Mellnagyobbítás és a mellplasztika lépésről lépésre

A mellnagyobbítás mind a mai napig világszinten és hazánkban is az egyik legnépszerűbb plasztikai műtét a nők körében. Nem is csoda, hiszen a kerek, feszes, telt kebel mindig is a nőiesség legfontosabb szimbóluma volt. A feltűnően domború dekoltázs kerek implantátum beültetésével érhető el és ezzel szép és természetes mellformát hozunk létre. 

Akinek nagyon vékony az alakja, nagyon sovány, annak a csepp formájú implantátum a megfelelő választás a természetes hatás eléréséhez. Én a magam részéről nem szeretem a cseppformájú implantátumot, mert az elfordulás esélye még a jól tapadó, érdesített felszín mellett is többször megtörténhet. Ez általában nem közvetlenül a műtét után, hanem inkább néhány évvel utána jelentkezik. Erről neves külföldi plasztikai sebészek is beszámoltak, ami a saját tapasztalataimmal is egyezik. Én a gyakorlatomban inkább a kerek és a sima felszínű implantátumot részesítem előnyben.

Itt 27 év plasztikai sebészeti és mellnagyobbítási tapasztalatának összes részletét megismerheted. Olvasd végig, hogy minden kérdésedre választ kapjál és felkészült legyél az életed egyik különösen fontos döntése elött.

 

 

Mellnagyobbítás többféle mellimplantátum beültetésével végezhető, a választék a plasztikai sebészet dinamikus fejlődésével folyamatosan bővül. A plasztikai sebészetünkben ma használatos mellimplantátumok között alakjuk szerint választható Mentor kerek és csepp formájú implantátum, felszínük szerint sima és texturált (érdes felületü) anyaguk szerint pedig a szilikon tovább fejlesztett változata a kohezív gél implantátum. 2019-től Magyarországon elérhető egy könnyített mellimplantátum típus is.

A legmegfelelőbb formájú mellimplantátum kiválasztásában minden esetben a páciens dönt a plasztikai sebész segítségével. A mellimplantátumok behelyezése is többféle módszerrel végezhető. Mellnagyobbítás esetén bizonyos alkati adottságoktól függően vagy izom alá, vagy izom fölé javasolt a behelyezés. A mellplasztikában létezik kombinált, azaz részben izom alá, részben izom fölé való beültetés is, ez a dualplane módszer. A dualplane módeszernek is több fokozata van, attól függően, hogy az implantátum milyen arányban kerül az izom, illetve a mirigy alá.

A mellplasztikában az implantátum behelyezése is többféle metszésből végezhető, úgymint mell alatti redőből, hónaljból, bimbóudvar területéről, ritkábban hasból. Az implantátumokat a töltőanyaga is különböző lehet. Vannak a megszokott szilikon alapú kohezív géllel, és a fiziológiás sóval töltött implantátumok. A stabilabb szerkezetű kohezív géllel töltött implantátum a gyakrabban használt változat.

A mellnagyobbítás nem csak a keblek méretének növelésére, hanem a kicsi mellek, vagy kissé megereszkedett mellek formázására is alkalmazható. Ebben az esetben, a mellnagyobbító műtét következtében nem csak dúsabbak, hanem arányosabbak, formásabbak és feszesebbek is lesznek a keblek. A mellplasztika segítségével tehát a plasztikai sebész egyrészt növelheti a keblek méretét, másrészt formásabbá, szimmetrikusabbá teheti a melleket úgy, hogy a páciens személyiségének és testalkatának megfelelően meghatározza az arányokat.

Jelentkezz most
ingyenes konzultációra!

A mellnagyobbítás: mellplasztika műtét menete

 1. A műtét előtt elengedhetetlen a labor, a mammographia vagy 40 éves kor alatt mell ultrahang, az EKG és a mellkasröntgen.

  A jelen körülmények között még szükséges a PCR koronavírus teszt, attól függetlenül, hogy valaki megkapta-e az oltást.

 2. Egynapos bent fekvéssel a

   műtétet altatásban végezzük, és másnap elengedjük a pácienst.
 3. A kívánt helyen

  5-6cm

  -es műtéti metszést ejtünk, majd a mirigyállomány vagy a mellizom alá, de legtöbbször részben a mirigy, részben az izom alá ültetjük be a protézist.

  Az implantátum üregét és a sebfelszíneket, valamint a bőrmetszést felszívódó

  varrattal zárjuk.
 4. A műtét után speciális kompressziós melltartót kap a páciens 

  amit 2 hónapig folyamatosan hordani kell.

  . Rendszeres kontrollvizsgálat szükséges. A végeredmény, a mell végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.
 5. A beavatkozás után 

  kb 2 hónapig az operált terület és a környezete ödémás, duzzadt, ami fokozatosan csökken. Ennek a teljes megnyugvása még több hónapot igényel

  . Mellnagyobbítás után az esetek többségében lehet szoptatni is, mivel a korrekció nem érinti a tejcsatornát.
 6. A mellimplantum stabilizálása érdekében három hónapig háton fekvés szükséges,

  mert az implantátum körül kialakuló tok még eleinte nem elég erős ahhoz, hogy ne mozduljon el az implantátum.

  .

   

 7. A gyógyulás után 2 hónapig ne áztassuk a

  sebet, de a zuhanyozás lehetséges, és a sebet tisztán kell tartani

  és 6 hónapig sem napfény, sem UV fény (pl. szolárium fénye) nem érheti a heget, mert az deformálódhat.

 

Milyen vizsgálatokra van szükségem a mellnagyobbítás előtt?

A mellnagyobbító plasztikai műtét előtt mindene esetben szükséges néhány orvosi vizsgálat elvégzése. A beavatkozást megelőző vizsgálatok magában foglalnak egy laborvizsgálatot ( nagyrutin ), EKG-t, mellkasröntgent, és mammográfiát. (A 40. életévét be nem töltött páciensek esetében mammográfia helyett elegendő a mell ultrahang vizsgálat.Jelen körülmények között még PCR koronavírus teszt is szükséges)

40 éves kor alatt:

 • EKG
 • Mellkasröntgen
 • Labor
 • Mell ultrahang vagy mammográfia
 • PCR koronavírus teszt

40 éves kor felett:

 • EKG
 • Mellkasröntgen
 • Labor
 • Mammográfia
 • PCR koronavírus teszt

További vizsgálatokra lehet szükség, ha Ön:

 • Részt vett már korábban plasztikai sebészeti beavatkozáson
 • Valamilyen akut vagy krónikusbetegségben szenved

 • Rendszeresen szed valamilyen gyógyszert


Amennyiben korábban volt mellplasztika műtéte, kérjük, hozza magával a műtétre vonatkozó zárójelentéseket, illetve, ha betegség miatt jelenleg is kezelés alatt áll, hozza magával a dokumentációkat ill. a szakorvos véleményét és javaslatát a műtéthez szükséges további vizsgálatokról vagy kezelésről.

 

A mellnagyobbítás előnyei

 • Szép forma

  A mellplasztika a mellek formázására, különböző a mell és a részben mellkas alaki elváltozások kiküszöbölésére is kitűnően alkalmas. Kisebb megereszkedések esetén is javasolt, 

  megfelelő méretű implantátum választással sokszor a mell lógását lehet korrigálni,aszimmetrikus mellek korrigálására is alkalmazható. 

  Egyéb alaki elváltozások esetén jól kombinálható továbbá mellfelvarrással, illetve szükség esetén mellbimbó udvar korrekcióval. Mellnagyobbítással nem csupán a mellek mérete, hanem formájuk is megváltoztatható. Különböző igények merülnek fel egyes műtéteknél: van, aki természetes formát szeretne, és van, aki olyan típusú és nagyságú mellet szeretne, ami már messziről észrevehetően jól látható mindenki számára.

 • Siker a magánéletben

  A mellplasztika műtét után sok nő számolt be arról, hogy az esztétikai beavatkozás milyen pozitív hatással volt a magánéletére. Nagymértékben javult a szexuális életük és a női önbecsülésük. Egy mellnagyobbítás közvetett módon kiegyensúlyozottabb, boldogabb párkapcsolatot is eredményezhet. 

  A magánélet más területe is fontos, így a munkahelyi siker. Nagyobb önbizalommal mind a munkában, mind a munkahelyi pozícióban több esély van az előléptetésre, sikerre. • Teltebb, feszesebb keblek

  A mellnagyobbítás természetesen teltebb, dúsabb kebleket eredményez, de a mellimplantátum beültetéssel nem csupán a mellek mérete növelhető a kívánt méretűre, a beavatkozás egyúttal feszesebbé is teheti a kebleket.
 • Helyreáll az önbizalom

  A megújult külső segít abban, hogy helyreálljon az önbizalom. Ha valaki elégedett a külsőjével, és jól érzi magát a bőrében, az élet számos területén lehet sikeresebb
 

Milyen mellimplantátumot válasszak?

 1. A megfelelő forma

  A pácienseink által legkedveltebb és legbiztonságosabb eredményt adó mellimplantátumok alakjukat tekintve kerek (alma) formájúak. Ezeken belül létezik lapos, enyhén magas, magas és extra magas formájú is. A felsorolt mellimplantátum formákon túl állagban és méretekben folyamatosan újabb és modernebb technológiájuak jelennek meg, ami további izgalmas és szép, a mellet erösebben hangsúlyozó megoldást bíztosít a páciensek részére. 


  A cseppformájú mellimplantátumok nagyon ritka esetben szükségesek. A megfelelő forma kiválasztásánál fontos szempont, hogy az implantátum passzoljon a női testalkathoz, ehhez figyelembe vesszük az eredeti mellformát és a testalkatot.

   
 2. Az ideális méret

  A mellimplantátumok különböző méretei széles választékban állnak a rendelkezésre. A leggyakrabban használt méret a 300-400 köbcenti, akár nagyobb is választható, de 1000 cc alatt. E fölött azonban már egyedi megrendelés szükséges. A standard implantátumok úgy vannak kialakítva, hogy a térfogat növekedéssel arányosan növekszik az átmérőjük és a projekciójuk azaz a magasságuk (elemelkedésük a mellkasfaltól). Ez lehetővé teszi, hogy minden páciens megtalálja a testméretéhez és a mell átmérőhöz arányos implantátumot. A standardtól eltérő, magas profilú implantátum is választható, ha valaki az alkatához képest nagyobb méretet szeretne, mert ezáltal az implantátum átmérője még elfér a mellkason, de a nagyobb a projectio nagyobb méretet enged meg.

  A mellimplantátum ideális méretet méréssel, valamint próbával lehet legjobban meghatározni. A különböző méterű és formájú implantátumokat bemutatjuk a konzultáció alkalmával és lehetőséget biztosítunk a melltartóba próbálásra, ami láthatóvá teszi az elképzelt formát és méretet.
 

Jelentkezz most
ingyenes konzultációra!

Mikor és kinek javasolt a mellnagyobbítás?

 1. Túl kicsi mellek esetén

  Ha valaki nincsen megelégedve a mellei méretével, nem tudja elfogadni a legfontosabb női testrészét, akkor ideális megoldást jelent számára a mellnagyobbítás. A beavatkozással akár több mérettel is növelhető a mellek térfogata.
 2. Aszimmetrikus mellek esetén

  Lelki problémát okozhat az is, ha valakinek nem egyformák a mellei, azaz szemmel látható eltérés van a két mell mérete között. Nincs tökéletes szimmetria a természetben. Kis eltérés nem zavaró. Itt most jelentős eltérésekről beszélünk.
  Ebben az esetben az asszimetria- korrekció segíthet. A kisebb mellet mellnagyobbítással hozzáigazítjuk a nagyobbhoz, vagy fordítva, illetve igény szerint egyéb átformázásra is van lehetőség. A mell aszimmetriáról beszélve nemcsak nagyságában térhet el egymástól a két mell, hanem alakban is lehet jelentős különbség.
 3. Kissé megereszkedett mellek esetén

  Nagyobb fogyás következtében, szülés után, illetve egyszerűen a kor előrehaladtával a mellek veszítenek feszességükből, és gyakran meg is ereszkednek. A kisebb megereszkedés korrigálására tökéletes megoldás a mellnagyobbító plasztikai műtét. A mellimplantátum beültetéssel visszaállítható az eredeti állapot, újra teltek és feszesek lesznek a mellek.
 4. Egyéb korrekciók esetén

  A mellnagyobbítás egyéb korrekciókkal is kombinálható. Ha a mellbimbó udvar aszimmetrikus vagy túl nagy, akkor mellbimbó udvar korrekciót is lehet kérni, illetve akár a mellbimbót is át lehet formázni, ha valaki annak méretével vagy formájával elégedetlen. Tubuláris mellforma (csőmell) esetén is a mellek alakításához implantáció is szükséges. Ezek a beavatkozások külön is igénybe vehetők.
 

Kockázatos-e a számomra a mellnagyobbítás?

A mellplasztika a leggyakrabban végzett plasztikai beavatkozás, kockázata minimális, igen ritkán alakul ki szövődmény. A legtöbb műtét problémamentesen zajlik, bizonyos esetekben azonban előfordulhat szövődmény. A mellnagyobbítás kockázata lehet utóvérzés, gyulladás, fertőzés, mellbimbó érzékenységének megváltozása. Ezeket az eseteket a kötelező kontrollvizsgálatok alkalmával kiszűrjük, és megfelelő ellátást biztosítjuk.

Az implantátum körül továbbá kialakul egy kötőszövetes tok (capsula), ami hártya vékony burok az implnatátum körül. Ez fontos szerepet játszik az implantátum helyzetében, a szervezet egészségének fenntartásában. Ritkán a tok erősödik, tokzsugorodás alakul ki, ami deformálja a mellet, amely néhány hónap elteltével érzékelhető.  

Nagyon ritkán, de előfordul az implantátum körül kialakult savógyülem miatt a mellimplantátum különböző pozíciókban elmozdulhat, ami akár egy évvel vagy később is kialakulhat. Gyűrődés: az implantátum körüli tok ráncosodik – ez sokszor előfordul, aminek következtében a bőr alatt egyenetlenség, apró hullám, fodrosodás, esetleg nagyobb hullámos felszín tapintható. Hosszú évek után a mellimplantátum burkolatának a repedése előfordulhat. 

Az implantátumok nem örökéletűek. Általában 10, maximum 15 év után cserélni kell őket. Ritkán előfordul, hogy előbb is kiszakadnak. Ilyenkor a mellimplantátum tokja bereped, és a benne elhelyezkedő gél szabaddá válik. Ezek a nagyon ritkán előforudó problémák rendszeres kontrolokkal ellenőrizhetők és korrigálhatók

 

Mikor kezdhetek dolgozni, sportolni a műtét után?

A mellplasztika műtét után fájdalmas feszítő érzés keletkezik a mellekben, amely egyéntől függően pár napig igen erős fájdalommal járhat, ami fokozatosan csökken, és néhány hét alatt, esetleg hónap alatt teljesen elmúlik. Ez a tünet azonban megszűnik, ahogy a szervezet megszokja az implantátum okozta változásokat. A műtét után speciális kompressziós melltartót kell hordani, és a rendszeres kontrollvizsgálat is kötelező.

A műtét után 2 hónapig kíméletes életmód szükséges, nem szabad se sportolni, se erősebb terhelésnek kitenni a szervezetet. Tartózkodni kell mindenféle fizikai terheléstől.

A beavatkozás után 6 hónapig tartózkodni kell a napozástól. A heget óvni kell a fénytől, nem érheti se napfény, se mesterséges fény (szolárium), mert deformálódhat.

A munkába való visszatérés egyéni alkattól és a foglalkozás jellegétől függ. Irodai munkába akár már 1 hét elteltével vissza lehet térni. Nagyobb fizikai megterheléssel járó foglalkozást űzőknek azonban érdemes 2 hónapot várniuk.

A Mellnagyobbítás műtét ára:

Mennyibe kerül a Mellnagyobbítás műtét?
Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével,kattintson ide!

 

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!