Kérdések

Tartalomjegyzék
Mellnagyobbítás Mellimplantátum csere Mellfelvarrás Mellkisebbítés Ajak- és ráncfeltöltés Férfi intimplasztika Hasplasztika Intim kisajakplasztika Vádlinagyobbítás Szemhéjplasztika Zsírleszívás Mellnagyobbítás mellfelvarrással Implantáció külön heg nélküli mellfelvarrással Mellfelvarrás hasplasztikával Mellnagyobbítás hasplasztikával

Mellkisebbítés, redukciós mellplasztika gyakran ismételt kérdések

Kisebb méretű mellett szeretnék.

Gyakori kérés, hogy a már kényelmetlenül nagy mellek kisebbítését olyan mértékben szeretné a páciens, hogy az már nem illene az alkatához. Nem jó a túl kis mell, mert a „hőn vágyott” kis mell akár csalódást is okozhat a későbbiekben. Ennek a korrigálása már csak implantátum beültetésével lehetséges.

Megszűnik-e a háti fájdalmam?

A túl nagy mellek sokszor erős háti fájdalmakat okoznak, valamint a rossz testtartásért is felelősek. A kényelmetlen nagy tehertől megszabadulva biztos, hogy jó érzés megkönnyebbülni. A fájdalmak is csökkennek, bár nem lehet azt ígérni, hogy a megszokott testtartás, ill. a kialakult gerincproblémák teljesen megszűnnek.

Milyen veszélyei vannak a mellkisebbítési műtétnek?

A kissé egyszerűbb mellfelvarrással szemben ez egy nagyobb műtét. Az erősebben megereszkedett melleknél a bimbó és bimbóudvar területét is az eredeti helyzetétől magasabb távolságra kell helyezni. A gyulladások előfordulásának nagyobb a veszélye. Akár ezért, akár a rosszabb vérkeringési körülmények miatt sebgyógyulási zavar, bőrelhalás, esetleg bimbó területi elhalás is lehetséges. Ilyen műtét után általában a szoptatás sem lehetséges. A műtéti hegek is nagyobbak, gyógyulásuk viszont alkattól függően nem okoznak komolyabb esztétikai zavart. Akinek ilyen gondja van, nagyon örül a végeredménynek.

Az egyik mellem nagyobb a másiknál, aszimmetriás.

Az aszimmetriás mellek korrigálása kétféle módon lehetséges: a kisebbet igazítom a nagyobbhoz – implantációval, ill. fordítva a nagyobbat kisebbítem a másikoldalihoz. Attól függ a megoldás, hogy melyik áll jobban, vagy, hogy ki melyiket szeretné.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Mell kicsinyìtès
5 hónapja
Üdv Doktor úr! Ha egy mell kicsinyìtèsre ön azt mondja,hogy Tb alapon is el lehet vègezni ön csinálja meg ? Ha nem akkor melyik kórházban? Vagy hogyan működik ez? Köszönöm szépen a válaszat.
A TB alapon ingyenesen elvégezhető mell kisebbítés olyan nagy mellekre vonatkozik, aminél a mell csökkentése nagy mértékű. Az állami intézményekben - plasztikai sebészeten végzik a műtétet. Ott kell megbeszélni, hogy megfelel-e a kritériumoknak. Én már csak magán alapon, magán klinikán operálok.
Mellkisebbítés
5 hónapja
Üdvözlöm! Olyan problémám van, hogy a melleim aránytalanok a testemhez képest, nagyok is, ereszkedtek is és ez már egyéb problémákat is okoz. Érdeklődnék,hogy én honnan tudhatom hogy a TB támogatná-e a mellműtétem? Ön is megtudná nekem mondani? Ezzel a kérdéssel kihez forduljak? Válaszát előre is köszönöm!
A TB támogatja a túl nagy mellek kisebbítését, és ilyenkor sokat kell eltávolítani. A mellek lógásának oka lehet a nagy súly, ami a műtéttel együtt korrigálódik. Állami intézetek plasztikai sebészeten végeznek ilyen műtétet TB alapon. Én magán klinikán dolgozom, tb támogatás nélkül.
Mellkisebbités
6 hónapja
Tisztel doktorúr! Érdeklődni szeretnék hogy a tb támogassa e azt ha olyan nagy a melleim hogy fáj a hátam és ezt miatt nagyon rossz a testartásom
A nagy mellek kisebbítését a tb támogatja, ha a csökkentés olyan mértékű, ami mellenként meghaladja a testsúly 0,5%-át. Az ilyen műtéteket plasztikai sebészeti osztályon végzik.
Gynecomastia
7 hónapja
T. Dr. Úr! Két éve MR vizsgálat agyalapi mirigy jóindulatú daganatot mutatott. A prolactin szint emelkedése volt a labor vizsgálatok alapján. Ez gyógyszerrel helyreállt. Az emlőim megnövekedtek. Tb-re volna-e lehetőség korrigálni? Köszönettel G. István
Gynecomastia - azaz férfi nagy mell kisebbítése tb alapon plasztikai sebészeti osztályon levégezhető
Gynecomastia
2 éve
Szeretném megkérdezni a gynecomastia műtét jelenlegi költségéről!
Egy ingyenes konzultáción több dolgot is meg tudunk beszélni, így az árat is.
Mellkissebítés
3 éve

Tisztelt Doktor Úr! Arról szeretnék érdeklődni, hogy előre láthatólag TB támogatásra mellkissebítés leghamarabb mikor végezhető? Előre is köszönöm a választ!

 Jelenleg a COVID miatti ellátásé a fő hangsúly. Választott műtét jelenleg sehol nem végezhető a kórházakban. A magán tevékenységet még nem szűntették be.Úgy gondolom, hogy ez sokáig nem fog visszaállni.

Mellfelvarrás szoptatás után ,
3 éve

Az iránt érdeklődnék,hogy van e tudomásuk arról,hogy az OEP támogathatja e a szoptatás utáni megereszkedett mellek felvarrását? Válaszukat előre is köszönöm!

 Az OEP nem finanszíros szoptatás után megereszkedett melleket. Csak magán úton tudja megcsináltatni.

Mellkissebítés tb által
3 éve

Jó napot Doktor Úr! Az ügyben érdeklődnék, hogy mellkisebbítés szeretnék tb által és a kérdésem az lenne, hogy honnan tudhatom meg, hogy a mellem kiteszi e a 0.5 testzsír százalékot és, hogy az egészet állja-e a tb? Köszönöm a választ Zsófia

 A tb a mellkisebbítést fizeti, ha a kivett mennyiség oldalanként eléri a testsúly 0,5%-át. Ezt egy konzultáción lehet megtudni, hogy mennyit kell eltávolítani. 

Mellplasztika
4 éve

Jónapot. Az lenne a kérdésem, hogy a TB milyen szabályokkal támogatja a kisebbítő műtétet. 18 éves vagyok és a mellem kicsit nagyobb mint az átlag már a 102H kosarad melltarto se elég. Nagyon fáj a hátam és tanácsot szeretnék kérni. -TB teljes árilag átveszi a költségeket vagy csak egy részletet? -Érdemes nekivágnom?

 A tb teljesen támogatja a testsúly 0,5%-nál nagyobb csökkentést oldatlanként.

Mellkisebbités
4 éve

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék a mellkisebbítés iránt.Mível nagy mérettel rendelkezem 90h a testemhez képest nagyon nagy ebből adódik a kérdésem ebből a méretből lehet e pici cicit varázsolni hogy arányos legyen a testemmel de lehet egy kicsit kisebb is. Köszönöm válaszát.

 Igen lehet. Bővebben: akinek nagy a melle, az előbb-utóbb általában terhessé válik. Az alakja sem kedvező a nagyobb súly miatt, és teher is a hátának. Érthető, hogy ezektől meg akar szabadulni valaki.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!