FacebookPixel

Honnan lehet tudni, hogy szükség van-e a cserére?

A mellimplantátumok elévülnek, ami tapasztalatok alapján nagyjából megmondható. Ezen kívül jelenleg MRI vizsgálattal ellenőrizhető. Várhatóan a vizsgálati lehetőség még bővülni fog, lézeres CT....

Mi történik akkor, ha az implantátum eltávolítása után nem akarok újabb implantátumot?

A mellimplantátumok hosszabb idő alatt kissé sorvasztják a meglevő mirigyállományt. A mell bőre az emlő nagyságának a növekedésével megnő, ezért igen ritka, hogy egy mellimplantátum kivétele után ne kelljen felvarrni a visszamaradó mellet.

Mi történik, ha nem cseréljük ki az implantátumot?

A tönkrement mellimplantátum nem egészséges, ha a szervezetünkben marad. A szilikon szivárgását ugyan a szervezet által képzett tok visszatartja, de egyre jobban zsugorodik, erősödik a tok, ami a mellet deformálja. Kemény és labdaszerűen előemelkedő mellformát okoz. Egészség károsító hatásról nem tudunk.

Mi van akkor, ha nem lyukadt ki az implantátum, és mégis ettől tartva kicserélik?

Amennyiben a mellimplantátum régi, és felmerül a cseréje, és vizsgálatok is igazolják a szükségét, akkor a csere mindenképpen szükséges. A műtétnél esetleg épp mellimplantátumot talál a plasztikai sebész, attól még az implantátum áteresztése már erősebb lehet, és nem kell feltétlenül az implantátumnak sérülnie egy csere előtt. A szervezetünknek is jobb egy még nem szétment, intakt implantátum eltávolítása, kisebb a műtéti szövődmény előfordulása.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Segítség Kérdés
2015-08-21 09:05
Minden fórumon lehet érdeklődni, de korrekt választ az operáló orvosa fogja adni. Jelentkezzen be kontrollra.
Melnagyobitas
2015-08-21 08:14
T dr úr nekem most volt 2 hete műterem inplantstium csere és velvafarras Műtét jó lét csák most a mell udvarrnal egy kicsit valadekozik ez baj
Segítség Kérdés
2015-08-20 14:03
Jó napot engem 2015.08.06 ÁN műtöttek cicimet implantatum csere volt a műtét sikerült de most. Mell udvaron valadekozik mind kettő nem nagyon csak megijedtem
mellimplantátm eltávolítása
2015-06-21 07:32
A műtéti terület megnyugvása általában fél évet igényel. Ezt célszerű kivárni általában. Viszont a bőrének meg célszerű mihamarabb visszaállítani a korábbi helyzetet. Kicsit nagyobb kockázattal, de el lehet végezni az implantátum cserét.
mellimplantátm eltávolítása
2015-06-17 07:50
Tisztelt Dr.Úr! 6 hete volt mellnagyobbító műtétem.A műtét mellett azért döntöttem mert 2 szülés után és az azt követő állandó fogyás mellett,sajnos teljesen eltűntek a melleim.Én nagyon kicsi méretet szerettem volna,hogy csak valamit tudjak a melltartómba tenni.A műtét utáni méretet viszont nagynak találom és egyáltalán nem tudom elfogadni így magam.Kérdésem ,hogy számíthatok még hogy esetleg kisebbek lesznek a melleim, összébb fognak menni vagy már műtét után 2-3 hónappal nem fognak méretben változni?Mikor lehet kivetetni az implantátumot leghamarabb,vagy kisebbet tetetni be?Köszönöm válaszát!
Implantatum csere
2015-06-14 19:34
Fél évvel a műtét után lehet a területet újra operálni. Minden páciensemet kérem, hogy rendszeresen járjanak vissza kontrollra, ami ingyenes. Nem értem, hogy miért nem jön, és beszéljük meg egy ilyen alkalommal.
Implantatum csere
2015-06-08 06:48
Üdv! 2 éve volt önnél egy mellnagyobbitasom. Az elején elégedett voltam a mérettel, de gondolom csak meg volt duzzadva ami egy idő utan ugye lement, s igy már szeretnék nagyobbat.. Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet -e cserélni nagyobbra, vagy pedig kell még vele várni ?! Koszonom szepen előre is!
Mellkorrekció
2014-05-12 06:17
Az aszimmetriás mellek korrigálását a tb is finanszírozza olyankor, amikor az eltérés nagy. Jelenleg már a sok műtét után ez nem biztos, hogy lehetséges. Be kell adni egy kérvényt, és ennek alapján az Emlőbizottság eldönti, hogy támogatja-e a műtétet. A leírtak alapján valószínűleg implantátumcsere és mellfelvarrás szükséges.
Mellkorrekció
2014-05-07 14:52
Üdvözlöm Dr. Úr! A következő lenne a történetem és kérdésem: Súlyos mellasszimetriával születtem a bal mellem 2x nagyobb volt mint a jobb. 15évesen sóoldatos implantátumot raktak be a bal mellembe 17évesen mellbimbó korrekcióm lett,mivel méretileg is különböztek 20évesen mind 2 mellembe szilikon implantátum került Eddig a tb nem támogatott.Nemtudom miért. Jelenleg úgy nézz ki: Orvosilag megállapították,hogy el lettek rontva a műtétek.A bal mellembe nagyobbat tettek mint kellet volna,így most a jobb mellem lett kisebb.A mellbimbómat feleslegesen körbevágták,bimbóudvart kifelejtették.Köszönő viszonyba sincsennek egymással.Mostanában kellene újra kés alá feküdnöm.Van olyan orvos aki el se vállalt már.Nagyon szeretnék egyforma melleket,ez minden vágyam. A kérdésem: Tb-finanszírozás lehetetlen az én esetemben? Amennyiben igen meg lehet itt érdeklődni,önnél hozzávetőlegesen milyen árban lenne az én esetem.Mellnagyobbítást,implantátum cserét és persze mellbimbó korrekciót szeretnék mindezt úgy,hogy a jobb mellemből a teljes mirigyállomány ellegyen távollítva,hogy egyforma melleim legyenek. Ön egyáltalán elváll egy ilyen esetet? Nagyon köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel:Claudia
2. mellnagyobbítás
2014-04-26 13:42
Az implantátumcsere általában nehezebb műtét, mint az először behelyezett implantátum, mert ilyenkor a tokot is célszerű általában kivenni.

Referenciák

Referenciák


Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 




Iratkozz fel hírlevelünkre!




Kövess minket


Facebook Google+



Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.