Kérdések

Tartalomjegyzék
Mellnagyobbítás Mellimplantátum csere Mellfelvarrás Mellkisebbítés Ajak- és ráncfeltöltés Férfi intimplasztika Hasplasztika Intim kisajakplasztika Vádlinagyobbítás Szemhéjplasztika Zsírleszívás Mellnagyobbítás mellfelvarrással Implantáció külön heg nélküli mellfelvarrással Mellfelvarrás hasplasztikával Mellnagyobbítás hasplasztikával
Lehet-e szoptatni mellfelvarrás után?

Általában lehet. Ez a mell nagyságától, a műtét típusától függ. A műtétnél a tejutak kevéssé, illetve sokszor egyáltalán nem sérülnek. Vannak olyan műtéti eljárások, amikor átvágjuk a tejutakat, ezt az operáló orvossal kell megbeszélni.

Megmarad-e a mellbimbó érzékenysége a mellfelvarrás útán?

A bimbó érzékenysége meg szokott maradni, időnként sérülhet a beidegződése. Előfordul, hogy a műtét után egy időre kevésbé érzékeny a mellbimbó , ritkábban túlérzékenység is jelentkezhet. Érdemes türelmesen kivárni a gyógyulást, mert ezek rendeződhetnek és visszatér az érzés.

Mennyire fogadja el partnerünk a műtéti hegeket?

Egy megereszkedett mell látványa sokkal zavaróbb lehet, mint egy jó formájú mell akár hegekkel. A hegek rejtettek, sokszor szépen, vonalasan gyógyulnak, kevésbé látszanak. Természetesen egy jó formájú mell kivágott ruhában, bikiniben sokkal mutatósabb. Levetkőzve egy már gyógyult műtéti terület nem zavaró. Természetesen műtét előtt érdemes megbeszélni partnerünkkel a lehetőségeket, mert az ízlések nem egyformák.

Mennyire tartós a mellfelvarrás hatása?

Általában 5-10 év, sokszor még tovább is. A mell feszessége fordított arányban van a nagyságával. Függ az életmódunktól, sportolástól. Hízástól és fogyástól Alkatunktól és életkorunktól.

Mikor lehet sportolni és újra nemi életet élni?

A plasztikai sebészeti műtét után a gyógyulás ideje több hónap. A szövetek egymáshoz gyógyulása hamarabb bekövetkezik. 6 hét pihenő után javasoljuk a sport fokozatos kezdését. A nemi élet újrakezdésére is legalább hat hetet kell várni, bár ez akár hamarabb is lehetséges.

Érdemes-e plasztikai sebészhez fordulni, ha szeretnénk még gyemeket?

A közeljövőben tervezett gyermekvárás esetén nem célszerű, mert a mellnagyobbodás, majd csökkenés következtében a feszülő mell ismét megereszkedik. Egy bizonytalan gyermekvárás esetén érdemes operálni, mert a bizonytalan, esetleg hosszú idő alatt élvezzük a jó alak előnyeit.

Meddig kell melltartót hordani?

Közvetlenül a műtét után a sportmelltartó általában 1 hónapig ajánlott. A mellek jó alakjának a hosszabb megőrzése érdekében célszerű rendszeresen valamilyen melltartót viselni.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Mellnagyobbítás saját zsírral
10 hónapja

Tisztelt Doktor Ur! Az lenne a kerdesem, hogy mellimplantatum eltavolitasaval is lehetseges-e a mellnagyobbitas sajat zsirral? 16 evvel ezelott estem at mellnagyobbito muteten es szeretnem eltavolitattni az implantatumot. Nem szeretnek ujabbat, igy a feltoltes sajat zsirral illetve akar mellfelvarras opcion is gondolkozom, amennyiben lehetseges. Valaszat elore is koszonom!

 Egy szóval: igen. Az implantátum eltávolításával a mell lóni fog, ezt fel kell varrni, és amennyiben szeretné még nagyobbítítni is, akkor lehet zsírtöltést végezni.

saját zsírral történő mellműtét
1 éve

Volt már mellfelvarrásom 9 évvel ezelőtt,aminek eredménye kb 4 hónapig tartott és amit szívből megbántam. Akkor kb 80C méret voltam és ha tudtam volna,h nem tartós a megemelt hatás,akkor nem fizettem volna fölöslegesen,ráadásul a bimbó körüli kivágás sem esztétikus számomra. Azóta fogytam illetve 3 évig szoptattam,így megereszkedett a mellem és méretben is jóval kisebb, kb 70C. Az implantátum nélküli műtét érdekelne és azt szeretném kérdezni,h ha még szülnék,akkor a szoptatás mennyire befolyásolná az eredményt illetve ,ha 165cm magassághoz 55kg vagyok,akkor lenne -e elegendő zsír a feltöltéshez és a műtét eredménye mennyire hosszantartó?

 A sok kérdésére egy vizit alkalmával lehet válaszolni. Ehhez látni is kell. 

Mellfellvarrás
1 éve

Üdv! Huszonéves vagyok jelenleg még csak, a melleim jelenleg a 105 D kosarat viselik ( bár ugye melltartófüggő), viszont egyáltalán nem vagyok megelégedve velük, ahogy lógnak. Ilyen esetben ha fellvarratom , de nem szeretném mondjuk, hogy kisebb legyen mi az eljárás, és mi rá a legjobb módser? A saját zsírral való feltöltés esetleg segítséget tud nyújtani a problémámra? Köszönöm!

 Az adataiból látszik, hogy nagy mellről van szó. Ennek a lógásnak a megszűntetése a mellfelvarrás. A mell lógása lehet a nagy súlya miatt, lehet, hogy fogyott... A zsírtöltés biztosan nem megoldás.

mellfelvarrás
1 éve

T. Cím! Erősen gondolkodom a mellfelvarráson. Viszonylag nagy mellem van, de egyenlőre csak a felvarrásban gondolkodom. Olvastam ugyan a témában, de egyértelműen orvosi konzultáció tudja megmondani, hogy pontosan milyen beavatkozás lenne megfelelő, illetve ugyancsak fontos információ számomra a költségek mértéke.

 A mellfelvarrásnak különböző lehetőségei vannak. A nagy mell esetén a felvarrás nem okoz hosszútávú eredményt, mert a nagy súly miatt viszonylag hamar megereszkedik, akármilyen technikával végezzük. Ennek a megbeszélése fontos egy vizit alkalmával, amit jelenleg nem tudok megmondani, hogy mikor lehetséges. A helyzet javulásával reméljük, ez hamar bekövetkezik.

Mellfelvarràs implantàtummal heg nélkül
1 éve

Jó napot kívànok Ezzel az eljàràssal lehetséges mellbimbòt kicsinyíteni?Kell hozzà a körmetszés? Köszönettel 

 A bimbó kissebbítés másik műtét, a bimbóudvar kissebbítés a mellfelvarrással jár.

Mell asszimetria
2 éve

Jónapot Kivánok Tisztelt Dr úr / hölgy Szeibert Alexandra vagyok 24 éves már kisgyermekem szoptatas elején észre vettem a jelentös asszimetriát ami kb 30-40 % eltérést jelent a két Mellem között, mar nem szoptatok 3 éve nagyon látszik a különbség és nagyon Zavar lelkileg nagyon megvisel kérem önt ha tud segitsen válaszát elöre is nagyon szépen köszönöm

 A nagy mellaszimmetria műtétét támogatja a tb, ehhez el kell jönni egy vizitre, amikor lehet látni a különbséget.

Mellplasztika
2 éve

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy csőmell esetén van- e TB támogatás mellműtétre? Válaszát előre is köszönöm!

 Az OEP csak az általa betegségnek számított elváltozásokat finanszírozza. Az óriás mell, és a nagyfokú aszimmetria tartozi ebbe a lehetőségbe. A csőmell nem OEP finanszírozású műtét

Mellpalasztika
2 éve

Tisztelt Dr.Úr! A problémám az,hogy nagyon kicsi a melleim és sajnos lógnak is,plussz mindkét mellbimbóm befelé forduló.Lehet e TB finanszírozással valamilyen "korrekciót" vagy műtétet igénybe venni ilyen esetben?

 A tb nem finanszírozza a lógó mellek korrekcióját. Az implantációt is csak rosszindulatú tumor esetén állja.

Mellplasztika
2 éve

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődnék, hogy tb támogatással végezhető-e asszimetrikus mell miatti plasztikai műtét? A bal mellem duplája kb a jobbnak. Sajnos egyre látványosabb, egyre zavaróbb. Várom válaszát. Köszönettel.

 A tb finanszírozza a nagy mell aszimmetriát. Természetesen egy vizit szükséges a műtét megítéléséhez. Több módon is lehet segíteni, amit a megbeszélésen kell eldönteni.

Mellplasztika
2 éve

Tisztelt Doktor úr! Azért kerestem fel önt, hogy TB támogatással finanszirozható e a mellplasztikai műtét?Velem született szívbetegséggel rendelkezem ,a műtétek által deformálódott a mellkasom ezáltal a jobb mellem nagyobb mint a bal és kicsit a hónaljamba belóg .Válaszát előre is köszönöm .

 Az OEP olyan finanszírozási feltételeket állított ki, amik jól meghatározott deformitásokat támogat. Az ön által felvetett probléma nincs így a lehetőségek között, de méltányossági kérelemmel van egy kevés esély a megoldásra.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!