Online tanácsadás

Kérdésed van? Vedd igénybe ingyenes online-tanácsadás szolgáltatásunkat. Ha nincs időd eljönni egy konzultációra, vagy még a tájékozódás fázisában vagy, itt az űrlapon felteheted plasztikai sebészettel kapcsolatos kérdéseidet.

A válaszok publikusak, bárki elolvashatja őket, mivel az oldalon az olvasók által korábban feltett kérdésekre adott válaszok is láthatók. A kérdező neve nem jelenik meg az oldalon.

Hasplasztika
1 éve

Szép napot! 97 kg voltam álapotosan most 65 kg vagyok a hasamon log a bőr kötényhasam van , ezt támogatja az TB? Köszönöm előre is!

 A kötényhas korrekcióját nem támogatja a tb, de a fogyása lehet, hogy olyan mértékű, hogy éppen elfogadható a tb támogatáshoz.Tudni kellene a magasságát is, és kellene dokumentáció a fogyásról. Személyes konzutáció szükséges ennek a megítélésére.

TB
1 éve

Üdvözlöm! Működik a tb támogatott hasplasztika, ha minden kritériumnak megfelelek, viszont rendelkezem már mellimplantátummal? Köszönöm!

 Amennyiben a kritériumoknak megfelel, akkor ez független a mellétől.

Mellkisebbités
1 éve

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődnék a mellkisebbítés iránt.Mível nagy mérettel rendelkezem 90h a testemhez képest nagyon nagy ebből adódik a kérdésem ebből a méretből lehet e pici cicit varázsolni hogy arányos legyen a testemmel de lehet egy kicsit kisebb is. Köszönöm válaszát.

 Igen lehet. Bővebben: akinek nagy a melle, az előbb-utóbb általában terhessé válik. Az alakja sem kedvező a nagyobb súly miatt, és teher is a hátának. Érthető, hogy ezektől meg akar szabadulni valaki.

Hasplasztika
1 éve

Üdvözlöm! Szeretnék érdeklődni, hogy a Dr. Úr foglalkozik TB támogatott hasplasztikával? Köszönöm szépen válaszát.

 Igen, a tb kritéiumoök tlejesülésével lehetséges a műtét.

TB támogatott mellfelvarró műtét egészségügyi probléma miatt
1 éve

Tisztelt Dr. Falus György! Érdeklődnék, hogy egészségügyi problémák miatt TB támogatással kérhető-e a mellkisebbítő műtét? Évek óta problémám van azzal, hogy a melleim alatt folyamatos a gyulladás, több alkalommal, főleg nyáron is váladékozik. Eléggé fájdalmas. A mellemen a bőr eléggé nyúlt, így alatta nem lélegzik a bőröm. A mellem mérete E kosaras. Többféle krémet, hintőport és kezelési módszert kipróbáltam már orvosi javaslatra, de sajnos a kezelések hosszú távú eredményt nem hoztak. Többféle melltartót is próbáltam már, de a probléma nem a rosszul megválasztott fehérnemű miatt van. Köszönettel!

 Az ön problémája abból adódik, hogy nagy a melle. A nagyobb súly miatt lóg, amitől a bőrfelszínek a mell alatt összeérnek, és begyulladnak. a tb a nagyobb mellek kisebbítését (természetesen felvarrással.) finanszírozza, ha eléri a kivett állomány a törvény által előírt mennyiséget.

hasplaszika
1 éve

Tisztelt Cimzett! A kérdésem igen nagyméretű! Szülés után 14 éve!!!!! elkezdett a hasam nőni. 35 éves voltam akkor és 60 kg. Most 50 éves vagyok és 140 kg. És ez a súly nagymértékben a hasamra rakódott rá. Már kötényhasam is van, és nehéz, fáj, korlátoz. Természetesen a tobbi testrészem is telt a hasammal együtt, de az a legrosszabb mind közül. Szeretném kérdezni, hogy esetleg TB alapon is meg lehet-e csinálni a hasplasztikát, Illetve ha nem, akkor mit kell tennem érte, hogy megcsinálják, illeve, milyen összegbe kerül. Ez az első konzultációra is fontos. Az mennyibe kerül, és kb. mikor tudnánk azt megejteni. Tudom, hogy most COVID van, úgyhogy ez nem holnap lesz, de esetleg egy távoli időpontot tudna adni a doktor úr! Üdvözletel, 

 A hasplasztika tb-re csak egy nagyobb fogyás után lehetséges, amit tartani is kellene legalább fél évig. Ez a kritériuma a hasplasztikának tb alapon. Orvosilag kifejezetten taná csolom, hogy fontos a súlyfelesleg megszűntetése, mert ez nem csak a hasán van, esetleg ott jobban észrevette. Minimum 40kg súlyfeleslegtől meg kellene szabadulni, aminek sokfajta lehetősége van a fogyókúráktól a műtétekig. Addig nem érdemes vizitre jönni.

mellnagyobbítás
1 éve

Tisztelt Doktor Úr! Mellnagyobbítást szeretnék. A kérdésem az lenne, hogy egy teljesen átlagos várandóság illetve szoptatás után ( gondolok itt például arra, hogy nincs indokolatlan mértékű hízás ), várható e a mellek megereszkedése, vagy deformálódása. Van rá lehetőség, hogy a konzultáció során egy ún. látványtervet láthassak?

 Arra a kérdésre, hogy mi várható egy terhesség, szoptatás után, senki nem tud előre válaszolni. Lehet , hogy nem változik a melle, lehet, hogy valamilyen mértékben lógni fog. Esetleg egy implantátummal korrigálható, lehet, hogy ez nem elég és fel kell varrni. A szülés után kell majd foglalkozni a kérdéssel.

Mellimplantátum, nyirokcsomó gyulladás
1 éve

Tisztelt Doktor Úr! 20 évvel ezelőtt volt mellnagyobbító műtétem Amerikában. Eddig semmi gond nem volt. Egy akkoriban igen korszerű implantátum került behelyezésre izom alá, melyről azt mondták 20-25 évig nem szükséges cserélni. Több, mint egy hete a jobb hónaljam nyirokcsomója igen fájdalmas, érzékeny a bőr a fél mellemen, lapockán is. Felmerült bennem, hogy esetleg gond lehet az implantátummal. Nem tudom hova forduljak és a fájdalom lassan, de rosszabbodik. Tudna segíteni, mit tegyek ebben a helyzetben? Nagyon köszönöm!

 Egy implantátum nem örökéletű. Önnek azt mondták, hogy 20-25 év körül kell cserélni az implamntátumot. Ebből 20 év eltelt, úgyhogy várhatóan az implantátumnem bírta tovább. Mell ultrahang, MRI vizsgálat pontosabban tudja megítélni az implantátumot, ami nagy valószínűséggel az implantátum szakadását fogja mutatni. Az implantátumcserén is el lehet gondolkozni. Kérem jelentkezzen be a vizsgálatok birtokában egy vizsgálatra, és ott jobban látjuk a megoldást.

Has + mell plasztika
1 éve

Kedves Doktor Úr! 105kg-ról kb. 70kg-ra fogytam, ezt a súlyt már 2-3éve tartom. A hasamon elég nagy mennyiségű bőr maradt vissza, mivel még csak 24éves vagyok nem szeretnék ezzel együtt élni. A TB által támogatott hasplasztika kivitelezhető dolog? Nehéz kiharcolni vagy nem lehetetlen? Ezt csak kijelölt orvosok végezhetik? Mit lehet erről tudni?

 A testmagasságát is kellene ismerni a BMI kiszámításáshoz. Valószínűleg megy a műtét tb-re, ezt bármelyik kórházi Plasztikai sebészeten el tudják végezni. A vészhelyzet rendeződése után a helyzet könnyebb lesz.

mellfelvarrás
1 éve

T. Cím! Erősen gondolkodom a mellfelvarráson. Viszonylag nagy mellem van, de egyenlőre csak a felvarrásban gondolkodom. Olvastam ugyan a témában, de egyértelműen orvosi konzultáció tudja megmondani, hogy pontosan milyen beavatkozás lenne megfelelő, illetve ugyancsak fontos információ számomra a költségek mértéke.

 A mellfelvarrásnak különböző lehetőségei vannak. A nagy mell esetén a felvarrás nem okoz hosszútávú eredményt, mert a nagy súly miatt viszonylag hamar megereszkedik, akármilyen technikával végezzük. Ennek a megbeszélése fontos egy vizit alkalmával, amit jelenleg nem tudok megmondani, hogy mikor lehetséges. A helyzet javulásával reméljük, ez hamar bekövetkezik.

Kérdezz


Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

kérj időpontot