamarabb bekövetkezik. 6 hét pihenő után javasoljuk a sport fokozatos kezdését. A nemi élet újrakezdésére is legalább hat hetet kell várni, bár ez akár hamarabb is lehetséges.

Érdemes-e plasztikai sebészhez fordulni, ha szeretnénk még gyemeket?

A közeljövőben tervezett gyermekvárás esetén nem célszerű, mert a mellnagyobbodás, majd csökkenés következtében a feszülő mell ismét megereszkedik. Egy bizonytalan gyermekvárás esetén érdemes operálni, mert a bizonytalan, esetleg hosszú idő alatt élvezzük a jó alak előnyeit.

Meddig kell melltartót hordani?

Közvetlenül a műtét után a sportmelltartó általában 1 hónapig ajánlott. A mellek jó alakjának a hosszabb megőrzése érdekében célszerű rendszeresen valamilyen melltartót viselni.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Mellplasztika TB támogassál Asszimetria mellre
3 éve

Kedves Doktor úr! 26 éves nő vagyok! Azért kerestem fel önt, hogy TB támogatással finanszirozható e az hogy a jobb mellem jóval nagyobb mint a bal 58kg vagyok. A jobb mellem olyan mint ha nem is az én testemé lenne tölcsérben lóg is! Kérem segítsen hogy hol és kihez forduljak! Sajnos nagyon tudatlan vagyok ebben! Várom mihamarabbi válaszát! Köszönettel: 

 Ahhoz, hogy meg lehesssen ítélni, egy személyes vizit szükséges. Amit úgy érez valaki, hogy borzasztó, az elég szubjektív. A megbeszélésen minden felvilágosítást megkap.

mell implantatum eltávolítás
4 éve
Tisztelt Doktor Úr! 1999-ben mell implantatum beültetés történt. Az utóbbi években többszörösen ellenőrizve lett ultrahanggal, illetve két ízben MR vizsgálat is történt. Bár szakadást, szivárgást egyik sem mutatott, szeretném eltávolítattni, új beültetése nélkül. A kérdésem az lenne, hogy esetlegesen helyi érzéstelenítésben is elvégezhető lehetne-e a műtét vagy inkább az altatást javasolná? Illetve, mennyiben kerülne a műtét kórházi ellátás keretein belül? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Mittermajer Mónika

 Az implantátum kiszakadását nem tudja 100%-ban kimutatni egyik vizsgálat sem. A 18 éves implantátum már sérülhet. Nem kell új implantátum beültetés, de az implantátum eltávolításával a mell megereszkedik, és ennek a korrekciója a mellfelvarrás. Lehet helyi érzéstelenítésben is végezni, de kényelmesebb altatásban. Egy suemélyes megbeszélés mindenképpenműtét előtt. szükséges 

Kombinált mellplasztika
4 éve
Tisztelt Doktor Úr! 1 hónapja estem át kombinált mellplasztikán és sajnos az eredményt elnézve nem igazán vagyok megelégedve. Sajnos ugy érzem, a műtét ellenére is még eléggé lóg a mellem. Mentor Moderate 350cc implantátumot kaptam. Több képet is nézegettem hasonló mellel mint amilyen nekem volt és azokon a képeken látható a szép kerek implantátum és a méret ugyan az mint az enyém. Nálam nincs meg a szép dekoltázs forma. Párom még viccelődik is vele, hogy biztosan nem a megfelelő implantátumot kaptam. Szeretném a véleményét kérni és ha megengedi küldenék egy előtte utána képet hogy megnézze miért is vagyok csalódott. Válaszát előre is köszönöm Edina

 Az eredmény nem mindenkinél egyforma. Több dologtól is függ. A férje viccelődése nem segít a probléma megoldásában. Vissza kell menni a kezelőorvosához, és vele megbeszélni a lehetőségeket.

Kerdes
4 éve
Udvozlom! Nekem egy olyan kerdesem lenne h leghamarabb mikor tudnak elvegezni a mutetet (mellfelvarras,mellnagyobbitas, bimbo udvar kissebites)? Pl. Ha jovohet utani heten elmennek egy konzultaciora? Nagyon surgos lenne.

 Kedves hölgyem, kérem, hogy jelentkezzen be az űrlap kitöltésével, és hamar el tud jönni vizitre.

Műtét utáni mell korrekció és felvarrása
5 éve
Tisztelt Dr. Úr, Iker terhességem alatt jobb mellemben tumor keletkezett. Császármetszés után a 14-ik napon a budapesti Semmelweis Egyetem Transplantációs és Sebészeti Klinikán megműtöttek, mely végeredménye, diagnózis: sejtdús fibroadenoma, laktációs hyperplasiával, secunder gócosan abscedáló mastitissel. 15 cm átmérőjű terimét távolítottak el. A vágás, varrás helye elég csúnya. Mell alatt és jobb oldalt több irányból vannak a vágások nyomai. Jobb mellem érezhetően és láthatóan kisebb lett, melltartó kosarán érzem és látom. Ezt szeretném korrigáltatni és egy felvarrással kombinálni, ugyanis közel 140 kg-al császároztak, nagyon megereszkedtek a melleim. Jelenleg is kb. 85-87 kg körüli vagyok, kb. 165 cm magas. Hasam alja is teljesen lóg, kötény hasam lett. Érdeklődnék, hogy ezek közül valamelyiket támogatja az OEP? Válaszát előre is köszönöm.

 A tb csak a rosszindulatú daganatok következtében szükséges műtéteket finanszírozza. Jó indulatú daganat, mint a fibroadenoma, vagy gyulladás miatt végzett beavatkozás után nem fizeti a műtétet.

Tb támogatás
6 éve
Többször találkozunk ilyen problémával. Nem tudok jó hírrel szolgálni, ez tényleg egy fejlődési rendellenesség, de a tb nem tartja betegségnek, így nem támogatja.
Tb támogatás
6 éve
Tisztelt Doktor Úr! Tinédzser korom óta már észrevettem egy fejlődési rendellenességet a mellemen, nem rég utána néztem, és kiderült, hogy nem vagyok vele egyedül, hiszen sok nőt érintő elváltozásról van szó, a cső mellről. Az esztétikai hibákon túl nekem a megnagyobbodott bimbó nagyon sokszor túl érzékeny, illetve az egésznapos nem kipárnázott melltartó viselésétől is fájni szokott az egész mellem. Azt olvastam, hogy ezt a fajta korrekciós műtétet támogatja a tb, mellnagyobbításra nincs szükségem, mivel a méretét tekintve elégedett vagyok, de a formája időröl időre rosszabbodik.. 22 éves vagyok, ezért pénzügyileg nem tehetném meg a korrekciós műtétet, van lehetőség tb támogatással műteni ezt a deformitást? Tisztelettel: B. Réka
OEP támogatott vagy önköltséges?
6 éve
A daganatos betegségek korrigálást támogatja az OEP.
OEP támogatott vagy önköltséges?
6 éve
Tisztelt Doktor Úr! Pár hónapja történő mellmegtartó műtét során eltávolították az egyik mellem negyed-állományát a rosszindulatú tumorral egyetemben + hónaljból ugrottak a nyirokcsomók + azonnali onkoplasztika, azaz megformázták a műtött cicit, felvarrták és ellen-oldali szimmetrizáció (felvarrás) is megtörtént. Alapból a „beteg”oldalam volt mindig is a gyengébb, de a műtét hatására, azért szemmel láthatóan is kisebb az a mell. A műtétkor ezt korrigálni nem lehetett, mivel még bizonytalan volt a műtétek utáni kezelések, illetve a rám váró, biztos sugárkezelés miatt. Kérdésem, hogy a két mell nagyságát összhangba hozó műtétet támogatja e az OEP, még ha csak részlegesen is vagy ez már abszolút önköltséges műtét kategóriába esik e? Köszönöm válaszát!
Mellfelvarrás
6 éve
Ez egy tévhit, nem létezik mellfelvarrás OEP-re

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!