Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás és a mellplasztika lépésről lépésre

A mellnagyobbítás mind a mai napig világszinten és hazánkban is az egyik legnépszerűbb plasztikai műtét a nők körében. Nem is csoda, hiszen a kerek, feszes, telt kebel mindig is a nőiesség legfontosabb szimbóluma volt. A szép természetes formát és a feltűnően domború dekoltázst a különböző típusú kerek implantátum beültetésével érhetjük el. Bizonyos testi alkatoknál a természetes forma eléréséhez csepp formájú mellimplantátum szükséges. Az új trendek szerint a kerek formájú implantátumot részesítjük előnyben mivel a cseppformájú implantátum idővel elfordulhat. 

 

Itt 27 év plasztikai sebészeti és mellnagyobbítási tapasztalatának összes részletét megismerheted. Olvasd végig, hogy minden kérdésedre választ kapjál és felkészült legyél az életed egyik különösen fontos döntése elött.

Mellnagyobbítás többféle mellimplantátum beültetésével végezhető, a választék a plasztikai sebészet dinamikus fejlődésével folyamatosan bővül. A plasztikai sebészetünkben ma használatos mellimplantátumok között alakjuk szerint választható  Mentor kerek és csepp formájú implantátum,felszínük szerint sima és texturált (érdes felületü) anyaguk szerint pedig a szilikon tovább fejlesztett változata a kohezív gél implantátum. 2019-től elérhető egy könnyített mellimplantátum típus is. A legmegfelelőbb formájú mellimplantátum kiválasztásában minden esetben a páciens dönt a plasztikai sebész segítségével. A mellimplantátumok behelyezése is többféle módszerrel végezhető. Mellnagyobbítás esetén bizonyos alkati adottságoktól függően vagy izom alá, vagy izom fölé javasolt a behelyezés. A mellplasztikában létezik kombinált, azaz részben izom alá, részben izom fölé való beültetés is, ez a dualplane módszer. A dualplane módeszernek is több fokozata van, attól függően, hogy az implantátum milyen arányban kerül az izom, illetve a mirigy alá. A mellplasztikában az implantátum behelyezése is többféle metszésből végezhető, úgymint mell alatti redőből, hónaljból, bimbóudvar területéről, ritkábban hasból.

A mellnagyobbítás nem csak a keblek méretének növelésére, hanem a kicsi mellek, vagy kissé megereszkedett mellek formázására is alkalmazható. Ebben az esetben, a mellnagyobbító műtét következtében nem csak dúsabbak, hanem arányosabbak, formásabbak és feszesebbek is lesznek a keblek. A mellplasztika segítségével tehát a plasztikai sebész egyrészt növelheti a keblek méretét, másrészt formásabbá, szimmetrikusabbá teheti a melleket úgy, hogy a páciens személyiségének és testalkatának megfelelően meghatározza az arányokat.

 

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!
 

A mellnagyobbítás - mellplasztika műtét menete:

 1. A műtét előtt elengedhetetlen a labor, a mammographia vagy 40 éves kor alatt mell ultrahang, az EKG és a mellkasröntgen.
   
 2. A műtétet altatásban végezzük, és másnap elengedjük a pácienst.
   
 3. A kívánt helyen 5-7 cm-es műtéti metszést ejtünk, majd a mirigyállomány vagy a mellizom alá, valamint sokszor részben a mirigy, részben az izom alá ültetjük be a protézist. A bőrmetszést plasztikai varrattal zárjuk, amit gyakran felszivodó fonallall végzünk a varratszedés elkerülése céljából.
   
 4. A műtét után speciális kompressziós melltartót kap a páciens. Rendszeres kontrollvizsgálat szükséges. A végeredmény, a mell végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.
   
 5. A beavatkozás után kb 6 hétig, de ez egyéni, és akár 2-3 hónapig feszítő érzés észlelhető, a mell duzzadtabb. Mellnagyobbítás után az esetek többségében lehet szoptatni is, mivel a korrekció nem érinti a tejcsatornát.
   
 6. A mellimplantum stabilizálása érdekében három hónapig háton fekvés szükséges.
   
 7. A gyógyulás után 6 hónapig sem napfény, sem mesterséges fény (pl. szolárium fénye) nem érheti a heget, mert az deformálódhat.

Milyen vizsgálatokra van szükségem a mellnagyobbítás előtt?

A mellnagyobbító plasztikai műtét előtt mindene esetben szükséges néhány orvosi vizsgálat elvégzése. A beavatkozást megelőző vizsgálatok magában foglalnak egy laborvizsgálatot ( nagyrutin ), EKG-t, mellkasröntgent, és mammográfiát. (A 40. életévét be nem töltött páciensek esetében mammográfia helyett elegendő a mell ultrahang vizsgálat.)

40 éves kor alatt:

 • EKG
 • Mellkasröntgen
 • Labor
 • Mell ultrahang vagy mammográfia

40 éves kor felett:

 • EKG
 • Mellkasröntgen
 • Labor
 • Mammográfia

További vizsgálatokra lehet szükség, ha Ön

 • Részt vett már korábban plasztikai sebészeti beavatkozáson
 • Valamilyen betegségben szenved
 • Rendszeresen szed valamilyen gyógyszert
   

Amennyiben korábban volt mellplasztika műtéte, kérjük, hozza magával a műtétre vonatkozó zárójelentéseket, illetve, ha betegség miatt jelenleg is kezelés alatt áll, hozza magával a dokumentációkat ill. a szakorvos véleményét és javaslatát a műtéthez szükséges további vizsgálatokról vagy kezelésről.

A mellnagyobbítás előnyei

 • Teltebb, feszesebb keblek
  A mellnagyobbítás természetesen teltebb, dúsabb kebleket eredményez, de a mellimplantátum beültetéssel nem csupán a mellek mérete növelhető a kívánt méretűre, a beavatkozás egyúttal feszesebbé is teheti a kebleket.
   
 • Szép forma
  A mellplasztika a mellek formázására, különböző a mell és a részben mellkas alaki elváltozások kiküszöbölésére is kitűnően alkalmas. Kisebb megereszkedések esetén is javasolt, illetve aszimmetrikus mellek korrigálására is alkalmazható. Egyéb alaki elváltozások esetén jól kombinálható továbbá mellfelvarrással, illetve szükség esetén mellbimbó udvar korrekcióval. Mellnagyobbítással nem csupán a mellek mérete, hanem formájuk is megváltoztatható. Különböző igények merülnek fel egyes műtéteknél: van, aki természetes formát szeretne, és van, aki olyan típusú és nagyságú mellet szeretne, ami már messziről észrevehetően jól látható mindenki számára.
   
 • Helyreáll az önbizalom
  A megújult külső segít abban, hogy helyreálljon az önbizalom. Ha valaki elégedett a külsejével, és jól érzi magát a bőrében, az élet számos területén lehet sikeresebb.
   
 • Siker a magánéletben
  A mellplasztika műtét után sok nő számolt be arról, hogy az esztétikai beavatkozás milyen pozitív hatással volt a magánéletére. Nagymértékben javult a szexuális életük és a női önbecsülésük. Egy mellnagyobbítás közvetett módon kiegyensúlyozottabb, boldogabb párkapcsolatot is eredményezhet .
   

Milyen mellimplantátumot válasszak?


Mellimplantátum

 

 1. A megfelelő forma
  A pácienseink által legkedveltebb és legbiztonságosabb eredményt adó mellimplantátumok alakjukat tekintve kerek (alma) formájúak. Ezeken belül létezik lapos, enyhén magas, magas és extra magas formájú is. A felsorolt mellimplantátum formákon túl 2019-ben két új forma is megjelent ami további izgalmas és szép, a mellet erösebben hansúlyozó megoldást bíztosít a páciensek részére. A cseppformájú mellimplantátumok nagyon ritka esetben szükségesek. A megfelelő forma kiválasztásánál fontos szempont, hogy az implantátum passzoljon a női testalkathoz, ehhez figyelembe vesszük az eredeti mellformát és a testalkatot. 
   
 2. Az ideális méret
  A mellimplantátumok különböző méretei széles választékban állnak a rendelkezésre. A leggyakrabban használt méret a 300-400 köbcenti, de akár 1000 köbcentis is válaszható. E fölött azonban már egyedi megrendelés szükséges. A standard implantátumok úgy vannak kialakítva, hogy a térfogat növekedéssel arányosan növekszik az átmérőjük és projectiojuk azaz a magasságuk (elemelkedésük a mellkasfaltól). Ez lehetővé teszi, hogy minden páciens megtalálja a testméretéhez és a mell átmérőhöz arányos implantátumot. A standardtól eltérő, magas profilú implantátum is választható, ha valaki az alkatához képest nagyobb méretet szeretne, mert ezáltal az implantátum átmérője még elfér a mellkason, de a nagyobb a projectio nagyobb méretet enged meg. A mellimplantátum ideális méretet méréssel valamint próbával lehet legjobban meghatározni. A különböző méterű és formájú implantátumokat bemutatjuk a konzultációalkalmával és lehetőséget biztosítunk a melltartóba próbálásra, ami láthatóvá teszi az elképzelt formát és méretet.

Mikor és kinek javasolt a mellnagyobbítás?

 1. Túl kicsi mellek esetén
  Ha valaki nincsen megelégedve a mellei méretével, nem tudja elfogadni a legfontosabb női testrészét, akkor ideális megoldást jelent számára a mellnagyobbítás. A beavatkozással akár több mérettel is növelhető a mellek térfogata.
   
 2. Aszimmetrikus mellek esetén
  Lelki problémát okozhat az is, ha valakinek nem egyformák a mellei, azaz szemmel látható eltérés van a két mell mérete között. Ebben az esetben az asszimetria- korrekció segíthet. A kisebb mellet mellnagyobbítással hozzáigazítjuk a nagyobbhoz, vagy fordítva, illetve igény szerint egyéb átformázásra is van lehetőség.
   
 3. Kissé megereszkedett mellek esetén
  Nagyobb fogyás következtében, szülés után, illetve egyszerűen a kor előrehaladtával a mellek veszítenek feszességükből, és gyakran meg is ereszkednek. A kisebb megereszkedés korrigálására tökéletes megoldás a mellnagyobbító plasztikai műtét. A mellimplantátum beültetéssel visszaállítható az eredeti állapot, újra teltek és feszesek lesznek a mellek.
   
 4. Egyéb korrekciók esetén
  A mellnagyobbítás egyéb korrekciókkal is kombinálható. Ha a mellbimbó udvar aszimmetrikus vagy túl nagy, akkor mellbimbó udvar korrekciót is lehet kérni, illetve akár a mellbimbót is át lehet formázni, ha valaki annak méretével vagy formájával elégedetlen. Ezek a beavatkozások külön is igénybe vehetők.

Kockázatos-e a számomra a mellnagyobbítás?

A mellplasztika a leggyakrabban végzett plasztikai beavatkozás, kockázata minimális, igen ritkán alakul ki szövődmény. A legtöbb műtét problémamentesen zajlik, bizonyos esetekben azonban előfordulhat szövődmény. A mellnagyobbítás kockázata lehet utóvérzés, gyulladás, fertőzés, mellbimbó érzékenységének megváltozása. Ezeket az eseteket a kötelező kontrollvizsgálatok alkalmával kiszűrjük, és megfelelő ellátást biztosítjuk.

Az implantátum körül továbbá kialakul egy kötőszövetes tok (capsula), ami hártya vékony burok az implnatátum körül. Ez fontos szerepet játszik az implantátum helyzetében, a szervezet egészségének fenntartásában. Ritkán össze akarja nyomni az implantátumot, zsugorodik, és az implantátum nem összenyomható, ezért a tok erősödik, tokzsugorodás alakul ki, ami deformálja a mellet., amely néhány hónap elteltével érzékelhető. Ebben az esetben szükséges lehet a capsula műtéti bemetszése, vagy eltávolítása is.

Megjegyzés : A mellplantátum biztonságának vizsgálatát az EQUAM nyilatkozatban tették közzé (A MelliImplantátumok Használatára Vonatkozó Egyetértő Nyilatkozat 1998. július 4. Regensburg), miszerint a mellnagyobbítás során használatos mellimplantátumok bíztonságosak.

A mellnagyobbítás során használatos mellimplantátumok nem okoznak semmiféle egészségkárosodást, ez klinikailag bizonyított, továbbá nem mutatható ki a rák kockázata sem.

Mikor kezdhetek dolgozni, sportolni a műtét után?

A mellplasztika műtét után fájdalmas feszítő érzés keletkezik a mellekben, amely egyéntől függően pár napig igen erős fájdalommal járhat, ami fokozatosan csökken, és néhány hét alatt, esetleg hónap alatt teljesen elmúlik. Ez a tünet azonban megszűnik, ahogy a szervezet megszokja az implantátum okozta változásokat. A műtét után speciális kompressziós melltartót kell hordani, és a rendszeres kontrollvizsgálat is kötelező.

A műtét után 2 hónapig kíméletes életmód szükséges, nem szabad se sportolni, se erősebb terhelésnek kitenni a szervezetet. Tartózkodni kell mindenféle fizikai terheléstől.

A munkába való visszatérés egyéni alkattól és a foglalkozás jellegétől függ. Irodai munkába akár már 1 hét elteltével vissza lehet térni. Nagyobb fizikai megterheléssel járó foglalkozást űzőknek azonban érdemes 2-3 hónap várniuk.

A beavatkozás után 6 hónapig tartózkodni kell a napozástól. A heget óvni kell a fénytől, nem érheti se napfény, se mesterséges fény (szolárium), mert deformálódhat.

A Mellnagyobbítás műtét ára:

Mennyibe kerül a Mellnagyobbítás műtét?
Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével,kattintson ide!

 

Referenciák

Referenciák

Nézd meg itt, hogy milyen látványos eredményeket értünk el! Ide kattintva minden általunk végzett plasztikai sebészeti beavatkozásból sok-sok  műtét előtti  és utáni  képet találsz. Pácienseink 82%-a ajánlás útján jön el hozzánk.

Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 




Kövess minket


Facebook Google+



Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
Tájékoztatjuk, hogy a honlapunk szöveges fájlokat (cookie-kat) használ névtelen oldal látogatottsági adatok vizsgálata céljából.
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.