Mellplasztika: Mellkisebbítés (Redukciós mellplasztika)

Mellplasztika: Mellkisebbítés (Redukciós mellplasztika)

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a terhesség és szoptatás után, illetve, különösebb ok nélkül az emlő mirigyállománya megnagyobbodik, vagyis a mellek mérete megnő. Ez az elváltozás egyúttal a mellek megereszkedését is eredményezheti. A mellkisebbítő plasztikai műtét során a plasztikai sebész a mirigyállomány térfogatát csökkenti, és a megnyúlt, felesleges bőrt eltávolítja.

 

A túlnőtt, sokszor a szülés következményeként megnagyobbodott mell nem csak esztétikai probléma lehet, de háti fájdalmakkal is járhat a többlet súly kompenzálása. A túl nagy keblek a mell alatti bőrgyulladását, esetleg gombásodását is okozhatják. A megnagyobbodott mellek sok esetben megereszkednek, lógóssá válnak valamint a bimbóudvaruk is megnő.

Az elváltozás aszimmetrikus, megnyúlt lógós melleket produkálhat, amit a plasztikai sebész műtéttel korrigálhat például mellkisebbítéssel úgy, hogy a mirigyállomány térfogatát csökkenti, és a megnyúlt, felesleges bőrt eltávolítja.

 

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!
 

A mellkisebbítés műtét menete:

 1. A mellkisebbítéses (a mell méretének csökkentése) beavatkozás előtt az orvos megbeszéli páciensével a műtét okát és indítékait, a korrekció mértékét.
   
 2. A redukciós mellplasztika előtt is ugyanúgy szükséges a kivizsgálás, mint az implantátum beültetésénél (labor, mellkas röntgen és mammográfia vagy 40 éves kor alatt esetleg mell ultrahangos vizsgálat).
   
 3. Az operációt altatásban végezzük, és másnap elengedjük a pácienst. Amennyiben  aszimmetrikus mellek korrekciójáról van szó, igény szerint alakítjuk ki a mellek formáját és alakját.
   
 4. Mellkisebbítéssel veszünk le a nagyobból annyit, hogy a másikkal harmonizáljon, vagy a kisebbet implantátum beültetésével alakítjuk a nagyobbhoz.
   
 5. A műtéti metszés rejtett helyen történik: a bimbóudvar körül, valamint attól lefelé, fordított T alakban keletkezik a heg, amit akár egy bikinifelső is eltakar. A bőrmetszést plasztikai varrattal zárjuk.
      
 6. A sebgyógyulás egyedi, sokszor nem feltűnő vonalas heggel gyógyul.
   
 7. A mellplasztika végén kompressziós melltartót kap a páciens.
   
 8. A végeredmény, azaz az emlő végleges formája csak hónapokkal később alakul ki. Mellkisebbítés után a műtéti technikától függően lehetőség van a szoptatásra, ugyanis a mell mirigyállományának olyan területéről távolítjuk el a kívánt mennyiséget, ami nem zárja el a tejutakat. Hat hónapig ügyelni kell a napfény és az UV fény (például szolárium) következményeire, mert ezek hatására a heg deformálódhat.
   

A Mellkisebbítés műtét ára:

Mennyibe kerül a Mellkisebbítés műtét?
Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével,kattintson ide!

 

Referenciák

Referenciák

Nézd meg itt, hogy milyen látványos eredményeket értünk el! Ide kattintva minden általunk végzett plasztikai sebészeti beavatkozásból sok-sok  műtét előtti  és utáni  képet találsz. Pácienseink 82%-a ajánlás útján jön el hozzánk.

Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 
Kövess minket


Facebook Google+Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
Tájékoztatjuk, hogy a honlapunk szöveges fájlokat (cookie-kat) használ névtelen oldal látogatottsági adatok vizsgálata céljából.
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.