Mellnagyobbítás saját zsírral

Mellnagyobbítás saját zsírral

Amerikában, Japánban és Európa szerte egyre népszerűbb plasztikai sebészeti eljárás a mellnagyobbítás saját zsírral. Ez a forradalmi újítás rengeteg olyan páciens számára jelent megoldást, akiket csak az tartott eddig vissza a mellnagyobbító műtéttől, hogy idegen anyag (mellimplantátum) kerül behelyezésre a testükbe. A zsírtöltéssel történő mellnagyobbítás során nem szükséges idegen anyagot felhasználni, hiszen saját zsírral nagyobbítjuk a melleket.
 

 

Míg a hagyományos mellnagyobbítás mellimplantátum beültetésével végezhető, ezek a szervezet számára, jó minőségű és szövetbarát, de idegen anyagok, addig a saját zsírral történő mellnagyobbítás során csak a saját szervezetünkből nyert zsír- és őssejtek kerülnek átültetésre testünk egyik területéről a másikra. A zsírtöltéssel végzett mellnagyobbítás nagy előnye, hogy a saját anyag nem szorul cserére.

A műtét során a zsírsejteket igen óvatosan távolítjuk el, majd a leszívott zsírt különböző technikákkal megfelelően szétválogatjuk. Az átültetés sikere és tartóssága részben a zsír levétel, részben a szeparálás, részben pedig a zsír visszaültetésétől függ. A zsírsejtek között nagy számban vannak őssejtek is, melyek szintén átültetésre kerülnek. Az őssejtek tovább javítják a sajátzsír átültetés hosszú távú eredményét.

A műtét a különböző rétegekbe történő zsírszövet befecskendezéséből áll, amivel jól lehet nagyobbítani és formálni a kebleket. Egyszerre csak annyi zsírsejt ültethető át, 200-300ml, amennyi a környezetéből megfelelő táplálást képes kapni a beereződésükig. A megfelelő végső eredmény elérése 2 - 3 vagy akár több műtéttel lehetséges. A végleges forma csak több hónappal a műtét után látható.

A saját zsírral történő mellnagyobbítás nem minden esetben alkalmazható. Kemény, feszes mell esetén például nem használható ez az eljárás, csak hosszú és kényelmetlen előkészítés után (Brava szívó hetekig), de a túlságosan megereszkedett keblek esetében is más plasztikai műtét javasolt. Fontos tényező még, hogy a test bármely részén van-e a megfelelő mennyiségű és minőségű zsír vételi lehetőség. Ugyanúgy, mint más műtéteknél, a szervezet általános állapota, esetleges társbetegségek is befolyásolják a beavatkozás lehetőségét.

Óriási mellnagyobbításra ez az eljárás nem megoldás. Fontos még tudni, hogy a mellnagyobbítás saját zsírral műtét esetén nem lehet egyértelműen meghatározni a mell növekedését, és az sem biztos, hogy tökéletes lesz a szimmetria, mivel a felszívódás mértéke előre nem meghatározható. A műtét utáni vizsgálatok esetén mikrokalcifikáció látható a radiológiai vizsgálatoknál. Nem kellő tájékozottság esetén tévesen daganatos megbetegedésre utaló jelnek vélheti ezeket a vizsgálatot végző orvos. Gyakorlott orvos esetén ezek megítélhetők, és nem jelentenek diagnosztikai problémát.

Az eljárás előnye, hogy kis megterhelés a szervezet számára, heg nélküli beavatkozás, az idegen anyag helyett saját anyag felhasználásával történik, valamint egy zsírleszívás is a műtét része.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!
 

A műtét menete - mellnagyobbítás saját zsírral:

 1. A műtét előtt elengedhetetlen a labor, a mammographia vagy 40 éves kor alatt mell ultrahang, az EKG és a mellkasröntgen.
   
 2. A műtétet altatásban végezzük, és másnap elengedjük a pácienst.
   
 3. A hasból, combok külső és belső oldaláról, csípőről, tehát a zsírszívásnál megszokott helyekről vékony kanüllel zsírszívást végzünk.
   
 4. A leszívott zsírt szeparálva a mellek alapterületén több szúrásból a mirigyállomány alá és fölé vagy a mellizom alá fecskendezzük.
   
 5. A műtét után speciális kompressziós melltartót kap a páciens. Rendszeres kontrollvizsgálat szükséges. A végeredmény, a mell végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.
   
 6. A beavatkozás után kb. 6 hétig, de akár 2-3 hónapig feszítő érzés észlelhető, a mell duzzadtabb, hematomás. A mellnagyobbítás után a későbbiekben lehet szoptatni is, mivel a korrekció nem bántja a tejcsatornát.
   

További Zsírtöltési eljárásaink:

Pénisz vastagítás, nagyajak feltöltés, ajakfeltöltés, szemhéjárok feltöltés, beesett arc korrekció, kiegészítő mellkorrekciók implantátumos mellnagyobbítás után

Szükséges orvosi vizsgálatok a sajátzsírral történő mellnagyobbítás műtét előtt

A plasztikai műtétek előtt minden esetben szükség van néhány orvosi vizsgálat elvégzésére. A mellnagyobbítás saját zsírral műtét előtti vizsgálatok közé tartozik egy laborvizsgálat, EKG, mellkasröntgen mammográfia, ill. 40 éves korig mell ultrahang vizsgálat is elégséges. (Abban az esetben, ha Ön még nem töltötte be a 40. életévét, akkor mammográfia helyett elegendő a mell ultrahang vizsgálat.)

40 éves kor alatt:

 • Labor
 • Mellkasröntgen
 • EKG
 • Mell ultrahang vagy mammográfia

40 éves kor felett:

 • Labor
 • Mellkasröntgen
 • EKG
 • Mammográfia

Bizonyos etetekben egyéb orvosi vizsgálatok elvégzése is szükséges lehet:

 • Ha Önnek volt már plasztikai műtéte
 • Abban az esetben, ha Önnek valamilyen betegsége van
 • Amennyiben gyógyszereket szed

Ha volt már mellplasztika műtéte, akkor szükség lesz a zárójelentésekre a vizsgálatok meghatározásához, illetve ha valamilyen betegségben szenved, vagy gyógyszeres kezelés alatt áll, szintén szükség lesz az erre vonatkozó dokumentációk bemutatatására. Kérjük, hozzon magával minden orvosi papírt a konzultációra. A plasztikai sebész ezek alapján tudja majd meghatározni, illetve eldönteni, hogy milyen vizsgálatok szükségesek még a műtét megkezdése előtt.

Mellnagyobbítás saját zsírral előnyei

 • Feszesebb, teltebb mellek
  A mellnagyobbítás saját zsírral beavatkozás következtében a keblek teltebbek és dúsabbak lesznek, mindazonáltal mellplasztika hatására feszesebbé is válnak. Megjelenése nőiesebbé válik, dekoltázsa esztétikus látványa pedig a férfi szem számára vonzóbb lesz.
   
 • Nem kerül idegen anyag a testbe
  A mellnagyobbítás saját zsír feltöltéssel egy forradalmi újítás, amely azok számára is megoldást nyújt, akik bár eddig is szerettek volna keblük méretén és formáján változtatni, mégsem szánták rá magukat a mellnagyobbító plasztikai műtétre, mert ódzkodtak attól, hogy idegen anyag (implantátum) kerül a testükbe. A mellnagyobbítás zsírtöltéssel egy olyan beavatkozás mely során a keblek méretének növelése kizárólag a saját zsír felhasználásával történik.
   
 • Természetes forma
  A mellnagyobbítás saját zsír feltöltéssel plasztikai műtét előnye továbbá a természetes hatás. A beavatkozás következtében a keblek formája természetes marad. Nincs látható nyoma annak, hogy a páciens mellnagyobbító plasztikai műtéten esett át.
   
 • Nem kell cserélni
  A mellnagyobbítás saját zsírral egy olyan eljárás, mely során a saját szervezetből nyert sejt- és őssejtek kerülnek átültetésre egyik területről a másikra. A beavatkozás egyik nagy előnye, hogy a saját zsír nem szorul cserére.
   
 • A páciens zsírleszívást is kap a mellnagyobbítás mellé
  A saját zsírral történő mellnagyobbítás egy összetett plasztikai műtét, mely egy zsírleszívásból és egy mellnagyobbításból áll. A mellnagyobbításhoz a plasztikai sebész leggyakrabban a combok belső oldaláról vagy csípőről végzi a zsírleszívást. Lehetőség van azonban a hasról, comb külső oldaláról, vagy a tomportáji zsírszövet felhasználására is. A páciens tehát egy zsírleszívást is kap egy mellnagyobbító műtét áráért.

 • Heg nélküli beavatkozás
  Abban az esetben, ha a keblek méretét saját zsír feltöltésével növeljük, nem marad látható heg a beavatkozás után. A plasztikai sebész az előzőleg leszívott zsírt speciális kanülökkel (tűkkel) és technikával juttatja be egy kis szúrásokon keresztül a mell különböző rétegeibe. Az apró tűszúrások heg nélkül gyógyulnak.
   
 • Nagyobb örömök a szexuális életben
  A teltebb, feszes keblek természetesen pozitív hatással vannak a szexuális életre is, hiszen a beavatkozás hatására a legtöbb páciensnek helyreáll az önbizalma, javul az önképe. A nőiesebb, teltebb idomok ezáltal boldogabb párkapcsolatot is eredményezhetnek.
   

A mellnagyobbítás saját zsírral típusai

 1. Zsírleszívással kombinált mellnagyobbítás
  A mellnagyobbítás saját zsírtöltéssel egy forradalmian új eljárás. Egy olyan összetett plasztikai műtét, mely során a saját szervezetünkből nyert zsír- és őssejtek kerülnek átültetésre testünk egyik (zsírtöbblettel rendelkező) területéről a másikra. Az emlő különböző rétegeibe történő zsírszövet befecskendezésével nagyon jól lehet nagyobbítani és formálni a női melleket.

  Az eljárás során egyszerre 200-300ml zsírszövet ültethető át, mely a környezetéből megfelelő táplálást tud kapni a beereződésig. A kívánt méret eléréséhez 2-3 műtétre is szükség lehet.

  Az eljárás fontos tényezője, alapfeltétele továbbá, hogy a test valamely részén legyen megfelelő mennyiségű és minőségű zsír vételi lehetőség.

Kinek ajánlott a mellnagyobbítás saját zsírral

 1. Enyhén megereszkedett mellek
  A legjobb eredmény azoknál a pácienseknél érhető el, akiknek a melle enyhén megereszkedett, azaz csak kis mértékben lóg. Ezzel az eljárással visszanyerheti mellei eredeti formáját és térfogatát szülés vagy fogyás után. A beavatkozás hatására természetes formájú és tapintású, de kerekebb, feszesebb keblei lesznek.
   
 2. Ha természetes formájú, nem túl nagy melleket szeretne
  A mellnagyobbítás zsírtöltéssel azok számára ajánlott, akik természetes, de nem túl nagy melleket szeretnének. Hatalmas méret növekedés nem várható, mivel egyszerre maximum 300-300 ml zsírsejt tölthető be. A megfelelő mérethez esetenként két-három műtétre is szükség lehet.
   
 3. Ha nem akar idegen anyagot beültetni
  Ez az eljárás elsősorban azok számára ajánlott, akik semmilyen idegen anyagot nem szeretnének beültetni a testükbe. A mellnagyobbítás saját zsírral során csak a saját anyag kerülnek feltöltésre.

A mellnagyobbítás saját zsírral kockázatai és lehetséges szövődményei

A mellplasztika műtétek, hasonlóan a többi sebészeti beavatkozáshoz, mindig magukban hordoznak bizonyos mértékű kockázatot. A mellnagyobbító műtétek azonban a leggyakrabban végzett plasztikai műtétek közé tartoznak, kockázatuk minimális.

Bizonyos esetekben azonban kialakulhatnak szövődmények, mint bevérzés, folyadékgyülem, illetve tartós vagy átmeneti mellbimbó érzékenység.

A zsírtöltés kockázata lehet továbbá a aszimmetria, hiszen ennél az eljárásnál a felszívódás mértékét nem lehet előre kiszámítani. A felszívódás mértéke 20-30 %-tól akár teljes mértékű is lehet. Ebből kifolyólag a méret sem garantálható, nem lehet egyértelműen meghatározni a mell növekedését. Az mellnagyobbítás saját zsírral műtét azonban többször is elvégezhető, akár aszimmetria, vagy nagyobb mértékű felszívódás esete áll fenn.

A későbbi szakaszban a műtét utáni radiológiai vizsgálatoknál foltokban meszesedés látható a mirigyállományban, időnként nehezebb elkülöníteni malignus (rosszindulatúságot mutató) folyamatoktól.

 

Gyógyulás a műtét után

 • 6 hétig feszítő érzés a mellekben
  A beavatkozás után feszítő érzés jelentkezhet a mellekben, mely általában 6 hétig észlelhető, de bizonyos esetekben akár 2-3 hónapig is eltarthat.
   
 • 1 hónapig kompressziós melltartóviselése ajánlott
  A mellplasztika után pár hétig vagy akár egy hónapig is speciális kompressziós melltartó viselése javasolt a gyógyulás elősegítése érdekében.
   
 • 1 hónapig kíméletes életmód javasolt
  A plasztikai műtét után tartózkodni kell a szervezet nagyobb fizikai megterhelésétől, a sportolástól, illetve az olyan tevékenységektől is melyek az operált terület beizzadását okozhatják (szauna).
   
 • 1 hét múlva visszatérhet a munkába és a megszokott életvitelhez
  A műtét után pár napos pihenés javasolt, egy hét elteltével azonban már visszatérhet a munkába és folytatni lehet a megszokott életvitelt.
   

A Mellnagyobbítás saját zsírral műtét ára:

Mennyibe kerül a Mellnagyobbítás saját zsírral műtét?
Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével,kattintson ide!

 

Referenciák

Referenciák

Nézd meg itt, hogy milyen látványos eredményeket értünk el! Ide kattintva minden általunk végzett plasztikai sebészeti beavatkozásból sok-sok  műtét előtti  és utáni  képet találsz. Pácienseink 82%-a ajánlás útján jön el hozzánk.

Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 
Kövess minket


Facebook Google+Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
Tájékoztatjuk, hogy a honlapunk szöveges fájlokat (cookie-kat) használ névtelen oldal látogatottsági adatok vizsgálata céljából.
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.