Kérdések

Tartalomjegyzék
Mellnagyobbítás Mellimplantátum csere Mellfelvarrás Mellkisebbítés Ajak- és ráncfeltöltés Férfi intimplasztika Hasplasztika Intim kisajakplasztika Vádlinagyobbítás Szemhéjplasztika Zsírleszívás Mellnagyobbítás mellfelvarrással Implantáció külön heg nélküli mellfelvarrással Mellfelvarrás hasplasztikával Mellnagyobbítás hasplasztikával

Hasplasztika gyakran ismételt kérdések

Szülés után a laza bőrön stria látható, eltűnik-e a plasztikai műtét után?

A szülés utáni striák legtöbbször a köldök körül – a terhesség alatt leginkább feszülő területeken alakulnak ki. A köldöktől lefelé elhelyezkedő bőr kerül ki a műtét során. Így az erre a területre esőktől szabadulunk meg.

Lehet-e szülni hasplasztika után?

Lehet. Célszerű a műtétet inkább a szülés utánra halasztani, mert újra kialakulhat a laza bőr, de bármikor ismételhető a műtét.

Hány centit csökken a hasam?

Természetesen a bőr és az elődomborodó zsír kikerülése csökkenti a centiket, azonban ilyenkor a hasizom és alatta a has elődomborodása nem csökken. A szélesebb rectusdiastasist, azaz a középen széthúzódó hasizom területének az összevarrását is el szoktuk végezni, ami tovább csökkenti a centiket. Fogyókúrára nem alkalmas, azt nem helyettesíti. Viszont sokaknál erőt ad a fogyókúra elkezdéséhez.

Mikor tudok dolgozni, és sportolni?

Általában egy hét pihenőt szoktunk ajánlani, a középen széthúzódó izom összevarrása esetén több idő szükséges lehet. A sportot egy hónap után, azonban a belső izom összehúzó varratok után célszerű később, 2 hónap után kezdeni.

Zsírszívást vagy hasplasztikát válasszak?

Hasplasztikát akkor célszerű végezni, ha hasfal bőre ereszkedik meg. Amennyiben a zsír a zavaró, akkor a zsírleszívás megfelelő eredményt tud hozni. Előfordul, hogy mindkét eljárás együttes elvégzése hozza a megfelelő eredményt.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

hasplasztika
2 hónapja
Tisztelt Doktor Úr! Fél éve műtöttek hashártyagyulladás miatt, mely következtében a hasizmom szétnyílt állapotba került. Szeretném megkérdezni, hogy ebben az esetben lehetséges-e a hasplasztikát TB finanszírozással elvégezni? Válaszát előre is köszönöm!
A hasfali sérv megoldása bármilyen feltárásból, akár hasplasztikából lehetséges tb alapon. Állami intézményekben operáló plasztikai sebészt kell keresni.
szétnyílt hasizom műtét
4 hónapja
Kedves Doktor Úr! 10 illetve 6 éve szültem két gyermekem. A hasizmom szétnyílt, amitől nagyon fáj a hátam, derekam. Ez sajnos kihatással van a mindennapokra, az életminőségemet javítaná, ha ismét lenne tartása a hasamnak. Esetembe lehetséges a hasplasztika TB alapon? Üdvözlettel, J.Kinga
A szülés miatt széthúzódott hasizom nem okoz ilyen tüneteket, más okot kell erre keresni. Máskülönben a tb a szülés utáni rekonstrukciót nem támogatja.
TB támogatott hasplasztika
3 éve

Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy van-e lehetőség az Önök intézményében TB támogatott hasplasztikára? 5 év alatt több, mint 35 kg-tól szabadultam meg, sokat javult a hasfalam állapota, de nem tudta teljesen “feldolgozni” a fogyást. Sajnos megereszkedett a hasfal. Az adott magasságomat, súlyomat, bmi indexemet orvosi leletekkel is tudom igazolni. Amennyiben jól értesültem, akkor megfelelek a TB által előírtaknak. Amennyiben van Önöknél erre lehetőség, kérem jelezzenek, szeretnék élni a lehetőséggel. Köszönettel

 Jelenleg a COVID ellátás miatt erre nincs lehetőség nálunk. Nem tudom, hogy hol lehet jelen körülmények között ezt elvégezni.

köldök felett subcutan zsirszövet rétegében 7 cm sűrű bennékű folyadék
3 éve

Tisztelt Doktor Úr! Hasplasztikám volt 18 évvel ezelőtt , Azóta többször a köldököm felett subcutan zsirszövet rétegében 7 cm -es tokkal határolt ,sűrű bennékű folyadék termelődik ami feszít és fáj. Szeretném kérdezni, hogy ez mitől alakul ki és miért , lehet -e ellene tenni ,hogy soha többet ne termelődjön? Szíves válaszát megköszönve! 

 Nagyon türelmes tetszik lenni. Vissza kell mennyi az operáló orvosához, és a műtét miatt kialakult ciszta eltávolítása szükséges tokkal együtt, és nem csak leszívással.

Hasplasztika
3 éve

Tisztelt Doktor Úr, Érdeklődni szeretnék, hogy 8kg-os súlyfelesleg esetén ajánlott e a műtét. Cukorbetegség és Pcos is fennáll, sajnos nagyon nehezen megy a fogyás viszont az inzulinozás miatt a has két oldalán tasakok alakultak ki amit az orvosom szerint csak plasztikával lehet eltüntetni. Gondolom zsírleszívásra is szükség lenne. Várom szíves válaszát! Köszönöm

 Egy leírás nem elég ahhoz, hogy érdemben lehessen beszélni a dologról. Kérem, jelentkezzen be vizitre

Hasplasztika
3 éve

Tisztelt Doktor Úr! 160kgrol jelenleg több, mint 1 év után 130kg vagyok. Mennyit kellene még fogynom, hogy érdemes légyen elvégezni a műtétet? Ekkora fölöslegnél zsirleszívást is végeznek? Műtét után mennyi időt kell várni a gyermekvállalással? Tb alapon elvégezhető a beavatkozás? Válaszát köszönöm!

 A válaszhoz még több adatra van szükség. Célszerű lenne 100 kg alá fogyni a biztonságos műtéthez.

Hasplasztika
3 éve

Tisztelt Hasplasztika! Érdeklődni szeretnék a hasplasztika ügyben.Szültem 4 gyermeket nagyon csíkos és a bőr vagyis a hasam alja látványosan nagyon lóg,tb támogatással elvégezhető a műtét?Őszintén megmondom 20évnyi házasság a férjemmel megromlott a logó has is közrejátszik,nem szép látvány ilyet látni sajnos.Válaszukat előre is köszönöm.

 A kötényhas műtétét újabban nem támogatja a tg. Magán úton lehet csak elvégeztetni.

Hasplasztika
3 éve

Üdvözlöm! A nejemmel kapcsolatban keresnék Önöket! A helyzet az hogy 3 gyermekünk van és pajzsmirigy alul működése van. Ezekből adódóan a hasa alja meg van ereszkedve elég rendesen (nagy melegbe be is fülledt valamint irritált is ) és nem sikerül elfogadnia az ön képét. Milyen segítséget és hol lehet kérni a műtéttel kapcsolatban, hogy úgymond "teljes életet" tudjon élni? Köszönöm válaszukat! 

 A kötényhas nem a tb-re elvégezhető műtétek közé tartozik 

köldöksérv ?
3 éve

Tisztelt Doktor Úr ! Véleményét,tanácsát szeretném kérni ! 2019 szeptemberben műtöttek nagy hasi sérvvel,hálóbeültetéssel nyitott műtéttel. A heg a mellem közepétől a köldök aljáig húzodik a köldököt kikerülve. Kb egy hónapja kifordult a köldököm,felette egy pinponglabda nagyságú fájdalmatlan csúcsos dudor keletkezett. Lehet,hogy a háló zsugorodott össze az türemkedik ki ? vagy már nincs is háló a közvetlenül a köldök felett? esetleg ez egy újabb sérv lehet? fontos lenne mielöbb felkeresnem a műtétet végző orvost ? Nagyon köszönöm válaszát ! Üdvözlettel:

 Valószínűleg egy kisebb sérv alakulhatott ki. El kell menni kontrollra az orvosához.

Hasplasztika
4 éve

Szép napot! 97 kg voltam álapotosan most 65 kg vagyok a hasamon log a bőr kötényhasam van , ezt támogatja az TB? Köszönöm előre is!

 A kötényhas korrekcióját nem támogatja a tb, de a fogyása lehet, hogy olyan mértékű, hogy éppen elfogadható a tb támogatáshoz.Tudni kellene a magasságát is, és kellene dokumentáció a fogyásról. Személyes konzutáció szükséges ennek a megítélésére.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!