Összetett műtét: Implantáció külön heg nélküli mellfelvarrással

A mellnagyobbítás heg nélküli mellfelvarrással másnéven Multiplane technika egy olyan kombinált plasztikai műtét, amely azok számára nyújt megoldást, akik kicsivel nagyobb méretű, teltebb, feszes keblekre vágynak, ugyanakkor a mellek már kissé megereszkedtek. Bizonyos esetekben a két plasztikai műtét megoldható úgy, hogy a mellimplantátum beültetésével együtt, az implantáció metszéséből, külön heg nélkül történjen a mellfelvarrás.

Bizonyos esetekben a mellnagyobbítás csak mellfelvarrással együtt jelent tökéletes megoldást. Ilyenkor két mellplasztikai beavatkozásra van szükség, egy mellimplantátum beültetésre, mely növeli a keblek méretét, és egy mellfelvarrásra, mely megemeli és feszessé teszi a kebleket. Amikor valaki nem akar nagyobb implantátumot, ami kitöltené a mell területét, és nincs jelentős lógása a kebelnek, akkor  már külön hegek nélküli mellfelvarrás is lehetséges!
 

A mellplasztikában vannak olyan speciális esetek, amikor a kívánt eredmény eléréséhez a mellnagyobbító műtéten túl egy kisebb mellfelvarrásra is szükség van. Például, amikor a plasztikai sebész a  megereszkedett melleket csak egy túl nagy mellimplantátum behelyezésével tudná feszessé tenni, de a páciens nem szeretne hatalmas méretű kebleket. Ilyenkor a megoldás egy kisebb méretű mellimplantátum behelyezése, és a mellfelvarrás. A drasztikus fogyás következtében megereszkednek keblek formája szintén szépen korrigálható egy cseppformájú implantátum behelyezésével, mellfelvarrással kombinálva. A mellfelvarrás egy implantátum beültetéssel a plasztikai sebészetben már külön heg nélkül is lehetséges.

Mivel a mellplasztikában a hagyományos mellfelvarrás hegekkel jár, sok páciens ódzkodik tőle. A műtét során heg keletkezik a bimbóudvar körül, és ehhez még egy lefelé irányuló mellredő vonaláig érő heg is szükséges. Máskor ez kiegészül egy haránt heggel, ami a mellredőbe esik, ezzel a bimbóudvar körüli heghez egy fordított T alakú heg csatlakozik.  Most már azonban mellnagyobbítás lehetséges külön (a fent említett) hegek nélküli mellfelvarrással is. A mellplasztikán belül bizonyos esetekben megoldható, hogy az implantátum beültetésével együtt, az implantáció metszéséből, külön heg nélkül történjen a mellfelvarrás. Ilyenkor a megereszkedett mell a helyére kerül, és ez nem jár látható külső plussz heggel.

Jelentkezz most
ingyenes konzultációra!

A mellnagyobbítás külső heg nélküli mellfelvarrásos műtét menete:

  1. A műtét előtt elengedhetetlen a labor, a mammographia vagy 40 éves kor alatt mell ultrahang, az EKG és a mellkasröntgen.
  2. A műtétet altatásban végezzük, és másnap elengedjük a pácienst.
  3. A kívánt helyen 5-6cm-es műtéti metszést ejtünk, majd a mellizom alá ültetjük be a protézist.
  4. A mirigyállományt ebből a metszésből felpreparáljuk, és belső felszívódó varratokkal a kívánt helyre rögzítjük.
  5. A bőrmetszést plasztikai varrattal zárjuk.
  6. A műtét után speciális kompressziós melltartót kap a páciens. Rendszeres kontrollvizsgálat szükséges. A végeredmény, a mell végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.
  7. A beavatkozás után 4-6 hétig feszítő érzés észlelhető, a mell duzzadtabb, bevérzés látható. Mellnagyobbítás után az esetek többségében lehet szoptatni is, mivel a korrekció nem érinti a tejcsatornát.
  8. A gyógyulás után 6 hónapig sem napfény, sem mesterséges fény (pl. szolárium fénye) nem érheti a heget, mert a metszés helye jobban láthatóvá válik, deformálódik.

Speciális szövődmény az implantátum körül alakulhat ki, mint más implantáció esetén. Az igazi eredmény legalább fél-egy év után alakul ki.

A mellnagyobbítás külső heg nélküli mellfelvarrásos műtét ára:

Mennyibe kerül a mellnagyobbítás külső heg nélküli mellfelvarrásos műtét?
Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével,kattintson ide!

 

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!