Intim kisajakplasztika

Az intimplasztika egy rendkívül érzékeny terület, de nem lehet tabu azok számára, akinek a kisajak mérete vagy formája okoz problémát. Az egyik leggyakoribb eset, amikor a kisajak túlzott méretű és a nagyajkakon is túlér, akár egészében, akár kiemelkedő nyúlványokként. Ez a probléma esztétikailag is zavaró lehet. Ez az állapot számos kellemetlen érzést is okozhat, hiszen a szeméremajkakon túllógó kisajkak becsípődhetnek az alsóneműbe, egy szorosabb nadrág dörzsölheti és bizonyos esetekben a szexuális együttlét is fájdalmas lehet.

Ilyenkor a kis szeméremajkak nagyobbra nőnek, azaz a nagyajkakon is túlérnek, nem csak esztétikailag lehetnek zavarók, hanem egy szorosabb alsóneműbe vagy nadrágba is becsípődhetnek,  és akár szex közben is fájdalmat okozhatnak. A kisajkak ilyen méretű elváltozása a nagyajkak alulfejlettségével is előfordulhat , amely miatt a kisajkak még nagyobbnak tűnnek, és jobban kilógnak a szeméremnyílásból.

Az elváltozás miatt pszichés és szexuális zavarok léphetnek fel, amely nem csak az életminőséget befolyásolja, de a párkapcsolatot is megronthatja.

A kisajakplasztikával azonban mindezen kellemetlenségektől megszabadulhat.

Jelentkezz most
ingyenes konzultációra!

Az intim kisajakplasztika műtét menete:

 1. A plasztikai sebészeti műtét ambuláns módon történik, helyi érzéstelenítésben vagy rövid altatásban.
 2. A páciens kérésére altatásban történő korrekció természetesen hosszabb időt vesz igénybe, mert ekkor egy pár órás vagy egy egyéjszakás megfigyelésre bent kell maradnia a páciensnek az operáló intézetben.
 3. A korrekció az egyszerűbb plasztikai eljárások közé tartozik, amelynek két műtéti változata lehetséges. Az egyik az úgynevezett sarló-vágással történik, amelynél a kisajkak kilógó szélét egy ívelt metszéssel sarló alakban kivágjuk, majd a két sebszélt összevarrjuk. A másik módszer az ékmetszés, amikor ék alakban végezzük el a kimetszést, majd zárjuk a sebszéleket. A műtétet a menstruáció elmúlását követően minél előbb célszerű elvégezni azért, hogy a sebnek minél hosszabb ideje maradjon a gyógyulásra a következő menses-ig.
 4. A korrekciós plasztika után néhány napig a kisajkak duzzanata és enyhe fájdalom jelentkezhet. Az általános higiénés szabályok betartása mellett ügyelni kell az ülőfürdő kerülésére, a zuhanyozás ajánlott.
 5. A sebgyógyulás a Betadine fertőtlenítő oldattal való rendszeres alkalmazásával gyorsítható. Varratszedésre nincs szükség, a varratok a műtét utáni pár héten belül tisztálkodás közben maguktól kipotyognak.

A sebgyógyulás ideje alatt a nemi élet kerülése ajánlott. Gyógyulás után azonban a kisajak plasztika a szexuális-érzéki életben semmilyen negatív változást nem okoz, az addigi panaszok, kellemetlen becsípődések viszont megszűnnek.

Milyen orvosi vizsgálatokra van szükség a kisajakplasztika műtét előtt

Az intim kisajakplasztika műtétet megelőzően általában elegendő egyetlen orvosi vizsgálat, mivel ez egy ambuláns műtét, melyet az esetek legnagyobb többségében helyi érzéstelenítésben végzünk.

 • Labor vizsgálat

Előfordulhat, hogy további vizsgálatokra van szükség,

 • Amennyiben Önnek volt már korábban női intimplasztika műtéte
 • Van valamilyen betegsége
 • Ha jelenleg gyógyszeres kezelés alatt áll

Abban az esetben, ha Ön már részt vett korábban valamilyen női intim plasztika beavatkozáson, kérjük, hozza magával a konzultációra a műtétre vonatkozó zárójelentéseket. Amennyiben valamilyen betegségben szenved és gyógyszereket szed, kérjük, mutassa be az erre vonatkozó dokumentációkat. A plasztikai sebész ezen információk birtokában megállapítja, hogy milyen egyéb orvosi vizsgálat szükséges a plasztikai műtét előtt.

A női intim plasztika műtét előnyei

 • Túllógó kisajkak helyett kisebb, esztétikus formák

  Egy nő számára kellemetlen érzést, komolyabb esztétikai problémát okozhat nemi szervének alaki elváltozásai. Az egyik leggyakrabban jelentkező veleszületett fejlődési eltérés a túlzott méretű kisajak, mely a nagyajkakon is túlér, illetve az alulfejlett nagyajak, mely szintén a kisajkak túllógását okozhatja. A kisajakplasztika során a plasztikai sebész a kisajak kilógó részét távolítja el, ezáltal a kisajkak mérete csökken.

 • A kisajak aszimmetriája is korrigálható

  A női intimplasztika során nem csak a kisajkak mérete, hanem formája is korrigálható. Amennyiben valaki számára az jelent problémát, hogy kisajkai nem egyformák, akkor ezen is lehet segíteni, a nagyobb méretű kisajak kisebbhez való igazításával. A kisajakplasztika műtétel egyéb alaki elváltozások, deformitások és az aszimmetria is szépen korrigálható.

 • Megszűnnek a funkcionális problémák

  Amikor egy nő nemi szervén a kisajak túlzott méretű, az esztétikai problémán túl egyéb funkcionális gondokat is okozhat a számára, hiszen a szeméremajkakon túllógó kisajkak becsípődhetnek az alsóneműbe, egy szorosabb nadrág dörzsölheti és bizonyos esetekben a szexuális együttlét is fájdalmas lehet. Az intim kisajakplasztika műtétet követően ezektől a problémáktól is megszabadulhat.

 • Egyszerű beavatkozás

  Az intim kisajakplasztika műtét egyszerű, helyi érzéstelenítésben végezhető plasztikai műtét, mely nem jár különösebb megterheléssel. A beavatkozást követően azonnal hazamehet, és néhány napos pihenést követően fokozatosan visszatérhet a megszokott életvitelhez.

 • A műtéti heg rejtett helyen, takarásban van

  A női intimplasztika előnye, hogy a beavatkozás nem jár látható hegekkel, hiszen a műtét után a nagyajak már eltakarják a sarló-vágással vagy ékmetszéssel korrigált kisajkakat. Ezenfelül a hegek ezen a területen szinte nyom nélkül gyógyulnak.

 • Az eredmény azonnal látható

  A kisajakplasztika műtét eredménye azonnal látható, a kisajkak túllógása azonnal megszűnik, a teljes gyógyulás azonban még néhány hetet igénybe vesz.

 • Nagyobb magabiztosság az intim pillanatokban

  A megszokottnál nagyobb méretű kisajkakkal rendelkező hölgyek esetében előfordulhat, hogy ez az anatómiai sajátosság a szexualitásban problémát okoz, mert női intim területüket nem tartják elég esztétikusnak. A kisajakplasztika után ez a probléma megszűnik, ezáltal nő a magabiztossága és felszabadultabbá, örömtelibbé válhat a szexuális élet is.

 • Vizelettartási gondok is megszűnhetnek

  A túlfejlett kisajkak különböző funkcionális problémákat is okozhatnak. Becsípődhetnek, meghúzódhatnak, vagy akár vizelettartási problémát is okozhatnak. A női intimplasztika műtét ezeket a tüneteket is javíthatja.

A kisajakplasztika műtét különféle típusai

 1. Sarló-vágás

  A kisajakplasztika műtéti az egyszerűbb plasztikai műtétek közé tartozik, melynek három típusa létezik. A sarló-vágással történő beavatkozás során a kisajkak kilógó részét egy ívelt metszéssel, sarló alakban vágjuk ki, ezt követően a két sebszélt műtéti varrattal zárjuk.
 2. Ékmetszés

  A női intimplasztika másik típusa az úgynevezett ékmetszés. Ebben az esetben ék alakban kerül kimetszésre a kilógó rész, majd a sebszéleket zárjuk. Az intim plasztikai műtét elvégzését érdemes úgy időzíteni, hogy a sebnek minél több ideje maradjon begyógyulni a következő menstruációig.
 3. Csuklya korrekcióval kombinált kisajakplasztika

  Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy nemcsak a kisajkak mérete zavaróan nagy, hanem a csiklót körülvevő csuklya is. Az intimplasztikával mindkét beavatkozás egyszerre elvégezhető, azaz a kisajkak méretének csökkentésével a csuklya is eltávolításra kerül.

Milyen esetekben javasolt a kisajakplasztika

 1. Túlságosan nagyméretű, túllógó kisajkak

  A kisajkak túllógása egy veleszületett fejlődési eltérés, mely sok esetekben esztétikai zavart okoz a páciensnek, illetve a partnerének. A szemérmeken túllógó kisajkak ugyanis zavart okozhatnak a szexuális életben is. Ez az egyszerű beavatkozás esztétikusabbá teszi a női intim területet, ugyanakkor az anatómiai elváltozásból adódó funkcionális problémákat is orvosolja.
 2. Alulfejlett nagyajkak esetében

  A kisajkak abban az esetben is túllóghatnak a szeméremajkakon, ha nincs semmi baj a méretükkel, ugyanakkor a nagyajkak alulfejlettek. Ebben az esetben is megoldást nyújthat a kisajkak korrekciója. Az arányok rendeződése egy esztétikusabb végeredményt okoz.
 3. Aszimmetrikus kisajkak

  Mint minden páros szervnél, a kisajkaknál is előfordulhat az emberi szem számára zavaró méretkülönbség, azaz aszimmetria. Ilyen esetben természetesen létezik egyoldali korrekció is, amikor csak egyik, a nagyobb méretű kisajak kisebbítése történik meg a műtét során, hozzáigazítva a párjához.

Lehetséges kockázatok és szövődmények

Az intim kisajakplasztika műtét, hasonlóan az összes sebészi beavatkozáshoz, magában hordoz bizonyos kockázatokat. A női intimplasztika során azonban igen ritka a komplikáció vagy szövődmény kialakulási arány. A kisajakplasztika egy egyszerű beavatkozásnak számító plasztikai műtét, egy ambuláns műtét, mely helyi érzéstelenítésben végezhető.

Műtéti kockázati tényező lehet utóvérzés, gyulladás vagy fertőzés, esetleg az érzéstelenítésnél alkalmazott anyaggal szembeni túlérzékenységi reakció, melyek azonban szakszerű ellátással kezelhetők. Bizonyos esetekben előfordulhat továbbá kisebb vérömleny, vagy sebszétválás. Ezek a kisebb komplikációk szintén könnyen korrigálhatók.

A plasztikai műtét következtében gyulladás is kialakulhat az operált területen, mely antibiotikummal vagy hüvelykúppal kezelhető és gyógyítható.

Műtét utáni gyógyulási idő

 • Néhány napig enyhe fájdalom és duzzanat

  Az intim kisajakplasztika műtét következtében ritkán alakul ki nagyobb fájdalom. Az esetek túlnyomó részében csupán enyhe fájdalom érezhető az operált területen, illetve a kisajkak néhány napig duzzadtak lehetnek. A panaszok hagyományos fájdalomcsillapító tabletta szedésével minimálisra csökkenthetők, és pár napon belül teljesen elmúlnak.

 • Ülőfürdő 4 hétig kerülendő

  A műtéti területet már másnap érje a víz, lehet zuhanyozni. Az intim területek áztatása, 5 percnél tovább vízben tartása azonban legalább 4 hétig kerülendő.

 • Természetes anyagból készült, jól szellőző alsónemű viselése javasolt

  A műtétet követő időszakban ügyelni kell a kisajkak tisztán és szárazon tartására a fertőzések elkerülése miatt, illetve a sebgyógyulás elősegítése érdekében. A beavatkozás után, a gyógyulási időszak alatt ajánlott eleinte betét használata, majd a természetes anyagból készült, jól szellőző alsónemű viselése.

Visszatérés a megszokott életvitelhez

 • 2-4 nap múlva visszatérhet a normál napi tevékenységhez

  A női intimplasztika műtét után akár már másnap fokozatosan visszatérhet a normál napi tevékenységéhez, ha az nem okoz kellemetlenséget. Az egyéb tevékenységek egyedi gyógyulástól függően kezdhetők meg, az intim területek kímélése és az izzadás kerülése fontos.

 • 1 hónapig tartózkodni kell a szexuális élettől

  A kisajkakon keletkezett seb gyógyulása néhány hetet igénybe vesz, a szexuális élettel 1 hónap várakozás javasolt.

 • A műtét utáni napon vissza lehet térni a munkába

  A műtét után akár már másnap, foglalkozástól függően vissza lehet térni a munkába, folytatható a megszokott életvitel, és a hétköznapi aktivitás.

 • 1 hónapig kerülni kell a sporttevékenységet

  A plasztikai műtét után a nagyobb megterheléssel járó fizikai aktivitás, az izzadással járó tevékenységek (szauna) és a sportolás legalább 4-6 hétig kerülendő. Ügyelni kell arra is, hogy az operált terület tiszta és száraz maradjon, lehetőleg ne izzadjon be.

Az Intim kisajakplasztika műtét ára:

Mennyibe kerül az Intim kisajakplasztika műtét?
Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével,kattintson ide!

 

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!