FacebookPixel

Online tanácsadás


Kérdésed van? Vedd igénybe ingyenes online-tanácsadás szolgáltatásunkat. Ha nincs időd eljönni egy konzultációra, vagy még a tájékozódás fázisában vagy, itt az űrlapon felteheted plasztikai sebészettel kapcsolatos kérdéseidet.

A válaszok publikusak, bárki elolvashatja őket, mivel az oldalon az olvasók által korábban feltett kérdésekre adott válaszok is láthatók. A kérdező neve nem jelenik meg az oldalon.

A konzultációra a kiválasztott kezeléseink menüpontja alatt tudsz jelentkezni!


Az űrlap sikeres elküldéséhez a piros csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező. Az űrlap elkűldése után az üzeneted várólistára kerül.

mellkisebbítés
2009-07-07 21:57
Tisztelt Doktor Úr! 167 cm és 89 kg vagyok. 14 éves korom óta nagy melleim vannak. Műtétre eddig nem gondoltam, mert gyereket szerettem volna előbb. A fiam már 1,5 éves, így újra előtérbe került. Nemcsak pszichésen, fizikailag is fájdalmat jelent ekkora (a kettő kb 7 kg) mellek cipelése. Kérdésem az lenne, hogy a Tb támogatna-e egy ilyen műtétet, s mi szükséges hozzá? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Szilvia - mellfelvarrás

 
Szülés utáni mellplasztika
2009-07-07 01:27
Kedves Orsi! Tudok válaszolni a kérdéseinek egy részére. A szülés utáni mell megereszkedés a szoptatás miatt sokszor előfordul. A tb ezt nem tekinti betegségnek, ezért tényleg nem finanszírozza. Az egy kisebb fokú megereszkedés, ami mellimplantátummal helyre hozható, sokszor még felvarrás ( mellfelvarrás ) is szükséges. A sebgyógyulás megítéléséhez mindenképpen csak tippelni lehet, mert nem biztos, hogy a hasi hege a jellemző. Mindezek megítélése látatlanul nem lehetséges, kérem jöjjön el egy vizitre egy telefonos bejelentkezés után.

 
Keloidos mellheg
2009-07-07 01:12
Kedves Anonymous! A keloidos sebgyógyulás az összes plasztikai sebész rémálma. Azok a metszések, amik a műtét miatt szükségesek, rejtett helyen, azaz lehetőleg a legkevésbbé látható helyen történnek. A keliodos gyógyulás esetén viszont erősen láthatóvá válnak. A műtét nélküli lehetőségeket megvalósították, de ez nem tudott megfelelő eredményt hozni. A hosszabb metszések azért voltak szükségesek, mert nagy mennyiséget távolítottak el a mell állományából, ami nagyobb heggel jár. Ilyenkor nagyobb a szövődmény valószínűsége. A keloid kezelése az egyik legnehezebb probléma. Az orvosa jót akar, és minden lehetőséget elkövet a szebb gyógyulás érdekében, tényleg javasolt a heg kimetszése és besugárzása, ill. a szteroidos injekciózása.

 
mellműtét kérdés
2009-07-05 16:12
Tisztelt Doktorúr! Egy két és fél éves kislány anyukája vagyok és a szoptatás valamint a sok hízás-fogyás eredményeként a melleim két ujjnyira megereszkedtek, pettyhüdtek. ez nekem pszichésen gondot jelent. A férjemmel sem régi már a szexuális életünk, pont ennek köszönhetően. Gondolkodtam az implantátumon, viszont a császármetszéses hegem is csúnyán gyógyult, néhol kitüremkedik. Ezért félek attól, hogy hogy fog kinézni a plasztika után. Van-e lehetőség arra, hogy ez szépen gyógyuljon vagy meg kell barátkoznom a gondolattal, hogy a szép 75-80as cicikből mára már nem maradt semmi, csak alig 70es lógó bőr?? :( Ha esetleges korrekciós műtét kell a heggeknek, az mennyi többletköltséggel jár, mennyibe kerülne így látatlanban a nagyobbítás és az utána szükséges kezelés? A másik kérdésem, hogy TB által ez támogatott-e még, mert néhány fórumon azt olvasom, hogy nem. Igaz ez? Válaszát előre is köszönöm. Egy elkeseredett anyuka: Orsi

 
keloidos heg korrekció
2009-07-04 23:24
Tisztelt Doktor Úr! 2006 decemberében volt egy mellkisebbítő műtétem.Az egyik mellből 1160gr-ot a másikból 1080 gr-ot távolítottak el. A műtét után 3 nappal a tapaszok levétele után kiderült, hogy az egyik mellbimbónál keringési rendellenesség lépett föl, emiatt elhalt egy kis bőrszövet, kb 20ft-os nagyságú "lyuk" maradt utána közvetlen a mellbimbóm alatt. A bimbóudvar körüli varatok is több helyen szétnyiltak nagyon csúnya hegek maradtak utánuk.Ez mind nem volt elég, 3 hónap után a mell alatti hegek(amik nagyon hosszuak szegycsontól-majdnem hónaljig) keloidosak lettek. T alakú szilikontapaszt használtam 15 hónapig, silgélt, majd contactubex krémet azóta is. A hegem a felére csökkent de még így is csúnya, a mellbimbómról nem is beszélve olyan lett a heg mintha megégett volna. Az orvosom akiben már nem bízok kimetszést javasolt, aztán szteroid injekciós kezelést. Egyikbe sem vagyok hajlandó beleegyezni, mert félek az eredmény még roszabb lesz. Létezik e még valamilyen humánus módszer a heg szebbé tételére? 29 éves vagyok, nem szeretném így leélni az életemet. Köszönöm a válaszát

 
műtét utáni sport
2009-06-27 17:26
Kedves Anonymous! A mellnagyobbításután legalább 6 hétig nem ajánlot az ilyen erős sport.

 
sport és a műtét
2009-06-26 18:49
Tisztelt Doktor Úr! Nekem az lenne a kérdésem, hogy egy mellnagyobbító műtét után mennyi ideig nem lehet sportolni? Én akrobatikus rock and roll-t táncolok, és érdekelne ha esetleg műtétre vállalkoznék mennyi ideig lennék eltiltva. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Mónika

 
tubuláris mell
2009-06-21 18:53
Kedves Alexandra! A tubuláris mell más nevén csőmell. A műtéti metszés helye olyan, mint a mellfelvarrás esetén. Ilyenkor a vékony alapú mirigyállományt kissé szétterítjük, és implantátumot helyezünk be. A mell nagyobbítása ilyenkor akár egyben a mellnagyobbítást is jelenti, tetszőleges nagyságura változtatható. Általában a bimbóudvar megnagyobbodása is ezzel az elváltozással jár, ami ugyancsak szépen korrigálható. Hihetetlen javulás érhető el a műtéttel. Kértem hívjon fel egy vizit megbeszélése céljából.

 
Érdeklődés
2009-06-19 15:56
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne Önhöz a kérdésem, hogy egy kúp alakú mellett ( tubuláris mell, csőmell ) milyen technikával lehet operálni? A vágás helye ilyen esetben hol történik, valamint milyen formájú implantátum behelyezése ajánlott. Jelenleg 75/B-s melltartót hordok, de a kosárméretet nem tölti ki sajnos a mellem, mivel nincs szép formája. Az alsó része felfelé hegyesedik, nem túl kitöltött. Előre is köszönöm a válaszát.

 
köszönet
2009-06-18 21:47
Kedves Doktor Úr! Nagyon köszönöm,hogy elolvasta az origos ( állnagyobbítás )cikket.Akkor ezennel el is vetem ezt a műtét nélküli állnagyobbítást. A szilikon implantátumos műtét marad akkor,mint lehetőség.Úgy értem,hogy ezzel kapcsolatban keresgélek az interneten.Esetleg tud valami oldalt,ahol lehet erről az eljárásról olvasni? Pl. a legfontosabb,hogy altatásban végzik ezt a műtétet? Úgyis ha aktuális felkeresem Önt,hogy személyre szabottan informálódjak de szeretek addig is kicsit előreolvasni. Segítségét előre is köszönöm:Réka

 

Kérdezz!









Kövess minket


Facebook Google+



Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.