FacebookPixel

Kisebb méretű mellett szeretnék.

Gyakori kérés, hogy a már kényelmetlenül nagy mellek kisebbítését olyan mértékben szeretné a páciens, hogy az már nem illene az alkatához. Nem jó a túl kis mell, mert a „hőn vágyott” kis mell akár csalódást is okozhat a későbbiekben. Ennek a korrigálása már csak implantátum beültetésével lehetséges.

Megszűnik-e a háti fájdalmam?

A túl nagy mellek sokszor erős háti fájdalmakat okoznak, valamint a rossz testtartásért is felelősek. A kényelmetlen nagy tehertől megszabadulva biztos, hogy jó érzés megkönnyebbülni. A fájdalmak is csökkennek, bár nem lehet azt ígérni, hogy a megszokott testtartás, ill. a kialakult gerincproblémák teljesen megszűnnek.

Milyen veszélyei vannak a mellkisebbítési műtétnek?

A kissé egyszerűbb mellfelvarrással szemben ez egy nagyobb műtét. Az erősebben megereszkedett melleknél a bimbó és bimbóudvar területét is az eredeti helyzetétől magasabb távolságra kell helyezni. A gyulladások előfordulásának nagyobb a veszélye. Akár ezért, akár a rosszabb vérkeringési körülmények miatt sebgyógyulási zavar, bőrelhalás, esetleg bimbó területi elhalás is lehetséges. Ilyen műtét után általában a szoptatás sem lehetséges. A műtéti hegek is nagyobbak, gyógyulásuk viszont alkattól függően nem okoznak komolyabb esztétikai zavart. Akinek ilyen gondja van, nagyon örül a végeredménynek.

Az egyik mellem nagyobb a másiknál, aszimmetriás.

Az aszimmetriás mellek korrigálása kétféle módon lehetséges: a kisebbet igazítom a nagyobbhoz – implantációval, ill. fordítva a nagyobbat kisebbítem a másikoldalihoz. Attól függ a megoldás, hogy melyik áll jobban, vagy, hogy ki melyiket szeretné.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Mellkissebbítés
admin@drfalushulive - 2019-02-19 17:34:07

 Vannak olyan kritériumok, ami alapján bizonyos mellkisebbítő műtét tb alapján lehetséges. A szülés nem tartozik a kritériumok közé.

Mellkissebbítés
2019-02-16 05:41

Tisztelt doktor úr. Az lenne a kérdésem tb támogatással lehetséges-e mellkissebítés? Három gyermeket szültem. 85 D. a melltartó méretem. 168centi magas és 75kg vagyok. A hátam régóta nagyon fáj. Válaszát előre is köszönöm.

Mellkisebbítés
admin@drfalushulive - 2019-01-26 13:52:03

 Mellfelvarrás tb alapon nem megengedett.

Mellkisebbítés
2019-01-21 09:12

Tisztelt Dr. Úr! 21 éves vagyok, 175 cm magas és 50 kg. Két évvel ezelőtt 70 kg-ról fogytam le kevesebb, mint három hónap alatt. A melleim most a köldökömnél lógnak, a hátam és a vállam még mindig faj tőlük. Az lenne a kérdésem, hogy a mellkisebbítés ebben az esetben TB támogatással igénybe vehető? Ha igen, kell-e erről valamilyen orvosi papírt bemutatnom?

Mellkisebbítés
admin@drfalushulive - 2019-01-12 09:27:31

 A mellkisebbítés a tb terhére lehetéseges. Megfelelő kritériumok mellett elvégezhető. Minimum a testsúly 0,5%-át kell oldalanként kivenni, és akkor lehetséges.

Mellkisebbítés
2019-01-10 12:33
Jó napot. 21 éves vagyok és 80F-es melltartót hordok. Bármilyen melltartót is veszek egyszerűen nincs semmi tartása mivel nagyon lóg... (majdnem a köldökömig ér le a mellem.) Érdeklődni szeretnék hogy TB támogatásra van e lehetőség?! Testsúlyom 59kg Magasság 160cm
emlőkorrekció
admin@drfalushulive - 2017-02-12 08:06:26

 A TB a mell helyreállítását fizeti rosszindulatú melldaganat esetén. Az olyan nagy mértékű mellaszimmetria is a TB által elismert betegség, ami az eltérés 30%-át meghaladja. Ahogy önnél olvasom, akár mind a két feltétel is teljesül. Ezért a jó hírem, hogy várhatóan a műtét TB-re lehetséges.

emlőkorrekció
2017-02-08 16:20
Tisztelt Doktor Úr! 12 éve részleges emlőeltávolításon estem át emlődaganat miatt. Az ép emlőmet szeretném a műtött bal oldalihoz igazíttatni, mivel túl a változókoron a hízással együtt az ép emlőm megnagyobbodott és nagyon nagy lett a kettő közötti különbség. Nem szeretnék implantátumot, a műtött emlőmet sem szeretném bolygatni. Sajnos nagyon nehéz a héjprotézis, amit a kiegyenlítésre viselek, ez már problémát okoz (hát és vállfájdalom, bordafájdalom) . Milyen lehetőségeim vannak? Úgy értesültem, hogy ezt a műtétet a TB nem támogatja. Köszönettel Hylda
Túl nagy súly nehezedik a vállaimra :(
2016-08-15 12:55
Tisztelt Doktor úr! Már nyolcadikos koromban akkora volt a mellem(95d), mint manapság, ráadásul az egyik nagyobb kb egy mérettel mint a másik, arról nem is beszélve hogy folyamatos hát-, váll- és derékfájdalmat okoznak. Ha mindez nem lenne elég mára már igen csak megviselte az idő múlása. Pedig még csak 21 éves vagyak. :( :(
Mellműtét utáni korrekció
2015-11-28 07:56
A tb a daganatos megbetegedések miatti korrekciót finanszírozza. Ez nem csak a nagyobbításra vonatkozik. Tehát a kérése megoldható tb alapon
Mellműtét utáni korrekció
2015-11-26 23:07
Tisztelt Doktor Úr! Egy évvel ezelőtt rosszindulatú daganat miatt emlőműtéten és ABD-n estem át, melynek során a jobb emlő kb. 50 %-át eltávolították. Túl vagyok a kemoterápiás és sugárterápiás kezeléseken és szeretném a két mellem közti különbséget korrigáltatni. Az onkológus szerint az én esetemben nem biztos azonban hogy az OEP támogatja a műtétet, ezért is érdeklődöm, hátha Ön jobban ismeri a lehetőségeket. Ugyanis én a nem érintett oldali mellem méretét szeretném a műtött oldali mellhez kisebbítettni, mivel már eleve túl nagyok voltak a melleim, (80 F) állandó fizikai panaszokat okoztak, ezért nem szeretném implantátummal vagy egyéb módon reprodukálni ezt az állapotot. Jelenleg kb. fele akkora a műtött oldali mell mérete, mint a másiké, ez pont normális méretű és ráadásul elég szépen sikerült a műtét, ezért hozzá se kellene nyúlni, csak az egészséges, de dupla akkora méretű mellemet kellene kisebbre alakítani. Mi a véleménye, vajon van-e esélyem a támogatott műtétre, vagy törődjek bele hogy felemásak maradnak a melleim, esetleg "reménykedjek" abban, hogy a másik oldalon is találnak valamit és mindenképpen műteni kell? (Amúgy ciszták vannak benne, de kóros elváltozás nincs.) Előre is köszönöm a válaszát!
Mellkisebbítés
2015-01-10 07:53
Ez a típusú műtét azok közé tartozik, amit indokolt esetben a tb finanszíroz. A gigantomastiát - óriás mellet betegségnek tekint az OEP.
Mellkisebbítés
2015-01-05 11:28
Üdvözlöm! Abban kérném a segítségét, hogy mellkisebbítést szeretnék csináltatni, mivel nagy erejű derék és hátfájdalmaim vannak, amik már elviselhetetlenek. Érdeklődni szeretnék, hogy a mellkisebbítő műtétet ebből az okoból kifolyólag támogatja e a Társadalom Biztosító. Válaszát előre is köszönöm
Mellkisebbítés
2014-03-08 08:39
Amennyiben tényleg olyan mértékű a mellnagyobbodás, hogy az megfelel a tb követelményeinek, akkor teljes egészében támogatja a tb a műtétet.

Referenciák

Referenciák


Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 




Kövess minket


Facebook Google+



Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.