Kérdések

Tartalomjegyzék
Mellnagyobbítás Mellimplantátum csere Mellfelvarrás Mellkisebbítés Ajak- és ráncfeltöltés Férfi intimplasztika Hasplasztika Intim kisajakplasztika Vádlinagyobbítás Szemhéjplasztika Zsírleszívás Mellnagyobbítás mellfelvarrással Implantáció külön heg nélküli mellfelvarrással Mellfelvarrás hasplasztikával Mellnagyobbítás hasplasztikával
Honnan lehet tudni, hogy szükség van-e a cserére?

A mellimplantátumok elévülnek, ami tapasztalatok alapján nagyjából megmondható. Ezen kívül jelenleg MRI vizsgálattal ellenőrizhető. Várhatóan a vizsgálati lehetőség még bővülni fog, lézeres CT....

Mi történik akkor, ha az implantátum eltávolítása után nem akarok újabb implantátumot?

A mellimplantátumok hosszabb idő alatt kissé sorvasztják a meglevő mirigyállományt. A mell bőre az emlő nagyságának a növekedésével megnő, ezért igen ritka, hogy egy mellimplantátum kivétele után ne kelljen felvarrni a visszamaradó mellet.

Mi történik, ha nem cseréljük ki az implantátumot?

A tönkrement mellimplantátum nem egészséges, ha a szervezetünkben marad. A szilikon szivárgását ugyan a szervezet által képzett tok visszatartja, de egyre jobban zsugorodik, erősödik a tok, ami a mellet deformálja. Kemény és labdaszerűen előemelkedő mellformát okoz. Egészség károsító hatásról nem tudunk.

Mi van akkor, ha nem lyukadt ki az implantátum, és mégis ettől tartva kicserélik?

Amennyiben a mellimplantátum régi, és felmerül a cseréje, és vizsgálatok is igazolják a szükségét, akkor a csere mindenképpen szükséges. A műtétnél esetleg épp mellimplantátumot talál a plasztikai sebész, attól még az implantátum áteresztése már erősebb lehet, és nem kell feltétlenül az implantátumnak sérülnie egy csere előtt. A szervezetünknek is jobb egy még nem szétment, intakt implantátum eltávolítása, kisebb a műtéti szövődmény előfordulása.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Mellimplantátum, nyirokcsomó gyulladás
1 éve

Tisztelt Doktor Úr! 20 évvel ezelőtt volt mellnagyobbító műtétem Amerikában. Eddig semmi gond nem volt. Egy akkoriban igen korszerű implantátum került behelyezésre izom alá, melyről azt mondták 20-25 évig nem szükséges cserélni. Több, mint egy hete a jobb hónaljam nyirokcsomója igen fájdalmas, érzékeny a bőr a fél mellemen, lapockán is. Felmerült bennem, hogy esetleg gond lehet az implantátummal. Nem tudom hova forduljak és a fájdalom lassan, de rosszabbodik. Tudna segíteni, mit tegyek ebben a helyzetben? Nagyon köszönöm!

 Egy implantátum nem örökéletű. Önnek azt mondták, hogy 20-25 év körül kell cserélni az implamntátumot. Ebből 20 év eltelt, úgyhogy várhatóan az implantátumnem bírta tovább. Mell ultrahang, MRI vizsgálat pontosabban tudja megítélni az implantátumot, ami nagy valószínűséggel az implantátum szakadását fogja mutatni. Az implantátumcserén is el lehet gondolkozni. Kérem jelentkezzen be a vizsgálatok birtokában egy vizsgálatra, és ott jobban látjuk a megoldást.

kiszakadt implantátumcsere utáni fájdalom
1 éve

Tisztelt Doktor Úr! Első mellnagyobbító műtétem 13 évvel ezelőtt volt (mirigy alá), majd szoptatást követően alakvesztés miatt új műtéten estem át, az implantátumokat is kicserélte az orvosom. 10 évig nem is volt semmi probléma, de tavaly novemberben egy mammográfia + uh szűrésen mondta a doktornő, hogy lát valami rendelleneset. Az ezt követő MRI vizsgálat megállapította, hogy a bal mellemben lévő implantátum repturált. A korábbi orvosomhoz visszatérve megbeszéltük a részleteket és idén januárban ismét megműtött. Mindkét mellemben lévő implantátum eltávolításra került (a sérülés bebizonyosodott), helyette újak lettek beültetve. A műtét során nem lett a tok eltávolítva, a doktor szerint ez nem volt szükséges, csak "kitakarította" a területet. A kirepedt implantátumot nem láttam, kérdésemre az egyik ápoló azt mondta, "nem tudták egyben kivenni". Ez kissé nyugtalanított, de az orvosom azt mondta, minden rendben zajlott. Mostanáig nem is volt semmi komplikáció a gyógyulásban. Viszont az elmúlt egy-két hétben elkezdtem "érezni", hogy van mellem. Pont azon az oldalon, ahol a korábbiakban a sérült implant volt. Azt nem állítom, hogy fájdalmam lenne, de valahogy furcsa érzésem van a mellem alsó/külső oldalán. Az érzés nem állandó, de napi szinten jelentkezik. Mivel jelen vírushelyzetben nem tudok Uh vizsgálatra bejelentkezni és az orvosomat sem érem el, ezért fordultam Önhöz, hogy adjon választ a kérdésemre. Normálisnak mondható, hogy 4 hónappal a műtét után most jelentkezzen valamiféle "fájdalom", vagy kezdjek aggódni, hogy esetleg a korábbi sérült implantátum/majd műtét következményeivel állok szemben. Ránézésre és tapintásra semmi rendellenesség nem látható, érezhető. Kérem, amennyiben módja van, adjon választ a kérdéseimre. Köszönettel

 Az orvosa korrekt műtétet végzett. A jelen helyzetet nehéz kezelni, mert pillanatnyilag semmi lehetőségünk nincs a műtétet végzeni, és még a kontroll sem szerencsés. Újabb ultrahangos vizsgálat nem szükséges még, friss a műtét óta eltelt idő. Valószínűleg ön jobban aggódik az előzmények ismeretében. Várhatóan a vírushelyzet néhány hónapon belül megoldódik, semmi sürgető nincs a leírása szerint.

Implantatum csere
3 éve
Szivarog az implantatumom.Az orvos csak a hibas arat akarja elengedni, azaz 90 ezer ft-ot. Az egyik kerdesem az, hogy mit tehetek jogilag. A masik,hogy a mutet arat ki kell fizetnem vagy az is ingyenes?

 Egy ilyen kérdés önmagában nem elegendő. Közvetlenül a műtét után szivárog-e az implantátum, vagy már sokkal később kezdődött. Minden implantátumot előbb-utóbb ki kell cserélni..... Jogilag nem tud és nem is érdemes semmit tenni. Az orvos nem hibázott, és nem is tehet arról, hogy ez így alakult. Olyan anyag nincs ami nem lehet hibás, és még sok kérdést felvet egy ilyen probléma. A megoldásra kell törekedni.

implantátum csere
4 éve
Tisztelt Doktor Úr! Szűrővizsgálat során végzett UH-nál az egyik mellemben intracapsuláris implantátum ruptura gyanuja merült fel. MR vizsgálatra küldtek, amire még várnom kell. Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben a gyanu igazolódik, de a probléma kapszulán belül marad, azonnali csere szükséges-e, vagy lesz még 2-3 hónapom felkészülni? Köszönöm szépen!

 Az implantátum körül kialakult tok a helyén tartja az implantátumot, és védőgátként egy ideig nem engedi kiszivárogni a szilikont. Nem tudjuk, hogy mióta van ez a kiszakadt helyzet, ezért célszerű minél előbb kicserélni az implantátumot.

Mellimplantátum végleges eltávolítása
4 éve
Tisztelt Doktor úr! Szeretném a 9 hónapja beültetett ép és az egyik oldalon elcsúszott mellimplantátumokat mellfelvarrás nélkül véglegesen eltávolítani!A tokot is el kell ilyenkor távolítani vagy az felszívódik?Ha nem akkor az elmozdult tokot fel kell szabadítani az implantátum kivétele után?Szorítókötést vagy speciális melltartòt kell hordani utána? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Kovàcs Beatrix

 Elméleti kérdésre csak elméleti választ tudok adni. Előszöris célszerű az operáló orvosával ezt mebeszélni. Látni kellene a korrekt válaszhoz. Nem értem a kérdését, hogy csak az egyik oldalon akarja az implantátumot eltávolítani? - ez valószínűleg nem reális, mindkét oldalon a 9 hónapja betett implantátum teületén van esély a mellfelvarrás nélküli eltávolításra. A tokot célszerű legalább részben eltávolítani, mert egy ciszta alakulhat ki. A speciális melltartóra az implantáció után azért van szükség, hogy az implantátumot a helyén tartsa. Szerintem ezt a doktorával részletesen át tudja beszélni.

Mellnagyobbítás
5 éve
Üdvözlöm Doktor Úr! Nekem az lenne a kérdésem hogy megközelítőleg mennyibe kerül egy mellnagyobbítás? Illetve baj-e ha valaki pl. 20 év után nem cserélteti ki az implantátumot? Kérdezném még hogy kardiológiára járok születésem óta kéthegyű billentyű prolapsusal(kontroll vizsgálatra) ez mennyiben jelentene problémát egy ilyen műtét során??? Nagyon szépen köszönöm a válaszát!

 A 20 éve betett implantátumok már cserére szorulnak. MRI vizsgálattal lehet igazolni az implantátum állapotát, de ennyi idő után az épp implantátumot is célszerű cserélni. A műtét előtt a kardiológiai vizsgálat szükséges, de általában  ilyen betegség esetén ez nem szokott gondot jelenteni.

implantátum csere
5 éve
Jól tudja a lehetőségeket, mellfelvarrás mindkét esetben szükséges. A korábbi implantátum miatt kialakult tokot el kell távolítani, és vagy behelyezünk egy másik implantátumot, vagy csak felvarrást végzünk. Kérem jelentkezzen be egy vizitre, és akkor mindent el tudok mondani.
implantátum csere
5 éve
üdvözlöm!szeretnék implantátumot cseréltetni,de nem vagyok tisztában az árakkal.kisebb implantátumot szeretnék izom alá.gondolom,ez felvarrással együtt lehetséges.tudna nekem árat mondani?a másik kérdésem:ha esetleg mégsem szeretnék már implantátumot,csak egyszerűen kivetetném,akkor milyen megoldása lenne,ha azt szeretném hogy szép mellem legyen ?
Mell plasztika szoptatás után mennyivel
6 éve
A szoptatás után fél évet célszerű várni a végleges mellforma kialakulásához. Amennyiben a közeljövőben még szeretne gyereket, újra deformálódni fog a melle, ami újabb korrekciót jelenthet a későbbiekben.
Mell plasztika szoptatás után mennyivel
6 éve
Kedves Doktor Úr! 11 hónapos kisfiam van, aki meg szopizik. 10 éve volt egy mell nagyobbito mutetem. Valamelyik reggel úgy ébredtem, egy egész éjszakás szoptatás után (oldalt fekve), mintha elmozdult volna oldalra az implantatumom. Masszírozas után vissza állt. Ez valyin nagy baj lehet. Szeretnem kicsereltetni az implantatumom, de meg szoptatok. A jobb mellem meglehetősen meg ereszkedett. Szoptatás után mennyivel lehet ilyen műtét? Viszont szeretnénk meg kisbabát kb. 2 év múlva, érdemes megcsinaltatni? Előre is köszönöm a választ!

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!