Mellnagyobbítás és fogyás

Mellműtét

A mellnagyobbítás és a fogyás valahol ellentétes fogalmak. 

Azt a legtöbb hölgy már tapasztalatból tudja, hogy a fogyás-hízás bizony a melleken jelentősen meglátszik. Sőt, az arcon és a mellen látszik meg legelőször. Ennek az az oka hogy a mellek nagy részben tartalmaznak zsírszövetet. Ezért bármilyen edzés, fogyókúra nyomot hagy a melleken, hisz a zsír mennyisége változik. 

Lokálisan nem változtatható diétával és edzéssel a zsír mennyisége: nem tudunk irányítottan fogyni vagy hízni. Úgy nem fogyhatunk hasról, hogy közben a mell nem változik. Erre az eredményre maximum egy másik plasztikai eljárás, a zsírleszívás képes. 

Ezeket a  változásokat sajnos a bőr is megsínyli. Ha nagyobb hízás következik be, akkor a bőr jobban kifeszül, illetve strukturális repedések jönnek létre, ugyanúgy mint a hason a terhességi csíkok. Ez zavaró lehet esztétikailag, de korántsem akkora probléma mint a nagymértékű fogyás.

Ha jelentős mennyiségű testzsírtól szabadulunk meg, akkor a mellek állománya is csökken. A bőr nem fogja ezt a térfogat csökkenést rugalmasan követni, hanem lazává, lógóssá válik, elveszíti a mell a korábbi feszességét, szép formáját. 

A fogyás-hízás jojója természetesen amúgy sem egészséges. Kis mértékű hízás-fogyás szinte mindenkinél tapasztalható, sőt a  hormonális hatások miatt minden nő tapasztalhat súlyingadozást egy hónapon belül is. Pár gramm vagy fél-egy kiló semmilyen problémát nem okoz, de több, 5-6 esetleg 10 vagy azt meghaladó súlyingadozás azonban megterhelő az egész szervezetre.

Egészségügyi vonzatai mellett esztétikai problémákat is okozhat. A bőr elég rugalmatlan sajnos, nehezen követi a változásokat. Míg a  hízás nem okoz látványos bőrproblémát, de a fogyás, főleg a gyors, nagymértékű fogyás ráncos, löttyedt bőrt eredményez. 

Fontos, hogy figyeljünk a  súlyunkra, különösen ha bármilyen szépészeti műtétet tervezünk. 

Ez fokozottan érvényes a mellműtét estében is. Általánosságban elmondható, hogy nem célszerű a  mellnagyobbító műtétet megcsináltatni fogyás előtt. Ha túlsúlyosak vagyunk és szeretnénk lefogyni, akkor érdemes a tervezett műtét előtt elérni az ideális súlyt.

Ennek két oka van. Az egyik orvosi: a túlsúly minden műtét esetében komoly kockázati tényező. A vérkeringés lassabb, nem csak a gyógyulás, de akár az altatás is kockázatosabb lehet. Ennek az ellenkezője is igaz: egy fitt, egészséges szervezet jóval jobban viseli a megpróbáltatásokat. Könnyebben túl van a műtéten, gyorsabban és kevesebb kockázattal gyógyul mindenki, aki a lehető legideálisabb egészségi állapotban van. Ez minden műtéti eljárásra igaz, nem csak a mellnagyobbító műtétek esetén. 

A másik ok esztétikai: ha nagyobb túlsúlytól szabadulunk meg, akkor elég valószínű, hogy a mellek is jobban megereszkednek, lógósabbak lesznek. Ezért érdemes a fogyókúrát még a mellnagyobbító műtét előttre időzíteni, hogy ezt a problémát is korrigálja majd a mellplasztika.

Volt olyan páciensem, aki nem tervezett fogyókúrát, de az élet úgy hozta, hogy mégis fogyott többet, mint az elvárható 1-2 kg. A későbbiekben, nem a műtét után közvetlenül, korrigálni kellett a mellét, mellfelvarrást végeztünk. A kisebb megereszkedés korrigálására jó a mellimplantáció, nagyobb lógás esetén viszont már szükséges a mellfelvarrás.

Azonban ha az elvégzett műtét után kezdünk fogyókúrába vagy történik jelentős súlyvesztés, akkor az a már elért szép formát veszélyezteti. Tudni kell, hogy a műtét után nagyjából egy év is eltelik, mire  a végleges formáját eléri a mell. Ez idő alatt a  súlyingadozás különösen nem ajánlott. 


Azt is meg lehet figyelni, hogy a mellműtét utáni kismértékű hízás viszont pozitív hatással van az eredményre. Az implantátum beültetése utáni pici hízás általában teltebbé teszi a kebleket, javítja a formát. De a legbiztonságosabb, ha odafigyelünk a  súlyunkra, én nem csak a műtét után, hanem folyamatosan igyekszünk azt optimálisan tartani.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

A szerzőről

Related posts

Hogyan változtatja meg a páciens életét a mellnagyobbítás?

Mellnagyobbítás után Az implantátummal végzett mellnagyobbítás nagyon népszerű, évente több százezres nagyságban végzett műtét világszerte. Magyarország is előkelő helyet foglal el a statisztikában.  Ezenkívül az átlagos orvos-páciens kapcsolat is sokszor bensőségesebb,  ez alapján rengeteg visszajelzésünk van, nagyon sok hölgy számolt be arról, hogyan változott meg az élete a mellnagyobbítás után.  Sokszor csak egy kis változtatást

Milyen mellimplantátumot válasszak?

Mellimplantátum fajták Erre a kérdésre nem tudok olyan választ adni, ami mindenkire egyformán alkalmazható.  Egész egyszerűen minden helyzet más. Ugyanakkor tudom, hogy mindenkinek, aki a mellnagyobbítást választja, a legfontosabb kérdés, hogy hogyan fog kinézni műtét után. Ez nem csak a mérettől, de az implantátum alakjától és kiemelkedésétől is függ.  Azt is nagyon fontos megérteni, hogy

Érdemes-e elvégeztetni a mellnagyobbítást?

Mellnagyobbítás árak Ez az a kérdés, amit a páciensnek saját magának kell feltenni. Ha valaki azt gondolja, hogy belevágna és szeretne nagyobb, formásabb melleket, akkor igazából csak rajta áll a döntés. Az egyetlen kizáró ok az orvosi ellenjavallat. Erre, hogy melyek ezek, és az adott esetben mik a  kizáró okok, az orvos tud kielégítő választ