dr Falus György plasztikai sebész

plasztikai sebész

06-(1)-633-3677

Jelentkezés konzultációra

A plasztikai sebészet konzultáció előre egyeztetett időpontban történik!

Kérjük töltse ki regisztrációs űrlapunkat, hogy munkatársunk telefonon megkereshesse Önt!

Az űrlap sikeres elküldéséhez a piros csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

Elsőre válassza ki a kezelést, amit igénybe szeretne venni!

Beküldés

Mellplasztika: Mellnagyobbítás

Mellplasztika: Mellnagyobbítás

Kapcsolódó tartalmak:

A pubertáskor, vagyis a tizennyolcadik életév betöltése után a test már csak egészen kis mértékben változik, a mell mérete és formája is kialakultnak mondható. Ezért a mellnagyobbítás vagy bármilyen más mellplasztika gyakorlatilag ettől a kortól kezdve végezhető. A mellnagyobbító műtét nem csak a mellek méretét növeli, hanem feszesebbé és formásabbá is teszi a kebleket.

Mellnagyobbítás többféle mellimplantátum beültetésével végezhető, a választék a plasztikai sebészet dinamikus fejlődésével folyamatosan bővül. A plasztikai sebészetben ma használatos mellimplantátumok között alakjuk szerint választható kerek és csepp formájú implantátum, felszínük szerint sima, texturált (érdes), microtexturált és polyurethan, anyaguk szerint pedig a szilikon ill. annak tovább fejlesztett változata a kohezív gél, vagy a só oldatos implantátum. A legmegfelelőbb formájú mellimplantátum kiválasztásában minden esetben a plasztikai sebész és a páciens közösen döntenek. A mellimplantátumok behelyezése is többféle módszerrel végezhető. Mellnagyobbítás esetén bizonyos alkati adottságoktól függően vagy izom alá, vagy izom fölé javasolt a behelyezés. A mellplasztikában létezik kombinált, azaz részben izom alá, részben izom fölé való beültetés is, ez a dualplane módszer. A dualplane módeszernek is több fokozata van, attól függően, hogy az implantátum milyen arányban kerül az izom, illetve a mirigy alá. A mellplasztikában az implantátum behelyezése is többféle metszésből végezhető, úgymint mell alatti redőből, hónaljból, bimbóudvar területéről, ritkábban hasból.

A mellnagyobbítás nem csak a keblek méretének növelésére, hanem a kicsi, vagy kissé megereszkedett mellek formázására is alkalmazható. Ebben az esetben, a mellnagyobbító műtét következtében nem csak dúsabbak, hanem arányosabbak, formásabbak és feszesebbek is lesznek a keblek. A mellplasztika segítségével tehát a plasztikai sebész egyrészt növelheti a keblek méretét, másrészt formásabbá, szimmetrikusabbá teheti a melleket úgy, hogy a páciens személyiségének és testalkatának megfelelően meghatározza az arányokat.

Tekintse meg a képeket és jelentkezzen konzultációra itt!

A mellnagyobbítás műtét menete:

  1. A műtét előtt elengedhetetlen a labor, a mammographia vagy 40 éves kor alatt mell ultrahang, az EKG és a mellkasröntgen.
  2. A műtétet altatásban végezzük, és másnap elengedjük a pácienst.
  3. A kívánt helyen 4-6cm-es műtéti metszést ejtünk, majd a mirigyállomány vagy a mellizom alá, valamint sokszor részben a mirigy, részben az izom alá ültetjük be a protézist. A bőrmetszést plasztikai varrattal zárjuk.
  4. A műtét után speciális kompressziós melltartót kap a páciens. Rendszeres kontrollvizsgálat szükséges. A végeredmény, a mell végleges formája csak hónapokkal a műtét után alakul ki.
  5. A beavatkozás után kb 6 hétig, de ez egyéni, és akár 2-3 hónapig feszítő érzés észlelhető, a mell duzzadtabb. Mellnagyobbítás után az esetek többségében lehet szoptatni is, mivel a korrekció nem érinti a tejcsatornát.
  6. A gyógyulás után 6 hónapig sem napfény, sem mesterséges fény (pl. szolárium fénye) nem érheti a heget, mert az deformálódhat.

Speciális szövődmény az implantátum körüli kemény tok vagy kapszula, ami néhány hónap alatt alakulhat ki. Ennek helyreigazításához egy esetleges újabb műtét jelenthet megoldást. Az emlőimplantátumok biztonságának vizsgálatát az EQUAM nyilatkozatban tették közzé (Emlő Implantátumok Használatára Vonatkozó Egyetértő Nyilatkozat 1998. július 4. Regensburg), miszerint a mellnagyobbítás során használatos implantátumokkal nem hozható összefüggésbe semmiféle betegség vagy egészségkárosodás. Nem mutatható ki a rák kockázata!

A mellnagyobbítás műtét ára:

Mennyibe kerül a mellnagyobbítás műtét? Erre a kérdésre a választ, csakis személyes konzultáció után tudjuk megadni.
Jelentkezzen be konzultációra az űrlap segítségével, kattintson ide!

 
Jelentkezés konzultációra