Mellnagyobbítás és fogyás

Mellműtét

A mellnagyobbítás és a fogyás valahol ellentétes fogalmak. 

Azt a legtöbb hölgy már tapasztalatból tudja, hogy a fogyás-hízás bizony a melleken jelentősen meglátszik. Sőt, az arcon és a mellen látszik meg legelőször. Ennek az az oka hogy a mellek nagy részben tartalmaznak zsírszövetet. Ezért bármilyen edzés, fogyókúra nyomot hagy a melleken, hisz a zsír mennyisége változik. 

Lokálisan nem változtatható diétával és edzéssel a zsír mennyisége: nem tudunk irányítottan fogyni vagy hízni. Úgy nem fogyhatunk hasról, hogy közben a mell nem változik. Erre az eredményre maximum egy másik plasztikai eljárás, a zsírleszívás képes. 

Ezeket a  változásokat sajnos a bőr is megsínyli. Ha nagyobb hízás következik be, akkor a bőr jobban kifeszül, illetve strukturális repedések jönnek létre, ugyanúgy mint a hason a terhességi csíkok. Ez zavaró lehet esztétikailag, de korántsem akkora probléma mint a nagymértékű fogyás.

Ha jelentős mennyiségű testzsírtól szabadulunk meg, akkor a mellek állománya is csökken. A bőr nem fogja ezt a térfogat csökkenést rugalmasan követni, hanem lazává, lógóssá válik, elveszíti a mell a korábbi feszességét, szép formáját. 

A fogyás-hízás jojója természetesen amúgy sem egészséges. Kis mértékű hízás-fogyás szinte mindenkinél tapasztalható, sőt a  hormonális hatások miatt minden nő tapasztalhat súlyingadozást egy hónapon belül is. Pár gramm vagy fél-egy kiló semmilyen problémát nem okoz, de több, 5-6 esetleg 10 vagy azt meghaladó súlyingadozás azonban megterhelő az egész szervezetre.

Egészségügyi vonzatai mellett esztétikai problémákat is okozhat. A bőr elég rugalmatlan sajnos, nehezen követi a változásokat. Míg a  hízás nem okoz látványos bőrproblémát, de a fogyás, főleg a gyors, nagymértékű fogyás ráncos, löttyedt bőrt eredményez. 

Fontos, hogy figyeljünk a  súlyunkra, különösen ha bármilyen szépészeti műtétet tervezünk. 

Ez fokozottan érvényes a mellműtét estében is. Általánosságban elmondható, hogy nem célszerű a  mellnagyobbító műtétet megcsináltatni fogyás előtt. Ha túlsúlyosak vagyunk és szeretnénk lefogyni, akkor érdemes a tervezett műtét előtt elérni az ideális súlyt.

Ennek két oka van. Az egyik orvosi: a túlsúly minden műtét esetében komoly kockázati tényező. A vérkeringés lassabb, nem csak a gyógyulás, de akár az altatás is kockázatosabb lehet. Ennek az ellenkezője is igaz: egy fitt, egészséges szervezet jóval jobban viseli a megpróbáltatásokat. Könnyebben túl van a műtéten, gyorsabban és kevesebb kockázattal gyógyul mindenki, aki a lehető legideálisabb egészségi állapotban van. Ez minden műtéti eljárásra igaz, nem csak a mellnagyobbító műtétek esetén. 

A másik ok esztétikai: ha nagyobb túlsúlytól szabadulunk meg, akkor elég valószínű, hogy a mellek is jobban megereszkednek, lógósabbak lesznek. Ezért érdemes a fogyókúrát még a mellnagyobbító műtét előttre időzíteni, hogy ezt a problémát is korrigálja majd a mellplasztika.

Volt olyan páciensem, aki nem tervezett fogyókúrát, de az élet úgy hozta, hogy mégis fogyott többet, mint az elvárható 1-2 kg. A későbbiekben, nem a műtét után közvetlenül, korrigálni kellett a mellét, mellfelvarrást végeztünk. A kisebb megereszkedés korrigálására jó a mellimplantáció, nagyobb lógás esetén viszont már szükséges a mellfelvarrás.

Azonban ha az elvégzett műtét után kezdünk fogyókúrába vagy történik jelentős súlyvesztés, akkor az a már elért szép formát veszélyezteti. Tudni kell, hogy a műtét után nagyjából egy év is eltelik, mire  a végleges formáját eléri a mell. Ez idő alatt a  súlyingadozás különösen nem ajánlott. 


Azt is meg lehet figyelni, hogy a mellműtét utáni kismértékű hízás viszont pozitív hatással van az eredményre. Az implantátum beültetése utáni pici hízás általában teltebbé teszi a kebleket, javítja a formát. De a legbiztonságosabb, ha odafigyelünk a  súlyunkra, én nem csak a műtét után, hanem folyamatosan igyekszünk azt optimálisan tartani.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

A szerzőről

Related posts

A mellnagyobbító műtét altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel történik?

Mellnagyobbító műtét Maga a mellnagyobbítás műtét technikailag ugyan  elvégezhető helyi érzéstelenítésben is, vagy teljes érzéstelenítésben – altatásban- is. De nem végezzük helyi érzéstelenítésben. Helyi érzéstelenítés és ellenjavallatai A helyi érzéstelenítés során a páciens teljesen éber és tudatánál van. Mivel az eljárás során nem lehet teljes érzéketlenséget elérni, így a teljes fájdalommentesség sem garantálható. Mindenki szervezete

Lehet-e szoptatni implantátum beültetése után?

Implantátum beültetés A mellplasztika, mellimplantátum beültetés mindenképpen tervezett műtét. Hogyan függ össze ez a tény a szoptatással? Úgy, hogy tervezett műtétről van szó, vagyis érdemes a melliplantátum beültetést tudatosan, a családtervezéssel összhangban elvégeztetni. A mell alakja, mérete erősen függ a hormonális hatásoktól. Természetesen más tényezők is befolyásolják a mellek alakulását, életkor, testalkat, testzsír százalék, stb.

Mi a különbség a sima és a textúrált felületű implantátum között?

Mellimplantátum típusok A mellimplantátum beültetés az egyik legkeresettebb és leggyakoribb plasztikai beavatkozás. a mellnagyobbítás legelterjedtebb formája. Azonban jelen pillanatban annyi féle forma, méret és egyéb tulajdonság alapján lehet választani, hogy felsorolni is nehéz. Az implantátum beültetése alapvetően esztétikai kérdés, tehát mindig próbálunk arrafelé menni, amit a páciens szeretne. Azonban nagyon sok tényező van, amit figyelembe