FacebookPixel

Mekkora mellimplantátumot válasszak?

A plasztikai sebészeti műtétet a páciens kéri, az orvos segít az arányos implantátum kiválasztásban. Az irreálisan nagy implantátum beültetését esetleg nem javasoljuk, ennek ellenére igyekszünk teljesíteni a kérését. A konzultáció során plasztikai sebésze felméri a mell méreteit, formáját, a páciens méreteit, alakját, majd igazodva a páciens elvárásaihoz, javasol egy megfelelő méretű és alakú mellimplantátumot. Az implantátumok méretükben, és formájukban nagy választási lehetőset biztosítanak.

Mikor nem szabad Mellimplantátum beültetetést végezni?

Ha a szervezetben gyulladásos, fertőzéses betegség zajlik. Terhesség vagy a szoptatási időszak alatt. Továbbá nem ajánlott, ill. a pácienset figyelmeztetni kell a fokozott veszélyre, ha:
Rosszindulatú (daganatos) betegség zajlik.
Szív és érrendszeri, ill. olyan betegségek esetén, melyek az altatást veszélyessé teszik.
Menses alatt.
Autoimmun betegségek fennállásakor.

Mikor kell a mellimplantátumokat eltávolítani vagy kicserélni?


Mik az esélyei a mellimplantátum kilökődésének?


Milyen szövődmények szoktak előfordulni?

Fájdalom, duzzanat, esetleg bevérzés. Ezek közvetlenül a műtét után jelentkeznek. Gyógyszerekkel lehet segíteni, de néhány hét múlva önmaguktól megszűnnek.
Alaki deformitás: több oka is lehet:
Folyadékgyülem: ami a műtét után azonnal vagy később is jelentkezhet.
Aszimmetria: a szervezetünk nem teljesen szimmetrikus, így a mellkasunk, mellünk nagysága, formája sem. A plasztikai sebész törekvése arra irányul, hogy szimmetriát érjen el, ezen kívül még műtéti szövődmény is, pl. capsulaképződés – kóros tokosodás, az implantátum elmozdulása oldalkülönbséget okozhat. Amennyiben ez erősebb deformitást jelent, a korrigáláshoz esetleg ismételt műtét szükséges. A mellbimbó érzékenységének általában átmeneti megváltozása fokozott érzékenységet, ill. tompultságot okozhat. Ráncok, redők a mellen, tapintható implantátum: ezek a problémák az implantátum fajtájától és elhelyezkedésétől függően jelentkezhetnek, különösen fogyás esetén. Arra hajlamos betegnél a műtéti behatolás helyén vastagabb heg alakulhat ki, ennek lehetőségét azonban a műtét előtt biztosan nem lehet megítélni.

Mammográfiás vizsgálat végezhető-e?


A szoptatást befolyásolja-e az implantátum?


Az egyik mellem kisebb a másiknál, mi a jó megoldás?


Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Mellimplantátum leeresztés!
2013-12-01 11:26
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap arra ébredtem, hogy a 16 évvel ezelőtti (Mentor Siltex and Smooth-Surface Saline) mellimplantátumom az egyik oldalon leeresztett! Azt tudom, hogy life time garancia van rá. Ilyenkor mi a teendő? Mivel az évek során megereszkedtek, így valószínűleg felvarrásra is szükség lenne. OEP támogatásra lehet ilyen esetben számítani? Előre is köszönöm a segítséget!
mellnagyobbítás után
2013-11-03 09:37
A mellaszimmetria már műtét előtt is látható, és ennek a mértéke mindenkinél más. Nem tudni, hogy műtét előtt már mennyire volt ez, vagy utána erősebben alakult-e ki. Az implantátum helyzetét lehet még közvetlenül a műtét után valamennyire befolyásolni, de azt, hogy mennyi idő kell ehhez, nem lehet megmondani. Orvosa meg fogja oldani a helyzetet.
mellnagyobbítás után
2013-10-25 10:57
Tisztelt Doktor Úr! 3 hete volt mellnagyobbításom, izom alá helyeztek extra magas profilú 330 CC implantátumot. Minden rendben zajlott. Amiatt aggódom, hogy az egyik mellem kissé feljebb van, duzzadtabb mint a másik és a formája is más. Az orvosom azt mondta, hogy mivel az a mellem kisebb volt, ezért van. Valamint, hogy masszázzsal és idővel lejjebb megy majd. Az a mellem jobban is feszül. Mennyi az az idő, amikor már elkezdhetek aggódni, hogy végleges a forma, és nem vagyok elégedett? Válaszát előre is köszönöm! :)
Mellnagyobitas
2013-10-12 07:50
A leveléből nem tudom megítélni, hogy mennyire képes egy implantátum korrigálni a szülés után megviselt melleket. Elképzelhető, hogy esetleg mellfelvarrás is szükséges. A mai implantátumok általában már hosszabb ideig, várhatóan 15 évig, vagy még akár tovább is maradhatnak. Olyan implantátum nem létezik, amit nem kellene cserélni. Sok jót lehet hallani a poliuretán felületű implantátumról, a tapasztalatok sem rosszak. Természetesen szívesen várom a jelentkezését.
Korrekciós mütét
2013-10-12 07:24
Nem értem a problémát. A bőr egy élő szövet, aminek a nyújtása céljából rekonstrukciós műtétnél is ezt kihasználva szövetexpandert teszünk a bőr alá. Nem találkoztam olyan esettel, amikor a bőr ne nyúlt volna. A heg kiszélesedése után viszont nem várható a heg spontán szűkülése. A két dolog nem függ össze. A bimbó kiemelkedésére sokszor jó módszer az implantátum behelyezés, de ha megrövidültek a tejutak, akkor azok a bimbó visszahúzódását eredményezik. Tb nem támogatja ezeket a műtéteket.
Mellnagyobitas
2013-10-05 22:14
Tisztelt Doktor Ur! Nagyon regota tervezem hogy megmuttetem a melleimet mert elegge megviseltek lettek a kislanyom szuletese utan es most hogy sikerult par kilot is fogynom csak rosszabb lett a helyzet. Az lenne a kerdesem hogy feltetlen muszaj az implantatumot 10ev mulva cserelni? Esetleg Onnel is van lehetoseg polyuretan feluletu implantatum beultetesre? Valaszat elore is koszonom!
Korrekciós mütét
2013-09-16 09:03
Üdvözlöm!T.Andreának hivnak,27 éves vagyok.Kb.5 évvel ezelött megcsináltattam a mellemet,sajnos majdnem szétrepedt mind két sebem,ezáltal sokkal nagyobb heg maradt mint amire számitottam.Viszont az eltelt èvek alatt sem nyúlt szinte semmit a bőröm.A doktornő azt mondta h.100.000-ből 1 ilyen van,nem gondolta h.ennyire feszesek a szövetek.A másik problémám ami ennél is jobban zavar az a befelé forduló mellbimbóm.Hiába csináltattam meg a melleim,ugyan olyan szégyenlös vagyok mint azelőtt.A kèt korrekciót szeretném egyszerre csinàltatni,ha megoldható?!Valamelyik"mütètnél"igénybe lehet venni a TB támogatást?!Válaszát előre is köszönöm!
Mellproblémák
2013-09-15 08:23
Amióta a mellrák kérdése Angelina Jolie esetén előtérbe került, azóta egyre többen foglalkoznak ezzel a problémával. A jogos félelem miatt volt már több nő aki ezt választotta (nem nálam). Ezt meg kellene előzni egy kivizsgálásnak, onkológussal konzultációnak. A mell mirigyállományának eltávolítása nem olyan egyszerű kérdés, mint pl. a nagyobbítása. Ezen nem a technikai részét értem.
Mellproblémák
2013-09-15 07:34
Tisztelt Doktor úr! Sajnos mindkét mellemben egyenként 4-5 ciszta található, melyek mérete 5-20 mm között van. Mivel a mellméretem igen kicsi (A kosarú melltartóban is elveszek), mondhatni az egész mellállomány szinte cisztákból áll. Koromnál fogva (32é), és mivel nem szültem még, mammográfiát nem végeztek, csak ultrahangos vizsgálatot. Szeretném kikérni a véleményét, hogy ilyen esetben mit javasol. Igazából úgy érezném biztonságban magam, ha eltávolítanák a teljes mellállományt, és implantátumot ültetnének be, de plasztikai sebész véleményét még nem kértem, és a többi orvos nem javasolja ezt a megoldási módot. Amennyiben ön nem utasítja el ezt a megoldást, szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségek vannak. Úgy láttam, szinte minden mellnagyobbítás esetén megtartják a mellállományt, de az én esetemben ennek eltávolítása lenne az elsődleges cél. Válaszát előre is köszönöm, Anon
biológiai gyógyszer mellett implantantátum
2013-09-09 07:52
Nem tudok erre pontos választ adni, utána nézek, de a kezelőorvosa valószínűleg tudja a választ.

Referenciák

Referenciák


Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 




Iratkozz fel hírlevelünkre!




Kövess minket


Facebook Google+



Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.