Érdemes-e elvégeztetni a mellnagyobbítást?

Érdemes-e elvégeztetni a mellnagyobbítást?

Mellnagyobbítás árak

Ez az a kérdés, amit a páciensnek saját magának kell feltenni.

Ha valaki azt gondolja, hogy belevágna és szeretne nagyobb, formásabb melleket, akkor igazából csak rajta áll a döntés.

Az egyetlen kizáró ok az orvosi ellenjavallat. Erre, hogy melyek ezek, és az adott esetben mik a  kizáró okok, az orvos tud kielégítő választ adni. Ezért is érdemes elmenni a személyes konzultációra, hogy az orvosunk felmérhesse: van-e bármi olyan ok, tényező, örökletes dolog vagy betegség, ami kizár egy ilyen típusú műtétet. 

A nagyon várt mellnagyobbítás miatt egy esetleg eltitkolt betegség tönkre teheti az eredményt, nagy torzulásokat is tud okozni, sőt életveszélyes állapotot is okozhat.

A mai tudásunk és műtéti technológiánk mellett a mellnagyobbító műtét kockázatai elenyészőek. Egy egészséges, jól felkészített szervezet könnyedén megbírkózik a műtéttel, és a felépülés is gyors szokott lenni. Ezek alapján általánosságban a válasz: Igen, érdemes megcsináltatni, ha úgy érzi, hogy ettől jobb minőségű életet tud élni.

Azt a döntést, hogy milyen típusú, mekkora implantátumot szeretne valaki, az orvossal együtt konzultálva kell meghozni. Természetesen mindenkinek vannak elképzelései, esetleg fotón is megvan, milyen típusú, mekkora keblekkel lenne elégedett. Azonban érdemes meghallgatni az orvos véleményét a szakmai hozzáértése és rutinja alapján. 

Volt már olyan eset, amikor a konzultáció során a látvány alapján fölöslegesnek véltem a műtétet, de utána még szexibb, vonzóbb lett a páciens (amit beismertem).

megfelelő mellimplantátum kiválasztásában figyelembe kell venni a testalkatot, életkort, életmódot. Aktív, sportos élethez nem szoktunk túl nagy méreteket ajánlani, egyszerűen kényelmetlen. Sokszor előfordul az is, hogy a nők nem tudják a saját alakjukat objektíven megítélni, hogy melyik forma és mekkora méret illeszkedne igazán jól. 

Az ízlések és pofonok nem egyformák, természetesen a páciens dönt a műtétről, és akkor már tudja, hogy mire vállalkozik. Azt is tudni kell, hogy nincs örökéletű implantátum, garancia minden implantátumra van, valamint a mellnagyobbítás árak megbeszélése is része a személyes konzultációnak.

Magyarországon forgalmazott implantátumok a nemzetközi biztonsági előírásoknak megfelelnek. Adott idő  után cserélni kell őket, általában 10-15 év után, lehetőleg még azelőtt, hogy sérülnének. Ez valahol jó alkalom arra is, hogy az időközben keletkezett esztétikai problémákat orvosoljuk, és ha változik az alak, életmód, ahoz igazítsuk a megjelenést.

Mindenképpen befolyásoló tényező az életkor, a testalkat mellett az, hogy tervez-e a jövőben gyermeket, és milyen időtávban. Bele kell kalkulálni a test ilyenkor törvényszerű változásait. Előfordul, hogy a terhesség vagy terhességek után egyéb mell korrekciót is érdemes lesz végrehajtani. A különböző implantátumok másképp viselkednek, ahogy a mell növekszik. A szoptatást egyik sem gátolja vagy nehezíti.

A választott implantátum meg kell feleljen természetesen a legmodernebb orvosi elveknek, emellett a páciens igényeit kell kiszolgálnia. A formák, méretek gazdag választéka áll rendelkezésre, de mindenképpen szükséges a mindenre kiterjedő orvosi konzultáció.

Összefoglalva felmérjük azt, hogy elvégezhető-e a  műtét, milyen kockázatai, ellenjavallatai vannak. Javaslatot teszünk arra, hogy melyik implantátum lenne a megfelelő, milyen méretben. Egyeztetjük a páciens igényeit a lehetőségekkel, a sokéves rutin sokszor olyan kérdésekre is rámutathat, amire az ember elsőre nem is gondol.  

Az orvos – jó esetben –  több száz műtétet és annak utógondozását végezte már el. Ezeknek a tapasztalatai mind érdekes és hasznos információk, és segítenek még könnyebbé tenni a műtétet és az utána következő időszakot.

Mindent összevetve egy nagyon gyakori, nagyon jól dokumentált, alacsony kockázatú műtétről van szó. Ha szeretnénk, akkor – hacsak nincs orvosi akadálya – nyugodtan elvégeztethetjük. Természetesen gondosan és körültekintően kell kiválasztani az orvost, akiben megbízhatunk, és azt mondhatom, a műtét gond nélkül elvégezhető. 

Keresd fel a mellspecialistát és tudj meg többet a mellnagyobbítás árak alakulásáról!

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

A szerzőről

Related posts

A mellnagyobbító műtét altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel történik?

Mellnagyobbító műtét Maga a mellnagyobbítás műtét technikailag ugyan  elvégezhető helyi érzéstelenítésben is, vagy teljes érzéstelenítésben – altatásban- is. De nem végezzük helyi érzéstelenítésben. Helyi érzéstelenítés és ellenjavallatai A helyi érzéstelenítés során a páciens teljesen éber és tudatánál van. Mivel az eljárás során nem lehet teljes érzéketlenséget elérni, így a teljes fájdalommentesség sem garantálható. Mindenki szervezete

Lehet-e szoptatni implantátum beültetése után?

Implantátum beültetés A mellplasztika, mellimplantátum beültetés mindenképpen tervezett műtét. Hogyan függ össze ez a tény a szoptatással? Úgy, hogy tervezett műtétről van szó, vagyis érdemes a melliplantátum beültetést tudatosan, a családtervezéssel összhangban elvégeztetni. A mell alakja, mérete erősen függ a hormonális hatásoktól. Természetesen más tényezők is befolyásolják a mellek alakulását, életkor, testalkat, testzsír százalék, stb.

Mi a különbség a sima és a textúrált felületű implantátum között?

Mellimplantátum típusok A mellimplantátum beültetés az egyik legkeresettebb és leggyakoribb plasztikai beavatkozás. a mellnagyobbítás legelterjedtebb formája. Azonban jelen pillanatban annyi féle forma, méret és egyéb tulajdonság alapján lehet választani, hogy felsorolni is nehéz. Az implantátum beültetése alapvetően esztétikai kérdés, tehát mindig próbálunk arrafelé menni, amit a páciens szeretne. Azonban nagyon sok tényező van, amit figyelembe