Mellplasztika: Mellimplantátum csere

Ma már a mellnagyobbító műtét során használatos implantátumok egyre tartósabbak. Implantátumtól függően 10-15-20 év elteltével még a legtöbb implantátumokat is ki kell cserélni. Előfordulhat, hogy az idő során kissé megnyúlik a bőr, megereszkednek a mellek, vagy megváltozik a mell formája, esetleg az implantátum sérülése miatt hamarabb is szükség lehet a régi mellimplantátum cseréje.

Világszerte a mai napig a leggyakoribb plasztikai műtétek egyike a mellnagyobbítás. A mellplasztikában használatos mellimplantátumok azonban egy idő után cserére szorulnak.

A plasztikai sebészetben a mellnagyobbítás során behelyezett mellimplantátumokat egy idő után cserélni kell. A szervezet tíz-tizenöt év alatt sokat változik: a bőr megnyúlhat, a mell formája is változik. Gyakran a mellimplantátum súlya miatt megereszkedik a mell, vagy az idő múlásával megváltozik a mell formája, emiatt szükséges a régi mellimplantátum cseréje. A korábban behelyezett mellimplantátumokat pedig az elöregedés miatt is cserélni kell. A mai, modern mellimplantátumok már tartósabbak, hosszabb ideig bennmaradhatnak, de a szervezet változásai miatt előbb-utóbb ezeket is célszerű kicserélni.

A csere pedig egy újabb mellplasztikával jár, amikor is nem mindig lehetséges az előző műtéti behatolásból megoldani a mellimplantátum cserét. Sokszor a régi mellimplantátum eltávolítása tokkal együtt szükséges, főleg, ha a tok zsugorodása alakul ki, vagy ha a mellimplantátum megsérül. A plasztikai sebészetben a mellimplantátum cseréje mindig nehezebb műtét technikailag, mint egy beültetés, hosszabb műtéti időt is vesz igénybe. A gyógyulási időszak azonban a szervezet számára sokszor könnyebb, és kevesebb a műtét utáni fájdalom is.

Gyakran előfordul, hogy egy mellnagyobbítást követően pár év múlva megereszkedik a mell, ekkor a mellimplantátum cserénél nagyobb méretű implantátum behelyezését javasoljuk. Más esetben nem elég a mellimplantátum csere, hanem még egy mellfelvarrás is szükséges. A két mellplasztika (implantáció és mellfelvarrás) együtt is elvégezhető. Ennek a megbeszélése már az előzetes mellplasztikai konzultáció alkalmával kiderül. Ilyenkor beszéljük meg azt is, hogy milyen típusú mellfelvarrás lehetséges.

Jelentkezz most
ingyenes konzultációra!

A mellimplantátum műtét menete:

  1. A műtét előttelengedhetetlen a labor, a mammographia vagy 40 éves kor alatt mell ultrahang, az EKG és a mellkasröntgen.
  2. A műtétet altatásban végezzük, és másnap elengedjük a pácienst.
  3. A kívánt helyen 5-6cm-es műtéti metszést ejtünk, sokszor a korábbi műtéti heget kimetszve, majd az implantátumot legtöbbször a tokjával együtt kivesszük.
  4. Az új implantátumnak időnként másik helyet kell képezni, de törekszünk arra, hogy a már meglevőt használjuk, és ebbe az üregbe helyezzük a protézist vissza. A bőrmetszést plasztikai varrattal zárjuk.
  5. Amennyiben a csere mellett még mellfelvarrást is kell végezni, akkor a mellfelvarrás metszéséből végezzük az implantátum cseréjét is. Ehhez nem kell külön műtéti feltárás.
  6. A műtét után speciális kompressziós melltartót kap a páciens. Rendszeres kontrollvizsgálat szükséges. A végeredmény, a mell végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.
  7. A beavatkozás után egyéni alkati adottságoktól függően kb. 6 hétig, vagy akár 2-3 hónapig is feszítő érzés észlelhető a mellekben, és általában duzzadtabbak is a keblek. Mellnagyobbítás után az esetek többségében lehet szoptatni is, mivel a korrekció nem érinti a tejcsatornákat.
  8. A gyógyulás után 6 hónapig sem napfény, sem mesterséges fény (pl. szolárium fénye) nem érheti a heget, mert a metszés területén a heg deformálódhat.

Speciális szövődmények az implantációnál leírt lehetőségek.

A Mellimplantátum csere műtét ára:

Mennyibe kerül a Mellimplantátum csere műtét?
Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével,kattintson ide!

 

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!