FacebookPixel

Mekkora mellimplantátumot válasszak?

A plasztikai sebészeti műtétet a páciens kéri, az orvos segít az arányos implantátum kiválasztásban. Az irreálisan nagy implantátum beültetését esetleg nem javasoljuk, ennek ellenére igyekszünk teljesíteni a kérését. A konzultáció során plasztikai sebésze felméri a mell méreteit, formáját, a páciens méreteit, alakját, majd igazodva a páciens elvárásaihoz, javasol egy megfelelő méretű és alakú mellimplantátumot. Az implantátumok méretükben, és formájukban nagy választási lehetőset biztosítanak.

Mikor nem szabad Mellimplantátum beültetetést végezni?

Ha a szervezetben gyulladásos, fertőzéses betegség zajlik. Terhesség vagy a szoptatási időszak alatt. Továbbá nem ajánlott, ill. a pácienset figyelmeztetni kell a fokozott veszélyre, ha:
Rosszindulatú (daganatos) betegség zajlik.
Szív és érrendszeri, ill. olyan betegségek esetén, melyek az altatást veszélyessé teszik.
Menses alatt.
Autoimmun betegségek fennállásakor.

Mikor kell a mellimplantátumokat eltávolítani vagy kicserélni?


Mik az esélyei a mellimplantátum kilökődésének?


Milyen szövődmények szoktak előfordulni?

Fájdalom, duzzanat, esetleg bevérzés. Ezek közvetlenül a műtét után jelentkeznek. Gyógyszerekkel lehet segíteni, de néhány hét múlva önmaguktól megszűnnek.
Alaki deformitás: több oka is lehet:
Folyadékgyülem: ami a műtét után azonnal vagy később is jelentkezhet.
Aszimmetria: a szervezetünk nem teljesen szimmetrikus, így a mellkasunk, mellünk nagysága, formája sem. A plasztikai sebész törekvése arra irányul, hogy szimmetriát érjen el, ezen kívül még műtéti szövődmény is, pl. capsulaképződés – kóros tokosodás, az implantátum elmozdulása oldalkülönbséget okozhat. Amennyiben ez erősebb deformitást jelent, a korrigáláshoz esetleg ismételt műtét szükséges. A mellbimbó érzékenységének általában átmeneti megváltozása fokozott érzékenységet, ill. tompultságot okozhat. Ráncok, redők a mellen, tapintható implantátum: ezek a problémák az implantátum fajtájától és elhelyezkedésétől függően jelentkezhetnek, különösen fogyás esetén. Arra hajlamos betegnél a műtéti behatolás helyén vastagabb heg alakulhat ki, ennek lehetőségét azonban a műtét előtt biztosan nem lehet megítélni.

Mammográfiás vizsgálat végezhető-e?


A szoptatást befolyásolja-e az implantátum?


Az egyik mellem kisebb a másiknál, mi a jó megoldás?


Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Milyen àrban van 1 mell plasztikai műtét
2015-05-01 17:56
Tisztel Doktor úr! Érdeklődni szeretnék hogy milyen àrba van egy mellplasztikai műtét?Milyen méretek vannak.A vizsgálatokat hol kell elvégeztetni??Válaszàt elöre is köszönöm
kompressziós melltartó
2015-04-19 08:50
A kompressziós melltartó használatát a kezelőorvosával történő megbeszélés szerint kellene hordani. A legkisebb probléma esetén fel lehet hívni az orvosát, és megbeszélni mindenféle gondot, ezt is. Minden orvosnak, és minden páciensnek egyéni sajátságaik vannak, nincs általános szabály. Az biztos, hogy nem jó, ha allergia alakul ki, ezt meg kell szüntetni.
kompressziós melltartó
2015-04-12 14:06
Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy mellnagyobbítás után meddig kell viselni a kompressziós melltartót? Ha az esetleg irritálja a bőrömet (apró kiütéseket okoz a hátamon és emlőimen a melltartó alatt), lehetséges e 1 hónapos viseles után elhagyni, vagy más anyagú sportmelltartóra cserélni? A melleim szépállásúak, a bőröm feszes. Valamint, hogy mikor térhetek vissza az oldalamon alváshoz? Tegnap próbáltam úgy aludni, panaszom nem jelentkezett felkelés után sem. Előre is köszönöm válaszát!
...
2015-04-04 09:27
Műtéttől függetlenül a fogyás esetén az első hely, ahonnan a nők szoktak fogyni, az a mellük. A saját zsírral történő mellnagyobbítás esetén a fogyásnál valamennyit csökken ezért a mell térfogata. Nem feltétlenül a töltés területéről. Az biztos, hogy az implantátum nem változtatja a nagyságát.
...
2015-03-29 21:22
Jónapot! Én csak azt szeretném kérdezni, hogy saját zsírral való mellnagyobbítás után ha lefogyok akkor onnan is fog lemenni belőle? köszönöm
mell nagyobbitás
2015-03-15 07:52
Előzetesen kellene fénykép, és egy egyeztetés telefonon keresztül, hogy megbeszéljük a lehetőségeket. Várhatóan kivitelezhető a kérése.
mell nagyobbitás
2015-03-09 17:42
Üdvözlöm. Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék egy mell nagyobbitást ,viszont német országban lakok, 2 hét szabadságra tudok haza menni . Ez az idő elég -e arra hogy elvégezzük az előzetes vizsgálatokat , és az operációt ? köszönöm a válaszát
implantátum
2015-02-15 09:22
Kedves hölgyem, nem létezik legjobb implantátum. Mindenki azt használná, ha lenne ilyen. A Magyarországon forgalmazott implantátumok CE engedéllyel rendelkeznek, és ez megfelelő garanciát ad az implantátumok minőségének.
Mellnagyobbítás
2015-02-15 09:19
A vizit ezekre a kérdésekre is választ ad. Nem tudom néhány sorban leírni. Amennyiben komolyan érdekli a lehetőség, kérem jelentkezzen be egy vizitre
implantátum
2015-02-13 22:00
Kedves dr. úr érdekelne az ön véleménye, hogy ön szerint melyik implantátum a jobb az Arion vagy a polytech... A polytechre tudom, hogy 10 év garancia van, esetleg megtudná, mondani, hogy az Arion-ra hány év a garancia? válaszát előre is köszönöm

Referenciák

Referenciák


Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 




Iratkozz fel hírlevelünkre!




Kövess minket


Facebook Google+



Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.