Kérdések

Tartalomjegyzék
Mellnagyobbítás Mellimplantátum csere Mellfelvarrás Mellkisebbítés Ajak- és ráncfeltöltés Férfi intimplasztika Hasplasztika Intim kisajakplasztika Vádlinagyobbítás Szemhéjplasztika Zsírleszívás Mellnagyobbítás mellfelvarrással Implantáció külön heg nélküli mellfelvarrással Mellfelvarrás hasplasztikával Mellnagyobbítás hasplasztikával
Kisebb méretű mellett szeretnék.

Gyakori kérés, hogy a már kényelmetlenül nagy mellek kisebbítését olyan mértékben szeretné a páciens, hogy az már nem illene az alkatához. Nem jó a túl kis mell, mert a „hőn vágyott” kis mell akár csalódást is okozhat a későbbiekben. Ennek a korrigálása már csak implantátum beültetésével lehetséges.

Megszűnik-e a háti fájdalmam?

A túl nagy mellek sokszor erős háti fájdalmakat okoznak, valamint a rossz testtartásért is felelősek. A kényelmetlen nagy tehertől megszabadulva biztos, hogy jó érzés megkönnyebbülni. A fájdalmak is csökkennek, bár nem lehet azt ígérni, hogy a megszokott testtartás, ill. a kialakult gerincproblémák teljesen megszűnnek.

Milyen veszélyei vannak a mellkisebbítési műtétnek?

A kissé egyszerűbb mellfelvarrással szemben ez egy nagyobb műtét. Az erősebben megereszkedett melleknél a bimbó és bimbóudvar területét is az eredeti helyzetétől magasabb távolságra kell helyezni. A gyulladások előfordulásának nagyobb a veszélye. Akár ezért, akár a rosszabb vérkeringési körülmények miatt sebgyógyulási zavar, bőrelhalás, esetleg bimbó területi elhalás is lehetséges. Ilyen műtét után általában a szoptatás sem lehetséges. A műtéti hegek is nagyobbak, gyógyulásuk viszont alkattól függően nem okoznak komolyabb esztétikai zavart. Akinek ilyen gondja van, nagyon örül a végeredménynek.

Az egyik mellem nagyobb a másiknál, aszimmetriás.

Az aszimmetriás mellek korrigálása kétféle módon lehetséges: a kisebbet igazítom a nagyobbhoz – implantációval, ill. fordítva a nagyobbat kisebbítem a másikoldalihoz. Attól függ a megoldás, hogy melyik áll jobban, vagy, hogy ki melyiket szeretné.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Gynecomastia
1 éve
Szeretném megkérdezni a gynecomastia műtét jelenlegi költségéről!
Egy ingyenes konzultáción több dolgot is meg tudunk beszélni, így az árat is.
Mellkissebítés
2 éve

Tisztelt Doktor Úr! Arról szeretnék érdeklődni, hogy előre láthatólag TB támogatásra mellkissebítés leghamarabb mikor végezhető? Előre is köszönöm a választ!

 Jelenleg a COVID miatti ellátásé a fő hangsúly. Választott műtét jelenleg sehol nem végezhető a kórházakban. A magán tevékenységet még nem szűntették be.Úgy gondolom, hogy ez sokáig nem fog visszaállni.

Mellfelvarrás szoptatás után ,
2 éve

Az iránt érdeklődnék,hogy van e tudomásuk arról,hogy az OEP támogathatja e a szoptatás utáni megereszkedett mellek felvarrását? Válaszukat előre is köszönöm!

 Az OEP nem finanszíros szoptatás után megereszkedett melleket. Csak magán úton tudja megcsináltatni.

Mellkissebítés tb által
2 éve

Jó napot Doktor Úr! Az ügyben érdeklődnék, hogy mellkisebbítés szeretnék tb által és a kérdésem az lenne, hogy honnan tudhatom meg, hogy a mellem kiteszi e a 0.5 testzsír százalékot és, hogy az egészet állja-e a tb? Köszönöm a választ Zsófia

 A tb a mellkisebbítést fizeti, ha a kivett mennyiség oldalanként eléri a testsúly 0,5%-át. Ezt egy konzultáción lehet megtudni, hogy mennyit kell eltávolítani. 

Mellplasztika
2 éve

Jónapot. Az lenne a kérdésem, hogy a TB milyen szabályokkal támogatja a kisebbítő műtétet. 18 éves vagyok és a mellem kicsit nagyobb mint az átlag már a 102H kosarad melltarto se elég. Nagyon fáj a hátam és tanácsot szeretnék kérni. -TB teljes árilag átveszi a költségeket vagy csak egy részletet? -Érdemes nekivágnom?

 A tb teljesen támogatja a testsúly 0,5%-nál nagyobb csökkentést oldatlanként.

Mellkisebbités
2 éve

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék a mellkisebbítés iránt.Mível nagy mérettel rendelkezem 90h a testemhez képest nagyon nagy ebből adódik a kérdésem ebből a méretből lehet e pici cicit varázsolni hogy arányos legyen a testemmel de lehet egy kicsit kisebb is. Köszönöm válaszát.

 Igen lehet. Bővebben: akinek nagy a melle, az előbb-utóbb általában terhessé válik. Az alakja sem kedvező a nagyobb súly miatt, és teher is a hátának. Érthető, hogy ezektől meg akar szabadulni valaki.

TB támogatott mellfelvarró műtét egészségügyi probléma miatt
3 éve

Tisztelt Dr. Falus György! Érdeklődnék, hogy egészségügyi problémák miatt TB támogatással kérhető-e a mellkisebbítő műtét? Évek óta problémám van azzal, hogy a melleim alatt folyamatos a gyulladás, több alkalommal, főleg nyáron is váladékozik. Eléggé fájdalmas. A mellemen a bőr eléggé nyúlt, így alatta nem lélegzik a bőröm. A mellem mérete E kosaras. Többféle krémet, hintőport és kezelési módszert kipróbáltam már orvosi javaslatra, de sajnos a kezelések hosszú távú eredményt nem hoztak. Többféle melltartót is próbáltam már, de a probléma nem a rosszul megválasztott fehérnemű miatt van. Köszönettel!

 Az ön problémája abból adódik, hogy nagy a melle. A nagyobb súly miatt lóg, amitől a bőrfelszínek a mell alatt összeérnek, és begyulladnak. a tb a nagyobb mellek kisebbítését (természetesen felvarrással.) finanszírozza, ha eléri a kivett állomány a törvény által előírt mennyiséget.

Mellfelvarrás
3 éve

Tisztelt Doktor Úr! Mellfelvarrást szeretnék TB alapon. 168cm vagyok, és 80kg, 80D kosarat hordok, de a megereszkedett melleim miatt, szinte egész nap fáj a vállamnál, és maga a mellem is fáj. Ezekkel a kritériumokkal lehetséges-e , hogy TB finanszírozással megcsinálják? Köszönöm válaszát! ⁹

 A tb nem a mell lógását, hanem a nagy mellek csökkentését veszi figyelembe. Amikor a vészhelyzet elmúlik, akkor el kellene jönni egy vizitre.

mellkissebités TB támogatással
3 éve

Tisztelt Dr. Úr! 60 éves leszek augusztusban, 92 kg, és kb. 1.20 kg darabonként a mellem. Pajzsmirigy alul működést állapítottak meg nálam, olyan 10 évvel ezelőtt, és akkor szaladt fel rám 38 kg. 23 éves koromtól kínlódok gerinc problémákkal, de olyan mértékűvel, hogy nincs egy olyan csigolyám, ami ép lenne. Nyaki gerinc sérvvel műtöttek, de a többit nem javasolják, mert nagyon sok fémet kellene beültetni, és azt kérdezték legutóbb tőlem, hogy ugye nem szeretne 2 kg fémmel élni a gerincében? Ráadásul a bal mellem alsó, külső részén van egy csomó, ami miatt most várok biopsziára. A melltartó pont ott nyomja mindig ahol a csomó van. Ennyi idősen elhiheti nekem, nem kifejezetten a szépségem az elsődleges szempont, ami miatt mell kisebbítésre gondoltam, hanem az, hogy talán szűnne az állandó hátfájásom, és még kibírnám a két évet, ami a nyugdíjamig hátra van. Szociális gondozóként dolgozom, ami nem egy könnyű, és jól fizetett szakma, így magán klinika szóba sem jöhet számomra. A leírtak alapján, mi a meglátása? Reménykedhetnék e a TB által finanszírozott műtétben? Várom válaszát, és szíves elnézését kérem, ha kicsit hosszúra nyúlt a levelem. Tisztelettel:

 Igen szigorú ellenőrzésen esnek át a betegek a tb finanszírozású műtéteknél. A nagy mell jelentős csökkentése a tb által is elismert betegségcsoportba tartozik. Sajnos a sok egyébb betegsége nem számít a tb-nek, de ami a lényeg, hogy a leírtak alapján nagy valószínűséggel operálható.

Mellkisebbítés
3 éve

Tisztelt Doktor Úr. Mellkisebbitést szeretnék tb alapon! 154 cm vagyok, 58 kg és 80/e kosarat hordok. Már egy ideje nagyon fáj tőle a hátam, a mellizmom, a fejem, görbe is vagyok és a mellkasomon a bőr folyamatosan húzódik. A melleim között és alatt folyamatos gombásodással küzdök ami hol előjön, hol elmúlik. Ezekkel a kritériumokkal lehetséges-e hogy TB finanszírozással megcsinálják? Köszönöm válaszát!

 Az óriás mellek kisebbítését lehet bizonyos kritériumok megléte esetén végezni. Ennek eldöntése egy vizit alkalmával lehetséges.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!