Biztonságos mellnagyobbítás Dr Falus György

Biztonságos-e a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás természetesen egy teljesen biztonságos műtét. A mell növelésére alkalmazott eljárások közül a leggyakoribb.

A mell nagyobbítására léteznek különböző típusú műtéti eljárások, de a legáltalánosabb, legelterjedtebben alkalmazott mellplasztika a mell implantátum beültetése. Rengeteg ilyen műtétet végzünk világszerte, így nagyon sok a visszajelzés. A nagy számban elvégzett műtétek alapján biztosan kijelenthető, hogy a mellnagyobbítás, az implantátummal történő mellnagyobbítás egy abszolút biztonságos, elterjedt, népszerű eljárás.

Természetesen definiálnunk kell azt is, mi tekinthető biztonságosnak. 

Milyen a biztonságos mellnagyobbítás?

Először is maga az eljárást akkor hívhatunk biztonságosnak, ha az egészségre nincs káros hatással. Ennek a kitételnek a mellnagyobbító műtét tökéletesen megfelel.

Fontos, hogy a beavatkozás ne tegyen kárt a mell funkciójában, csak így tekinthető biztonságosnak. Gyakori kérdés hogy lehet-e szoptatni mellnagyobbító műtét, mellplasztika, mellimplantátum beültetése után? Noha szerencsésebb, ha a mell alakját érintő műtétet azután végeztetjük el, hogy a tervezett gyerekek megszülettek, de természetesen semmi akadálya nincsen a szoptatásnak. A mellnagyobbító műtét nem károsítja a mell élettani funkcióit, nem vágja vagy blokkolja a tejcsatornát, így minden gond nélkül lehet szoptatni a beavatkozás után is. 

Amiért nem szoktam javasolni a műtétet a tervezett terhesség, szoptatás vége előtt, mert a gyermekvállalás, a szoptatás bizony nyomot hagy a mell alakján, formáján, nagyságán, megduzzad. Ha a műtétet előbb végezzük el, akkor könnyen lehet, hogy az elért eredmény romlik, a mell alakja, helyzete megváltozik. Ilyenkor előfordulhat hogy még egy mellplasztika műtétre lesz szükség, hogy a változásokat korrigálni lehessen, és újra megfelelő legyen a mell alakja.

Fontos felhívni a figyelmet a mellnagyobbító műtét utáni rendszeres ellenőrzésekre. Ezek az alkalmak azok, amikor megbizonyosodunk arról, hogy a gyógyulás rendben zajlik, hogy az implantátummal minden rendben. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy mellnagyobbító műtét extra biztonságosnak tekinthető, hisz a  páciensek folyamatos kontroll alatt állnak. A mellett érintő elváltozások, esetleges betegségek is jóval hamarabb észrevehetők az orvos, a szakértő szem számára, mint ahogy a páciens észlelné. Hajlamosak vagyunk az esetleges szűrővizsgálatokat sokat halogatni, vagy ha nincsenek tüneteink, egészen elfelejteni.

A korán észrevett elváltozások könnyebben és sokszor egyszerűbben kezelhetők, mint az elhanyagolt esetek.

Nagyon fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmet arra, hogy a mellimplantátumok nem örök életűek. Egy bizonyos idő lejárta után cserélni kell őket, a mellnagyobbító műtét nem egy életre szól. Az implantátum fajtától függően, de általánosságban 10-12 év után cserére szorul. Ezt mindenképpen vegyük számításba a műtét tervezésénél! 

A beültetett implantátum erős mechanikai hatásra (ütés, nagy esés, stb) is sérülhet. Ezért is nagyon fontos a rendszeres ellenőrzés, amire fentebb felhívtam a figyelmet. Az orvos az, aki meg tudja állapítani, hogy minden rendben van-e az implantátummal vagy ideje cserélni. Ha nem is járt le az ideje, de olyan erős behatás érte, ami miatt cserélni kell, azt is az orvosunk tudja javasolni. 

Volt néhány páciensem, aki anatómiás (csepp formájú) implantátumot kapva, néhány év múlva a mell alakjának változását látta. Az implantátum sérülésére gondolt, pedig ennél egyszerűbb a magyarázat. Megfordult az implantátum. Az egészséget nem károsította, “csak” esztétikai problémát jelentett. Természetesen korrigáltuk. 

Mindent összevetve a mellnagyobbítás az egyik leggyakoribb és egy nagyon biztonságos eljárás. Az utólagos kontrollok pedig a páciensek egészségi állapotát is figyelemmel kísérik, extra biztonságot adva.  

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

A szerzőről

Related posts

Mennyire lesznek láthatóak a hegek műtét után?

Mellplasztika után A mellplasztika műtét – mint minden műtét, melynek során a bőrt sérülés éri – után heg marad vissza. Ez elkerülhetetlen, és a heg a természetes gyógyulási folyamat része. Attól még, hogy plasztikai műtétet végzünk, ahol kimondottan ügyelünk arra, hogy minél kisebb vágások, minél rejtettebb helyen, minél kevésbé látható öltésekkel készüljenek, sajnos maradnak hegek. 

Hogyan változtatja meg a páciens életét a mellnagyobbítás?

Mellnagyobbítás után Az implantátummal végzett mellnagyobbítás nagyon népszerű, évente több százezres nagyságban végzett műtét világszerte. Magyarország is előkelő helyet foglal el a statisztikában.  Ezenkívül az átlagos orvos-páciens kapcsolat is sokszor bensőségesebb,  ez alapján rengeteg visszajelzésünk van, nagyon sok hölgy számolt be arról, hogyan változott meg az élete a mellnagyobbítás után.  Sokszor csak egy kis változtatást

Milyen mellimplantátumot válasszak?

Mellimplantátum fajták Erre a kérdésre nem tudok olyan választ adni, ami mindenkire egyformán alkalmazható.  Egész egyszerűen minden helyzet más. Ugyanakkor tudom, hogy mindenkinek, aki a mellnagyobbítást választja, a legfontosabb kérdés, hogy hogyan fog kinézni műtét után. Ez nem csak a mérettől, de az implantátum alakjától és kiemelkedésétől is függ.  Azt is nagyon fontos megérteni, hogy