Kérdések

Tartalomjegyzék
Mellnagyobb√≠t√°s Mellimplant√°tum csere Mellfelvarr√°s Mellkisebb√≠t√©s Ajak- √©s r√°ncfelt√∂lt√©s F√©rfi intimplasztika Hasplasztika Intim kisajakplasztika V√°dlinagyobb√≠t√°s Szemh√©jplasztika Zs√≠rlesz√≠v√°s Mellnagyobb√≠t√°s mellfelvarr√°ssal Implant√°ci√≥ k√ľl√∂n heg n√©lk√ľli mellfelvarr√°ssal Mellfelvarr√°s hasplasztik√°val Mellnagyobb√≠t√°s hasplasztik√°val

Mellfelvarrás gyakran ismételt kérdések

Lehet-e szoptatni mellfelvarr√°s ut√°n?

√Āltal√°ban lehet. Ez a mell nagys√°g√°t√≥l, a mŇĪt√©t t√≠pus√°t√≥l f√ľgg. A mŇĪt√©tn√©l a tejutak kev√©ss√©, illetve sokszor egy√°ltal√°n nem s√©r√ľlnek. Vannak olyan mŇĪt√©ti elj√°r√°sok, amikor √°tv√°gjuk a tejutakat, ezt az oper√°l√≥ orvossal kell megbesz√©lni.

Megmarad-e a mellbimb√≥ √©rz√©kenys√©ge a mellfelvarr√°s √ļt√°n?

A bimb√≥ √©rz√©kenys√©ge meg szokott maradni, idŇĎnk√©nt s√©r√ľlhet a beidegzŇĎd√©se. ElŇĎfordul, hogy a mŇĪt√©t ut√°n egy idŇĎre kev√©sb√© √©rz√©keny a mellbimb√≥ , ritk√°bban t√ļl√©rz√©kenys√©g is jelentkezhet. √Črdemes t√ľrelmesen kiv√°rni a gy√≥gyul√°st, mert ezek rendezŇĎdhetnek √©s visszat√©r az √©rz√©s.

Mennyire fogadja el partner√ľnk a mŇĪt√©ti hegeket?

Egy megereszkedett mell l√°tv√°nya sokkal zavar√≥bb lehet, mint egy j√≥ form√°j√ļ mell ak√°r hegekkel. A hegek rejtettek, sokszor sz√©pen, vonalasan gy√≥gyulnak, kev√©sb√© l√°tszanak. Term√©szetesen egy j√≥ form√°j√ļ mell kiv√°gott ruh√°ban, bikiniben sokkal mutat√≥sabb. LevetkŇĎzve egy m√°r gy√≥gyult mŇĪt√©ti ter√ľlet nem zavar√≥. Term√©szetesen mŇĪt√©t elŇĎtt √©rdemes megbesz√©lni partner√ľnkkel a lehetŇĎs√©geket, mert az √≠zl√©sek nem egyform√°k.

Mennyire tartós a mellfelvarrás hatása?

√Āltal√°ban 5-10 √©v, sokszor m√©g tov√°bb is. A mell feszess√©ge ford√≠tott ar√°nyban van a nagys√°g√°val. F√ľgg az √©letm√≥dunkt√≥l, sportol√°st√≥l. H√≠z√°st√≥l √©s fogy√°st√≥l Alkatunkt√≥l √©s √©letkorunkt√≥l.

Mikor lehet sportolni √©s √ļjra nemi √©letet √©lni?

A plasztikai seb√©szeti mŇĪt√©t ut√°n a gy√≥gyul√°s ideje t√∂bb h√≥nap. A sz√∂vetek egym√°shoz gy√≥gyul√°sa hamarabb bek√∂vetkezik. 6 h√©t pihenŇĎ ut√°n javasoljuk a sport fokozatos kezd√©s√©t. A nemi √©let √ļjrakezd√©s√©re is legal√°bb hat hetet kell v√°rni, b√°r ez ak√°r hamarabb is lehets√©ges.

√Črdemes-e plasztikai seb√©szhez fordulni, ha szeretn√©nk m√©g gyemeket?

A k√∂zelj√∂vŇĎben tervezett gyermekv√°r√°s eset√©n nem c√©lszerŇĪ, mert a mellnagyobbod√°s, majd cs√∂kken√©s k√∂vetkezt√©ben a fesz√ľlŇĎ mell ism√©t megereszkedik. Egy bizonytalan gyermekv√°r√°s eset√©n √©rdemes oper√°lni, mert a bizonytalan, esetleg hossz√ļ idŇĎ alatt √©lvezz√ľk a j√≥ alak elŇĎnyeit.

Meddig kell melltartót hordani?

K√∂zvetlen√ľl a mŇĪt√©t ut√°n a sportmelltart√≥ √°ltal√°ban 1 h√≥napig aj√°nlott. A mellek j√≥ alakj√°nak a hosszabb megŇĎrz√©se √©rdek√©ben c√©lszerŇĪ rendszeresen valamilyen melltart√≥t viselni.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Aszimmetrikus mellek
2 hónapja
Tisztelt Doktor √ör! L√°nyom (16 √©ves) gerincferd√ľl√©ssel √©s mellkasdeformit√°ssal √©li kamasz √©let√©t. RettentŇĎen zavarja, hogy aszimmtrikusak a mellei. √ČrdeklŇĎdni szeretn√©k √ĖntŇĎl, hogy mikort√≥l lehetne seg√≠teni a probl√©m√°j√°n? Nagyon sz√©pen k√∂sz√∂n√∂m a v√°lasz√°t! √údv√∂zlettel: Nemes √Čva
Ez √∂sszetett k√©rd√©s, √©s l√°tni kell a megold√°s eld√∂nt√©se miatt. Mivel ez egy betegs√©g miatt keletkezett probl√©ma, ez√©rt v√°rhat√≥an tb finansz√≠rozott megold√°s is lehets√©ges amikor a fejlŇĎd√©sben le√°ll, √°ltal√°ban 18 √©ves kor ut√°n.
Mellnagyobbítás saját zsírral
3 éve

Tisztelt Doktor Ur! Az lenne a kerdesem, hogy mellimplantatum eltavolitasaval is lehetseges-e a mellnagyobbitas sajat zsirral? 16 evvel ezelott estem at mellnagyobbito muteten es szeretnem eltavolitattni az implantatumot. Nem szeretnek ujabbat, igy a feltoltes sajat zsirral illetve akar mellfelvarras opcion is gondolkozom, amennyiben lehetseges. Valaszat elore is koszonom!

 Egy szóval: igen. Az implantátum eltávolításával a mell lóni fog, ezt fel kell varrni, és amennyiben szeretné még nagyobbítítni is, akkor lehet zsírtöltést végezni.

saj√°t zs√≠rral t√∂rt√©nŇĎ mellmŇĪt√©t
3 éve

Volt már mellfelvarrásom 9 évvel ezelŇĎtt,aminek eredménye kb 4 hónapig tartott és amit szívbŇĎl megbántam. Akkor kb 80C méret voltam és ha tudtam volna,h nem tartós a megemelt hatás,akkor nem fizettem volna fölöslegesen,ráadásul a bimbó körüli kivágás sem esztétikus számomra. Azóta fogytam illetve 3 évig szoptattam,így megereszkedett a mellem és méretben is jóval kisebb, kb 70C. Az implantátum nélküli mŇĪtét érdekelne és azt szeretném kérdezni,h ha még szülnék,akkor a szoptatás mennyire befolyásolná az eredményt illetve ,ha 165cm magassághoz 55kg vagyok,akkor lenne -e elegendŇĎ zsír a feltöltéshez és a mŇĪtét eredménye mennyire hosszantartó?

 A sok kérdésére egy vizit alkalmával lehet válaszolni. Ehhez látni is kell. 

Mellfellvarr√°s
3 éve

Üdv! Huszonéves vagyok jelenleg még csak, a melleim jelenleg a 105 D kosarat viselik ( bár ugye melltartófüggŇĎ), viszont egyáltalán nem vagyok megelégedve velük, ahogy lógnak. Ilyen esetben ha fellvarratom , de nem szeretném mondjuk, hogy kisebb legyen mi az eljárás, és mi rá a legjobb módser? A saját zsírral való feltöltés esetleg segítséget tud nyújtani a problémámra? Köszönöm!

 Az adataiból látszik, hogy nagy mellrŇĎl van szó. Ennek a lógásnak a megszŇĪntetése a mellfelvarrás. A mell lógása lehet a nagy súlya miatt, lehet, hogy fogyott... A zsírtöltés biztosan nem megoldás.

mellfelvarr√°s
4 éve

T. Cím! ErŇĎsen gondolkodom a mellfelvarráson. Viszonylag nagy mellem van, de egyenlŇĎre csak a felvarrásban gondolkodom. Olvastam ugyan a témában, de egyértelmŇĪen orvosi konzultáció tudja megmondani, hogy pontosan milyen beavatkozás lenne megfelelŇĎ, illetve ugyancsak fontos információ számomra a költségek mértéke.

 A mellfelvarrásnak különbözŇĎ lehetŇĎségei vannak. A nagy mell esetén a felvarrás nem okoz hosszútávú eredményt, mert a nagy súly miatt viszonylag hamar megereszkedik, akármilyen technikával végezzük. Ennek a megbeszélése fontos egy vizit alkalmával, amit jelenleg nem tudok megmondani, hogy mikor lehetséges. A helyzet javulásával reméljük, ez hamar bekövetkezik.

Mellfelvarr√†s implant√†tummal heg n√©lk√ľl
4 éve

Jó napot kívànok Ezzel az eljàràssal lehetséges mellbimbòt kicsinyíteni?Kell hozzà a körmetszés? Köszönettel 

 A bimbó kissebbítés másik mŇĪtét, a bimbóudvar kissebbítés a mellfelvarrással jár.

Mell asszimetria
4 éve

Jónapot Kivánok Tisztelt Dr úr / hölgy Szeibert Alexandra vagyok 24 éves már kisgyermekem szoptatas elején észre vettem a jelentös asszimetriát ami kb 30-40 % eltérést jelent a két Mellem között, mar nem szoptatok 3 éve nagyon látszik a különbség és nagyon Zavar lelkileg nagyon megvisel kérem önt ha tud segitsen válaszát elöre is nagyon szépen köszönöm

 A nagy mellaszimmetria mŇĪtétét támogatja a tb, ehhez el kell jönni egy vizitre, amikor lehet látni a különbséget.

Mellplasztika
4 éve

Tisztelt Doktor Úr! ÉrdeklŇĎdnék, hogy csŇĎmell esetén van- e TB támogatás mellmŇĪtétre? Válaszát elŇĎre is köszönöm!

 Az OEP csak az általa betegségnek számított elváltozásokat finanszírozza. Az óriás mell, és a nagyfokú aszimmetria tartozi ebbe a lehetŇĎségbe. A csŇĎmell nem OEP finanszírozású mŇĪtét

Mellpalasztika
4 éve

Tisztelt Dr.Úr! A problémám az,hogy nagyon kicsi a melleim és sajnos lógnak is,plussz mindkét mellbimbóm befelé forduló.Lehet e TB finanszírozással valamilyen "korrekciót" vagy mŇĪtétet igénybe venni ilyen esetben?

 A tb nem finanszírozza a lógó mellek korrekcióját. Az implantációt is csak rosszindulatú tumor esetén állja.

Mellplasztika
4 éve

Tisztelt Doktor úr! ÉrdeklŇĎdnék, hogy tb támogatással végezhetŇĎ-e asszimetrikus mell miatti plasztikai mŇĪtét? A bal mellem duplája kb a jobbnak. Sajnos egyre látványosabb, egyre zavaróbb. Várom válaszát. Köszönettel.

 A tb finanszírozza a nagy mell aszimmetriát. Természetesen egy vizit szükséges a mŇĪtét megítéléséhez. Több módon is lehet segíteni, amit a megbeszélésen kell eldönteni.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg el√©rhetŇĎs√©geidet √©s koll√©g√°ink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzult√°ci√≥s lehetŇĎs√©ggel kapcsolatban!