Összetett műtét: Mellnagyobbítás mellfelvarrással

Amikor valaki nagyobb keblekre vágyik, számos szempontot figyelembe kell venni a megfelelő plasztikai műtét kiválasztásához. A mellnagyobbítás mellfelvarrással műtét egy olyan kombinált plasztikai műtét, melyre akkor van szükség, ha a páciens nagyobb melleket szeretne, a mellei azonban már erősebben megereszkedtek, és a mellimplantátum behelyezése önmagában nem elegendő a kívánt eredmény eléréséhez.

A kis keblek korrekciója miatti mellnagyobbítás gyakorlatilag egy implantátum behelyezéssel megoldható. Ez a műtét azonban nehezebb feladat, amikor a mellek alkati problémák, vagy hízás-fogyás miatt, illetve szülés után kissé megereszkednek. Ebben az esetben az implantátum beültetése mellett szükséges a mellfelvarrás is a szép eredmény eléréséhez.

Sok esetben egy drasztikus fogyás miatt, vagy a szülés után a mell petyhüdté válik, a bőr megereszkedik. Sokszor a bimbóudvar is jelentősen megnagyobbodik, ami esztétikailag zavaró. Ilyen esetben a mellnagyobbítás egy mellimplantátum beültetésével nem ad szép eredményt. A mirigy alá helyezett implantátum ugyan sokszor kiemeli a megereszkedést, de ehhez nagyobb implantátum beültetése szükséges, amitől a kebel hamarosan ismét lógóssá válik a megnövekedett súlya miatt. Azért sem szerencsés ez a mellplasztikai megoldás, mert a megereszkedés miatt a mell felső területén hiányzik a mirigyállomány, ezáltal az implantátum széle, kontúrja is jobban látható. A mellplasztikában gyakran alkalmazott dualplane módszerrel, amikor a műtét során az implantátum felső részét az izom alá, az alsó részét az izom fölé, tehát a mirigy alá helyezzük, szép eredményt lehet elérni, de ez sokszor önmagáben nem elégséges, nem lehet az erősebben megereszkedett melleket korrigálni. A plasztikai sebészetben az izom alatt elhelyezett mellimplantátum tartósabb, és természetesebb mellformát is biztosít, a szép eredmény eléréséhez azonban a mellnagyobbítás mellett a mellfelvarrás is szükséges. A mell formálása és a lógás megszűntetése mellett a mellplasztikával a bimbóudvar kisebbítése is megoldható.

Jelentkezz most
ingyenes konzultációra!

A mellnagyobbítás mellfelvarrással műtét menete:

  1. A műtét előtt elengedhetetlen a labor, a mammographia vagy 40 éves kor alatt mell ultrahang, az EKG és a mellkasröntgen.
  2. A műtétet altatásban végezzük, és másnap elengedjük a pácienst.
  3. mellfelvarrás lényege a megnyúlt bőr eltávolítása, a mirigyállomány megemelése, valamint az implantátum behelyezése izom alá, vagy dualplane módszer szerint részben izom és részben mirigy alá. A műtét végén a bimbóudvar körül és ettől lefelé egy fordított T-vonalban visszamaradó heg látszik. Ezzel egy optimális mellformát és nagyságot alakítunk ki páciensünk alkatának és személyiségének megfelelően. A mellfelvarrás során a bimbóudvar körüli metszés mindig szükséges, és amikor csak egy lefelé irányuló heggel egészül ki a bimbóudvar körüli hegtől lefelé a mellredőig – ez a vertikális mellplasztika. A műtéti vágás rejtett helyen történik, ezért nem feltűnő, egy bikini felső is teljesen takarja.
  4. A bőrmetszést plasztikai varrattal zárjuk.
  5. A műtét után speciális kompressziós melltartót kap a páciens. Rendszeres kontrollvizsgálat szükséges. A végeredmény, a mell végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.
  6. A beavatkozás után 4-6 hétig feszítő érzés észlelhető, a mell duzzadtabb, bevérzés látható. Mellnagyobbítás után az esetek többségében lehet szoptatni is, mivel a korrekció nem érinti a tejcsatornát.
  7. A gyógyulás után 6 hónapig sem napfény, sem mesterséges fény (pl. szolárium fénye) nem érheti a heget, mert a metszés helye jobban láthatóvá válik, deformálódik.

Speciális szövődmény az implantátum körüli kemény tok vagy kapszula, ami néhány hónap alatt alakulhat ki. Az igazi eredmény fél-egy év után alakul ki.

A mellnagyobbítás mellfelvarrással műtét ára:

Mennyibe kerül a  Mellnagyobbítás mellfelvarrással műtét?
Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével,kattintson ide!

 

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!