Férfi intimplasztika

A férfi intimplasztika egy dinamikusan fejlődő, egyre népszerűbb plasztikai sebészeti terület, melynek egyre több férfi veti alá magát. Sok férfi számára okoz ugyanis gondot a pénisze mérete. Vannak, akik a péniszük hosszával nincsen megelégedve, mások pedig vastagabb péniszt szeretnének. Saját gyakorlatunkban péniszhosszabbítást nem végzünk, csak péniszvastagítást vállalunk, illetve amennyiben a pénisz laza bőre okoz gondot, ez is könnyen korrigálható. A péniszvastagítás egy egyszerű műtét, ami egynapos sebészeten, helyi érzéstelenítésben történik.

Sok esetben a pénisz mérete  hossza  okoz panaszt, máskor a vastagsága jelent gondot. A férfiak péniszének mérete merev állapotban átlag 13 és 15 centiméter hosszú, az átmérője 3-4cm. Ez az átlag is csak olyan hozzávetőleges adat. Lelki probléma esetén, amikor önértékelési zavar alakul ki, változtatni kell!

Az olyan pénisznövelési eljárások, mint a vákuumos módszer, a pénisz függesztésére használt súlyok, extenderek, mágneses vagy elektromos péniszre szerelhető eszközök, hormonterápiák  (Szteroidok), növényi hatóanyagok, tehát nem a műtéti megoldások, nem hatékonyak. Mivel a férfi nemi szerv rugalmas, ezért az átmeneti változás hamar visszaáll.

A péniszen végzett beavatkozások történhetnek vallási okokból, pszichés zavarokat okozó szexuális kisebbségi érzés miatt, betegségből vagy traumából eredő korrekciókból. Körülmetélést például vallási okból is kérhet egy páciens, de cukorbetegség vagy sérülés következtében kialakult fitymaszűkület miatt is szükség lehet a műtétre. Az erre a területre behelyezett testékszer átszakíthatja a szöveteket, ezért keresi fel a páciens plasztikai sebészt. Ritkán előforduló rendellenesség a pénisz laza bőre, ami ugyancsak könnyen korrigálható.

Előfordulhat viszont, hogy kövérség miatt az egyébként normál méretű pénisz szabad hossza optikailag akár több centivel is rövidebbnek tűnik. Ilyenkor a szeméremdombról redukálja az orvos a bőr alatti zsírszövetet zsírleszívással, amit esetenként be is tölt vastagításnak.

Saját gyakorlatunkban a pénisz hosszabbítását nem végezzük. Ez a műtét a szalagok gyengülését okozza, és érdemleges hosszabbítás nem érhető el az eljárással, ezért csak vastagítást végzünk.

Jelentkezz most
ingyenes konzultációra!

A pénisz nagyobbítás (vastagítás) műtét menete:

 1. A pénisz nagyobbítás (vastagítás) műtét ambuláns módon történik, helyi érzéstelenítésben, de külön kérésre altatásban is lehetséges.
 2. A páciens kérésére altatásban történő korrekció természetesen hosszabb benntartózkodási időt vesz igénybe, mert ekkor egy pár órás vagy akár egy egyéjszakás megfigyelésre bent kell maradnia a páciensnek az intézetben.
 3. A pénisz nagyobbítás (vastagítás) során a pácienstől a műtőasztalon először zsírt szívunk le. Ezután a pénisz bőre alá injekciózzuk be, - ahol egyébként anatómiailag nincsen zsír.
 4. A mennyiség a pénisz nagyságától is függ, egy alkalommal 25 – 50 köbcenti zsírt tud bejuttatni az orvos. Időnként 2-3 alkalom is szükséges a megfelelő pénisz nagyobbításhoz. Az első töltés mindig alacsonyabb térfogatot eredményez, és viszonylag nagyobb mennyiség szívódik fel belőle. Kialakul az a vérellátás a betöltött zsírszövetben, ami a később betöltendő zsír vérellátását tudja biztosítani.
 5. Lehetséges szövődmények: A péniszen a tűszúrások nyomán keletkező vérömlenyek miatt átmeneti csomósodás előfordulhat, de ez hamarosan felszívódik. Kiemelkedések és besüppedések keletkezhetnek a kezelt terület felszínén, a bőr átmeneti érzészavara. A zsír felszívódása, esetleg egyenetlen felszívódása.
 6. A műtétet nem szabad végezni a kezelendő terület helyi gyulladása esetén.
 7. A korrekciós plasztika után néhány napig a pénisz duzzanata és enyhe fájdalom jelentkezhet. Az általános higiénés szabályok betartása fontos, zuhany használatával, az áztatás - ülőfürdő 1-2 hétig kerülendő.
 8. Nagyobb térfogatok átültetése után a donor (adó) területen kompressziós, szorító kötés viselése javasolt 2-3 hétig.
 9. A péniszen a sebgyógyulás ideje alatt, 2-3 hónap a nemi élet kerülése ajánlott.
 10. A végleges állapot fél év után alakul ki.

Vizsgálatok és teendők a férfi intimplasztika előtt

Minden plasztikai műtét előtt szükség van bizonyos orvosi vizsgálatok elvégzésére. Mivel a férfi intimplasztika egy ambuláns, helyi érzéstelenítésben végezhető beavatkozás, elegendő a laborvizsgálat.

 • Labor vizsgálat

Egyéb orvosi vizsgálatokra lehet szükség, ha Ön

 • Átesett már korábban férfi intimplasztika műtéten
 • Van valamilyen betegsége
 • Rendszeresen szed valamilyen gyógyszert

Amennyiben volt már korábban valamilyen plasztikai műtéte, kérjük, hozza magával a műtét zárójelentéseit. Abban az esetben, ha van valamilyen betegsége, illetve gyógyszeres kezelés alatt áll, a további vizsgálatok megállapításához szükség van az erre vonatkozó dokumentációkra is. A plasztikai sebész ezt követően, ha minden szükséges információt megkapott, akkor tudja megállapítani, hogy Ön esetében milyen további orvosi vizsgálatok szükségesek.

Milyen előnyökkel jár a férfi intim plasztika

 • A méret akár 1-1,5 cm-el is növelhető

  Sok férfi számára jelent komoly lelki és önértékelési problémát, ha férfiassága méretével nem elégedett. Van, aki a hosszán, más a vastagságán szeretne változtatni. A férfi intimplasztika mindkét eljárást magában foglalja, klinikánkon azonban kizárólag péniszvastagítással foglalkozunk. A férfi intimplasztikával a pénisz vastagsága akár 1-1,5 cm-el is megnövelhető. A weboldalon található férfi intimplasztika képek jól mutatják az eredményt.

 • Az eredmény azonnal látható

  A férfi intimplasztika plasztikai műtét eredménye a beavatkozást követően azonnal látható. Mivel azonban a férfi intimplasztika műtét saját zsírral való feltöltést jelent, a saját zsír pedig egyénileg változó mértékben szívódik fel, a kívánt méret eléréséhez előfordulhat, hogy a műtétet szükség szerint többször is ismételni kell. A végleges állapot fél év után alakul ki.

 • Egyszerű, helyi érzéstelenítéssel végezhető beavatkozás

  A férfi intimplasztika egyszerű plasztikai műtét, mely helyi érzéstelenítésben, ambuláns módon végezhető. A zsírtöltéssel történő péniszvastagítás nem jár jelent különösebb megterhelést a páciens számára. A plasztikai műtét után azonnal haza lehet menni, és néhány napos pihenést követően fokozatosan vissza lehet térni a szokásos életvitelhez.

 • Nincsenek műtéti hegek

  A péniszvastagítás céljából történő zsírfeltöltés egyszerű, helyi érzéstelenítésben is elvégezhető beavatkozás. A plasztikai műtét során először zsírt szívunk le, majd ezt követően a sajátzsírt a pénisz bőre alá injekciózzuk be. Az apró tűszúrások helyén hegek nem maradnak vissza.

 • Kombinálható szeméremdombról való zsírleszívással

  Bizonyos esetekben, túlsúlyos pácienseknél előfordulhat, hogy a pénisz mérete ugyan megfelelő lenne, a kövérség miatt azonban kisebbnek, rövidebbnek tűnik. Ezen a problémán segíthet egy egyszerű szeméremdombról történő zsírleszívás, melynek következtében a pénisz hossza ugyan nem változik, optikailag azonban nagyobbnak tűnik. A szeméremdombról leszívott zsír igény esetén feltölthető péniszvastagítás céljából.

 • Nő az önbizalom, megszűnik az önértékelési zavar

  Ha egy férfi anatómiai adottságai miatt úgy érzi, nem tud elég jól teljesíteni az intim helyzetekben, vagy partnere számára nem képes kielégítő örömteli élményt nyújtani, az gyakran lesújtó tud lenni. A nemi életre kiható probléma pszichés zavarokat okozhat a szexuális kisebbségi érzés miatt. A péniszvastagítás hatására megszűnhetnek ezek a jellegű önértékelési zavarok, és helyreállhat az önbizalom.

 • Javul a szexuális élet

  A férfi intimplasztika során sok férfi páciens számolt be arról, hogy a méret növekedés és az ezzel együtt járó nagyobb önbizalom hatására nagymértékben javult a szexuális élete.

A férfi intimplasztika típusai

 1. Péniszvastagítás

  A pénisz térfogata saját zsírral való feltöltéssel igen nagymértékben, akár 1-1,5 cm-el is megnövelhető. A műtét során először zsírt szívunk le, majd ezt követően kerül a saját zsír beinjekciózással a pénisz bőre alá. Egy alkalom során átlagosan 25-50 köbcentiméter mennyiségű zsírt tud feltölteni a plasztika sebész. Éppen ezért előfordulhat, hogy 2-3 alkalom is szükséges a kívánt méret eléréséhez. Fontos tudni, hogy az első töltés mindig alacsonyabb térfogat növekedést okoz, mert viszonylag nagyobb mennyiségben szívódik fel.
 2. Péniszhosszabbítás

  Saját gyakorlatunkban nem végzünk péniszhosszabbító plasztikai műtétet, mert ez a beavatkozás a szalagok gyengülését okozza, és érdemleges hosszabbítás nem érhető el vele.
 3. „Optikai” pénisznagyobbítás – szeméremdombról történő zsírleszívással

  Ez az eljárás olyan túlsúlyos páciensek számára nyújt megoldást, akiknek kövérségükből adódóan optikailag kisebbnek tűnik a péniszük hossza. Bár alapvetően nincsen semmi problémájuk férfiasságuk méretével, a túlsúly miatt péniszük mégis kisebbnek tűnik. Ebben az esetben a megoldást a szeméremdombon kialakult zsírtöbblet csökkentése jelenti, mely hatására a pénisz optikailag nagyobbnak tűnik. Ez a beavatkozás tényleges méretváltozással nem jár, mindössze optikai megoldás.

Kinek ajánlott a férfi intimplasztika

 1. Túl vékony pénisz esetén

  A péniszvastagítás abban az esetben javasolt, ha a páciens nincsen megelégedve péniszének térfogatával. A saját zsírral történő péniszvastagítással akár 1-1,5 cm-el növelhető a vastagság.
 2. Túlsúly esetén gyakran optikailag kisebbnek tűnik

  Azoknak a pácienseknek is javasolt a férfi intimplasztika, akiknek túlsúlyuk miatt kisebbnek tűnik a péniszük. Ebben az esetben optikailag növelhető a méret a szeméremdombról történő zsírtöbblet eltávolításával. A leszívott zsírt akár vastagítás céljából be is lehet injekciózni a kívánt területre.

Lehetséges kockázatok a férfi intimplasztika esetében

A férfi intimplasztika egy helyi érzéstelenítésben végezhető egyszerű beavatkozás, mely során igen ritkán alakulnak ki szövődmények. Bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy a péniszen a tűszúrások nyomán keletkező vérömlenyek átmenetileg csomósodnak, ez a tünet azonban hamar elmúlik, ahogy ezek a kis csomók felszívódnak a szervezetben.

Az operált terület felszínén a zsírfeltöltés következtében kialakulhatnak továbbá kisebb egyenetlenségek, kiemelkedések és besüppedések, illetve előfordulhat a bőr átmeneti érzészavara is.

A saját zsírral történő pénisznagyobbítás kockázata lehet még a feltöltött zsír túlzott nagymértékű, egyenetlen vagy akár teljes mértékű felszívódása.

Műtét utáni gyógyulási idő

 • 1-2 napig enyhe fájdalom és duzzanat jelentkezhet

  A férfi intimplasztika műtét után enyhe fájdalom jelentkezhet, illetve előfordulhat az operált terület kisebb duzzanata. Ezek a tünetek hagyományos fájdalomcsillapító tabletta szedésével kezelhetők, és pár napon belül teljesen elmúlnak.

 • Ülőfürdő 1-2 hétig kerülendő

  A műtét után fontos az általános higiénés szabályok betartása, a rendszeres zuhanyozás, azonban operált terület vízben való áztatása, és az ülőfürdő 1-2 hétig kerülendő.

 • Bizonyos esetekben 2-3 napig kompressziós kötés viselése javasolt a donor (adó) területen

  A donor(adó) területen kompressziós, szorító kötés viselését javasoljuk 2-3- napig.

Mikor lehet visszatérni a megszokott életvitelhez

 • 1 nap múlva visszatérhet a normál napi tevékenységekhez

  Mivel a férfi intimplasztika egy ambuláns beavatkozás, a műtét után azonnal haza lehet menni. Másnap már visszatérhet a normál napi tevékenységekhez és a munkába is visszaállhat.

 • 2-3 hónapig kerülendő a szexuális élet

  A sebgyógyulás ideje alatt, 2-3 hónapig a nemi élet kerülése javasolt.

A Férfi intimplasztika műtét ára:

Mennyibe kerül a Férfi intimplasztika műtét?
Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével,kattintson ide!

 

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!