Kérdések

Tartalomjegyzék
Mellnagyobbítás Mellimplantátum csere Mellfelvarrás Mellkisebbítés Ajak- és ráncfeltöltés Férfi intimplasztika Hasplasztika Intim kisajakplasztika Vádlinagyobbítás Szemhéjplasztika Zsírleszívás Mellnagyobbítás mellfelvarrással Implantáció külön heg nélküli mellfelvarrással Mellfelvarrás hasplasztikával Mellnagyobbítás hasplasztikával

Zsírleszívás gyakran ismételt kérdések

Mennyire fájdalmas beavatkozás a zsírleszívás?

Az altatáson kívül még helyileg is adunk érzéstelenítést. A műtét alatt az altatás miatt nem fájdalmas, azonban műtét után a kiürülő fájdalomcsillapítóval növekszik a fájdalom. Természetesen függ a műtéti terület nagyságától is. Az egyéni érzékenység számít, általában néhány hétig érzékeny a műtéti terület.

Meddig kell hordani a szorító ruhát a zsírleszívás után?

A kompresszió segít a bevérzések csökkentésében (a műtéti terület nem csak a metszés helye, hanem a zsírszívott terület), a műtét következtében kialakult duzzanat mérséklésében, gyógyulásban. 4-6 hétig célszerű hordani a kompressziós ruhát.

Mikor zsírleszívás, és mikor plasztika?

Amikor egy feszes bőr alatt felszaporodott zsírt akarunk eltűntetni, akkor zsírszívás. Petyhüdt, megereszkedett bőr esetén a bőrt is csökkenteni kell, ilyenkor plasztika.

Mennyit lehet leszívni?

Számít az életkor, az általános egészségi állapot, valamint a leszívásra váró zsír mennyisége. A zsírszívással valamennyi vérvesztés is jár. Miután ez egy esztétikai beavatkozás, a komplikáció nélkül leszívható zsír átlagos termetű embernél 2-3 liter. Egyszerre akár többet is le lehet szívni, de az már nagyobb kockázattal jár. Ilyenkor felügyelet, esetleg utókezelés is szükséges (pl. több napos bentfekvés, monitorizálás, véradás,...)

Vissza lehet-e hízni?

A zsírszívás során kiürülő zsír a szervezetbe nem kerül vissza (ha csak nem akarjuk máshova). A szép eredmény elérése érdekében egy kevés zsírt kell hagyni a bőr alatt. A műtéti területen maradó zsír tulajdonsága, hogy hízás esetén kisebb mértékben, de képes ismét elődomborodni.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

has plasztika
6 éve
hasplasztika vagy zsir leszivas

 A kérdésre válaszolni csak egy viziten lehet. A kettő műtét nem helyettesíti egymást, és akár együtt is lehet végezni.

Zsírleszivás
6 éve
Tisztelt Dr. Úr! 29-éves nő vagyok. 168cm és jelenleg 83 kg. Sajnos feltűnően nagy a hasam,akár egy közép idős kismamának •IIyen esetben elvégezhető a hasi zsírleszivás? •Állami korházban végezve az általános árat megtudhatom?

 A zsírszívás nem jelent fogyókúrát. A helyi zsírlerakódások megoldására jó lehetőség. Az elődomborodó hasnak több oka is lehet. Egy megbeszélés mindenképpen szükséges.

Zsírleszívás TB-re
7 éve
Tisztelt Doktor Úr! Lehetséges-e zsírleszívás TB-re? Kb. két ökölnyi zsír van szétterülve a hasamon, ami se fogyókúrával, se edzéssel nem jön le. De ettől a zsírrétegtől rosszul érzem magam, mert állandó feszülés érzés, fulladás, fáradtság, és kimerültség, izzadás jelentkeznek. Nem tudok rendesen mozogni sem a munkahelyemen, mert leguggoláskor is fulladok. Amúgy is asztmás beteg voltam kisgyerekkoromtól, felnőttként pedig szorongásos depressziós. Sok gondot okoz ez a feszülés a hasamon, és nehéznek érzem tőle a testem, a mozgásom, nagyon zavaró. Nem lenne rá mód, hogy a zsírleszívásra támogatást kaphassak a TB-től? Előre is köszönöm a válaszát!

 A zsírszívást nem lehet tb alapon elvégezni. 

zsirleszivas
8 éve
A zsírszívás nem jelent fogyókúrát. Ez a műtét alakformálást jelent. Amennyiben a fogyás nem következik be a fogyókúra ellenére, akkor ki kellene vizsgáltatni magát.
zsirleszivas
8 éve
Kedved dr. ur En 165 cm es sajnos 22 evesen 130 kg minden fele fogyokurat ki probaltam hiaba tartom be mivel akaratom az meg van hozza de semmi hatas es sajnos leokemiara hajlamos vagyok jelenleg is feher versejt problemaim vannak , A TB finanszirozasa altal lehetseges lenne zsir leszivas es korigacio? sajnos a csaladomban mindenki sziv, vernyomas es inzulinos cukor beteg . valaszat elore is koszonom
zsírleszívás
9 éve
Természetesen lehet az év bármely szakaszában zsírszívást végezni. Nyáron kicsit melegebb a szívás után hetekig hordott kompressziós ruha.
zsírleszívás
9 éve
Tisztelt Doktor Úr.! Az lenne a kérdésem hogy zsírleszívást május június körül is lehetséges csináltatni.?
lipodema
9 éve
A Lipoedema egy olyan betegség, amit a bőrgyógyász diagnosztizál, és ő irányítja a gyógyítást is. Egyik lehetőség a zsírszívás, de a mértékétől függően a terápiát a doktor választja.
lipodema
9 éve
Tisztelt Doktorur, 44 eves vagyok, lipödemat diagnosztizaltak nalam, de a kompresszios harisnyan kivül semmi egyeb kezelest nem kaptam, sajat penztarcabol finanszirozom a gepi nyirokmasszazst is. A kerdesem az lenne, mivel itt diagnosztizalt betegsegröl van szo, tamogatja-e a TB a zsirleszivast? Köszönöm valaszat. Kolibri
Zsírleszívás
9 éve
A műtét nem biztos, hogy csak zsírszívással jó eredményt ad. a 18. életévet célszerű megvárni. Ilyen nagy mértékű fogyás általában a bőr lógásával is szokott járni. Mindenképpen látni kell, egy vizit szükséges a megítéléshez.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!