Mekkora mellimplantátumot válasszak?

A plasztikai sebészeti műtétet a páciens kéri, az orvos segít az arányos implantátum kiválasztásban. Az irreálisan nagy implantátum beültetését esetleg nem javasoljuk, ennek ellenére igyekszünk teljesíteni a kérését. A konzultáció során plasztikai sebésze felméri a mell méreteit, formáját, a páciens méreteit, alakját, majd igazodva a páciens elvárásaihoz, javasol egy megfelelő méretű és alakú mellimplantátumot. Az implantátumok méretükben, és formájukban nagy választási lehetőset biztosítanak.

Mikor nem szabad Mellimplantátum beültetetést végezni?

Ha a szervezetben gyulladásos, fertőzéses betegség zajlik. Terhesség vagy a szoptatási időszak alatt. Továbbá nem ajánlott, ill. a pácienset figyelmeztetni kell a fokozott veszélyre, ha:
Rosszindulatú (daganatos) betegség zajlik.
Szív és érrendszeri, ill. olyan betegségek esetén, melyek az altatást veszélyessé teszik.
Menses alatt.
Autoimmun betegségek fennállásakor.

Mikor kell a mellimplantátumokat eltávolítani vagy kicserélni?


Mik az esélyei a mellimplantátum kilökődésének?


Milyen szövődmények szoktak előfordulni?

Fájdalom, duzzanat, esetleg bevérzés. Ezek közvetlenül a műtét után jelentkeznek. Gyógyszerekkel lehet segíteni, de néhány hét múlva önmaguktól megszűnnek.
Alaki deformitás: több oka is lehet:
Folyadékgyülem: ami a műtét után azonnal vagy később is jelentkezhet.
Aszimmetria: a szervezetünk nem teljesen szimmetrikus, így a mellkasunk, mellünk nagysága, formája sem. A plasztikai sebész törekvése arra irányul, hogy szimmetriát érjen el, ezen kívül még műtéti szövődmény is, pl. capsulaképződés – kóros tokosodás, az implantátum elmozdulása oldalkülönbséget okozhat. Amennyiben ez erősebb deformitást jelent, a korrigáláshoz esetleg ismételt műtét szükséges. A mellbimbó érzékenységének általában átmeneti megváltozása fokozott érzékenységet, ill. tompultságot okozhat. Ráncok, redők a mellen, tapintható implantátum: ezek a problémák az implantátum fajtájától és elhelyezkedésétől függően jelentkezhetnek, különösen fogyás esetén. Arra hajlamos betegnél a műtéti behatolás helyén vastagabb heg alakulhat ki, ennek lehetőségét azonban a műtét előtt biztosan nem lehet megítélni.

Mammográfiás vizsgálat végezhető-e?


A szoptatást befolyásolja-e az implantátum?


Az egyik mellem kisebb a másiknál, mi a jó megoldás?


Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Rheumatoid Arthritis
admin@drfalushulive - 2019-08-19 07:54:36

 Ez egy immun betegség. Ezeknél a betegcsoportoknál rizhikós a műtét, de nem mindegyuinél. Ezt egy immonológus tudná biztosan megválaszolni. Amennyiben  az implantáció nem lehetséges, a saját zsírtöltés jön még szóba, bár ez is rizikós, de nem ártunk vele.

Rheumatoid Arthritis
2019-08-17 20:17

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e mellplasztikám, hogyha rheumatoid arthritiszem van gyerekkorom óta? Most 21 éves vagyok de sosem voltam megelégedve a mellméretemmel, és azt hallottam hogy ennél a betegségnél sajnos nem lehet. Igaz ez? Ha igaz lehetne rá esetleg más megoldást találni?

Mellplasztika
admin@drfalushulive - 2019-06-15 07:00:47

 A női mellben sokszor találunk cystákat, fibroadenomákat, ami jóindulatú elváltozás. Ez nem jelent kontraindikációt a műtétre. A rosszindulatú tumorok amiket kezelni kell más módon, ezek a mellfelvarrás, implantáció kontraindikációi, hiszen ilyenkor ezeket kell kezelni.

Mellplasztika
2019-06-11 10:43

Azt szeretném kérdezni, hogy apró ciszták a mellben kizáró tényezők mellimplantatum+felvarrassal kapcsolatban? Üdv.

Mellplasztika
admin@drfalushulive - 2019-03-16 17:45:10

 A Fibroma egy bőrkinövés, valószínűleg fibroadenomára gondolt. A csomó kivétele tb alapon lehetséges.

Mellplasztika
2019-03-13 11:18

Tisztelt Doktor Úr! Fibróma esetén van lehetőség tb alapon mellnagyobbító műtétre? Válaszát előre is Köszönöm!

Mellnagyobbítás
admin@drfalushulive - 2019-02-19 17:32:31

 Az implantátumot az év bármely szakaszában be lehet tenni. Az, hogy mekkorát és a többi kérdésére csak személyes konzultáció alkalmával lehet válaszolni.

Mellnagyobbítás
2019-02-15 19:32

Tisztelt Doktor Úr, 30 éves aktív sportoló nő vagyok. A sport és alkatilag is kisebb melléim végett szeretnék implantátummal mellnagyobbító műtétet. Szeretnék érdeklődni, hogy milyen típusú műtétet ill. implantátumot javasolna, amellyel a jövőben is folytathatnám zavartalanul ezt az életvitelt és lehetőleg hegmentes is lenne. Továbbá, hogy az év mely időszakában a legoptimálisabb egy ilyen műtét. Válaszát előre is köszönöm!

Kicsik
admin@drfalushulive - 2018-10-06 08:53:00

 A tb nem támogat lyen műtétet semmilyen formában. Magán úton van erre lehetőség.

Kicsik
2018-10-02 21:04
Szép estét kedves doktorúr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy 13 évesen szültem és túlságosan kicsik a cicijeim.. és amellett foltos is a bimbóm .. mert mikor cicizett a kislányom kiharabdosta és váladékozott sokáig.. erre tb támogatást lehet igényelni? Ha igen hogyan? Szeretném segítségét kérni... várom mielőbbi válaszát üdvözlettel: Szimonetta
Repulo
admin@drfalushulive - 2018-08-12 08:54:04

 A műtét után fél évig hosszútávú epülőút thrombozis megelőzéssel ajánlott, ami kb 6 órás útnál nagyobb távot jelent. Tehát az utazása lehetséges.

Repulo
2018-08-01 18:06
Tehat 3 oras repulőút nem jelentene veszelyt? Magyaroszag-London tavolsagra gondolok. Mutet utan mennyi idovel kell menni konzultaciora?
Mellplasztika
admin@drfalushulive - 2018-08-01 10:48:47

 Néhány hetet érdemes várni, hogy minden rendben van-e. Rövidebb repülőút nem jelent gondot, 5-6 óránál hosszabb - interkontinentális utaknál fél évig thrombózis ellenes kezelés szükséges, azaz vérhigító adása oda és visszaútnál is.

Mellplasztika
2018-07-31 12:02
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy mellnagyobbito plasztika utan mennyi időt kell várni a repülővel történő utazáshoz?
mellnagyobbitás
admin@drfalushulive - 2018-07-08 08:35:40

 Egy mellnagyobbítás úgy történik, hogy egy komoly megbeszélés szükséges a műtét elött. Erre ingyenes konzutációt biztosítok, kérem, jenetkezzen be a wepoldalamon.

mellnagyobbitás
2018-07-01 15:09
jónapot!! nekem az lenne a kérdésem hogy túl kicsinek tartom a mellem 85b és hogy mellnagyobbitást szeretnék en vidéken lakom de az érdekelne engem hogy 85bről mekkora lehet a legnagyobb amit csináltathatnék?? és az árak hogy vannak? válaszát előre is köszönöm!!
Első lépés
admin@drfalushulive - 2018-07-08 08:32:45

 Ez a műtét a jelen szabályok szerint nem végezhető tb-re, kivételesen, esetleg méltányossági alapon adhat engedélyt az OEP.

Első lépés
2018-07-01 09:54
Üdvözletem. Oep által szeretném a mellem nagyobbítattni,mivel nagyon alulfejlettek és ez mentálisan már az életemre ment!Mi lenne az elsô lêpês/orvosi igazolás? Köszönöm
Mellnagyobbitas
admin@drfalushulive - 2018-06-16 17:38:11

 A hitelhez Magyarorszásgi tartózkodás szükséges, Magyar munkahellyel. Kérjen külföldön hitelt.

Mellnagyobbitas
2018-06-15 14:47
Tisztelt Doktor Ur! A kerdesem az lenne , mivel kulfoldon elek igy a hitel intezes mennyire lenne elerheto szamomra? Koszonom valaszat!

Referenciák

Referenciák


Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 




Kövess minket


Facebook Google+



Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.