Biztonságos mellnagyobbítás Dr Falus György

Biztonságos-e a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás természetesen egy teljesen biztonságos műtét. A mell növelésére alkalmazott eljárások közül a leggyakoribb.

A mell nagyobbítására léteznek különböző típusú műtéti eljárások, de a legáltalánosabb, legelterjedtebben alkalmazott mellplasztika a mell implantátum beültetése. Rengeteg ilyen műtétet végzünk világszerte, így nagyon sok a visszajelzés. A nagy számban elvégzett műtétek alapján biztosan kijelenthető, hogy a mellnagyobbítás, az implantátummal történő mellnagyobbítás egy abszolút biztonságos, elterjedt, népszerű eljárás.

Természetesen definiálnunk kell azt is, mi tekinthető biztonságosnak. 

Milyen a biztonságos mellnagyobbítás?

Először is maga az eljárást akkor hívhatunk biztonságosnak, ha az egészségre nincs káros hatással. Ennek a kitételnek a mellnagyobbító műtét tökéletesen megfelel.

Fontos, hogy a beavatkozás ne tegyen kárt a mell funkciójában, csak így tekinthető biztonságosnak. Gyakori kérdés hogy lehet-e szoptatni mellnagyobbító műtét, mellplasztika, mellimplantátum beültetése után? Noha szerencsésebb, ha a mell alakját érintő műtétet azután végeztetjük el, hogy a tervezett gyerekek megszülettek, de természetesen semmi akadálya nincsen a szoptatásnak. A mellnagyobbító műtét nem károsítja a mell élettani funkcióit, nem vágja vagy blokkolja a tejcsatornát, így minden gond nélkül lehet szoptatni a beavatkozás után is. 

Amiért nem szoktam javasolni a műtétet a tervezett terhesség, szoptatás vége előtt, mert a gyermekvállalás, a szoptatás bizony nyomot hagy a mell alakján, formáján, nagyságán, megduzzad. Ha a műtétet előbb végezzük el, akkor könnyen lehet, hogy az elért eredmény romlik, a mell alakja, helyzete megváltozik. Ilyenkor előfordulhat hogy még egy mellplasztika műtétre lesz szükség, hogy a változásokat korrigálni lehessen, és újra megfelelő legyen a mell alakja.

Fontos felhívni a figyelmet a mellnagyobbító műtét utáni rendszeres ellenőrzésekre. Ezek az alkalmak azok, amikor megbizonyosodunk arról, hogy a gyógyulás rendben zajlik, hogy az implantátummal minden rendben. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy mellnagyobbító műtét extra biztonságosnak tekinthető, hisz a  páciensek folyamatos kontroll alatt állnak. A mellett érintő elváltozások, esetleges betegségek is jóval hamarabb észrevehetők az orvos, a szakértő szem számára, mint ahogy a páciens észlelné. Hajlamosak vagyunk az esetleges szűrővizsgálatokat sokat halogatni, vagy ha nincsenek tüneteink, egészen elfelejteni.

A korán észrevett elváltozások könnyebben és sokszor egyszerűbben kezelhetők, mint az elhanyagolt esetek.

Nagyon fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a mellimplantátumok nem örök életűek. Egy bizonyos idő lejárta után cserélni kell őket, a mellnagyobbító műtét nem egy életre szól. Az implantátum fajtától függően, de általánosságban 10-12 év után cserére szorul. Ezt mindenképpen vegyük számításba a műtét tervezésénél! 

A beültetett implantátum erős mechanikai hatásra (ütés, nagy esés, stb) is sérülhet. Ezért is nagyon fontos a rendszeres ellenőrzés, amire fentebb felhívtam a figyelmet. Az orvos az, aki meg tudja állapítani, hogy minden rendben van-e az implantátummal vagy ideje cserélni. Ha nem is járt le az ideje, de olyan erős behatás érte, ami miatt cserélni kell, azt is az orvosunk tudja javasolni. 

Volt néhány páciensem, aki anatómiás (csepp formájú) implantátumot kapva, néhány év múlva a mell alakjának változását látta. Az implantátum sérülésére gondolt, pedig ennél egyszerűbb a magyarázat. Megfordult az implantátum. Az egészséget nem károsította, “csak” esztétikai problémát jelentett. Természetesen korrigáltuk. 

Mindent összevetve a mellnagyobbítás az egyik leggyakoribb és egy nagyon biztonságos eljárás. Az utólagos kontrollok pedig a páciensek egészségi állapotát is figyelemmel kísérik, extra biztonságot adva.  

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

A szerzőről

Related posts

Milyen különbségek vannak a mellimplantátumok között?

Mellimplantátum árak Számos esetben írtam hogy rengeteg mellimplantátum típus közül lehet választani. Itt az ideje annak is, hogy egy kicsit körbejárjuk: milyen típusú implantátumok léteznek, és mi a különbség közöttük? A legelső dolog, amit le kell szögezni, hogy a különbségek mellett van egy nagyon fontos közös pontjuk a Magyarországon használható implantátumoknak. Csak és kizárólag CE-

mell vizsgálat Dr Falus György plasztikai sebész

Okozhat-e rákot a mellimplantátum?

A mellnagyobbító, mellplasztika műtéti eljárások közül a legnépszerűbb és a legelterjedtebb a mellimplantátum beültetése.  A leggyakoribb kérdések egyike is ehhez kapcsolódik: vajon okoz-e rákot a mellimplantátum? Erre a jelenlegi tudásunk szerint a válasz nem. Mivel nagyon gyakori és népszerű műtét a mellimplantátum beültetés, így rengeteg információnk van ami alapján kijelenthetjük, hogy nem okoz rákot, de