Honnan lehet tudni, hogy szükség van-e a cserére?

A mellimplantátumok elévülnek, ami tapasztalatok alapján nagyjából megmondható. Ezen kívül jelenleg MRI vizsgálattal ellenőrizhető. Várhatóan a vizsgálati lehetőség még bővülni fog, lézeres CT....

Mi történik akkor, ha az implantátum eltávolítása után nem akarok újabb implantátumot?

A mellimplantátumok hosszabb idő alatt kissé sorvasztják a meglevő mirigyállományt. A mell bőre az emlő nagyságának a növekedésével megnő, ezért igen ritka, hogy egy mellimplantátum kivétele után ne kelljen felvarrni a visszamaradó mellet.

Mi történik, ha nem cseréljük ki az implantátumot?

A tönkrement mellimplantátum nem egészséges, ha a szervezetünkben marad. A szilikon szivárgását ugyan a szervezet által képzett tok visszatartja, de egyre jobban zsugorodik, erősödik a tok, ami a mellet deformálja. Kemény és labdaszerűen előemelkedő mellformát okoz. Egészség károsító hatásról nem tudunk.

Mi van akkor, ha nem lyukadt ki az implantátum, és mégis ettől tartva kicserélik?

Amennyiben a mellimplantátum régi, és felmerül a cseréje, és vizsgálatok is igazolják a szükségét, akkor a csere mindenképpen szükséges. A műtétnél esetleg épp mellimplantátumot talál a plasztikai sebész, attól még az implantátum áteresztése már erősebb lehet, és nem kell feltétlenül az implantátumnak sérülnie egy csere előtt. A szervezetünknek is jobb egy még nem szétment, intakt implantátum eltávolítása, kisebb a műtéti szövődmény előfordulása.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Implantatum csere
admin@drfalushulive - 2018-01-27 08:49:29

 Egy ilyen kérdés önmagában nem elegendő. Közvetlenül a műtét után szivárog-e az implantátum, vagy már sokkal később kezdődött. Minden implantátumot előbb-utóbb ki kell cserélni..... Jogilag nem tud és nem is érdemes semmit tenni. Az orvos nem hibázott, és nem is tehet arról, hogy ez így alakult. Olyan anyag nincs ami nem lehet hibás, és még sok kérdést felvet egy ilyen probléma. A megoldásra kell törekedni.

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
Implantatum csere
2018-01-25 08:37
Szivarog az implantatumom.Az orvos csak a hibas arat akarja elengedni, azaz 90 ezer ft-ot. Az egyik kerdesem az, hogy mit tehetek jogilag. A masik,hogy a mutet arat ki kell fizetnem vagy az is ingyenes?
implantátum csere
admin@drfalushulive - 2017-06-17 08:28:21

 Az implantátum körül kialakult tok a helyén tartja az implantátumot, és védőgátként egy ideig nem engedi kiszivárogni a szilikont. Nem tudjuk, hogy mióta van ez a kiszakadt helyzet, ezért célszerű minél előbb kicserélni az implantátumot.

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
implantátum csere
2017-06-08 12:00
Tisztelt Doktor Úr! Szűrővizsgálat során végzett UH-nál az egyik mellemben intracapsuláris implantátum ruptura gyanuja merült fel. MR vizsgálatra küldtek, amire még várnom kell. Szeretném megkérdezni, hogy amennyiben a gyanu igazolódik, de a probléma kapszulán belül marad, azonnali csere szükséges-e, vagy lesz még 2-3 hónapom felkészülni? Köszönöm szépen!
Mellimplantátum végleges eltávolítása
admin@drfalushulive - 2017-03-12 07:38:00

 Elméleti kérdésre csak elméleti választ tudok adni. Előszöris célszerű az operáló orvosával ezt mebeszélni. Látni kellene a korrekt válaszhoz. Nem értem a kérdését, hogy csak az egyik oldalon akarja az implantátumot eltávolítani? - ez valószínűleg nem reális, mindkét oldalon a 9 hónapja betett implantátum teületén van esély a mellfelvarrás nélküli eltávolításra. A tokot célszerű legalább részben eltávolítani, mert egy ciszta alakulhat ki. A speciális melltartóra az implantáció után azért van szükség, hogy az implantátumot a helyén tartsa. Szerintem ezt a doktorával részletesen át tudja beszélni.

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
Mellimplantátum végleges eltávolítása
2017-03-07 11:23
Tisztelt Doktor úr! Szeretném a 9 hónapja beültetett ép és az egyik oldalon elcsúszott mellimplantátumokat mellfelvarrás nélkül véglegesen eltávolítani!A tokot is el kell ilyenkor távolítani vagy az felszívódik?Ha nem akkor az elmozdult tokot fel kell szabadítani az implantátum kivétele után?Szorítókötést vagy speciális melltartòt kell hordani utána? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel:Kovàcs Beatrix
Mellnagyobbítás
admin@drfalushulive - 2016-11-27 07:24:47

 A 20 éve betett implantátumok már cserére szorulnak. MRI vizsgálattal lehet igazolni az implantátum állapotát, de ennyi idő után az épp implantátumot is célszerű cserélni. A műtét előtt a kardiológiai vizsgálat szükséges, de általában  ilyen betegség esetén ez nem szokott gondot jelenteni.

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
Mellnagyobbítás
2016-11-19 21:54
Üdvözlöm Doktor Úr! Nekem az lenne a kérdésem hogy megközelítőleg mennyibe kerül egy mellnagyobbítás? Illetve baj-e ha valaki pl. 20 év után nem cserélteti ki az implantátumot? Kérdezném még hogy kardiológiára járok születésem óta kéthegyű billentyű prolapsusal(kontroll vizsgálatra) ez mennyiben jelentene problémát egy ilyen műtét során??? Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
implantátum csere
2016-01-10 08:33
Jól tudja a lehetőségeket, mellfelvarrás mindkét esetben szükséges. A korábbi implantátum miatt kialakult tokot el kell távolítani, és vagy behelyezünk egy másik implantátumot, vagy csak felvarrást végzünk. Kérem jelentkezzen be egy vizitre, és akkor mindent el tudok mondani.
implantátum csere
2016-01-05 22:15
üdvözlöm!szeretnék implantátumot cseréltetni,de nem vagyok tisztában az árakkal.kisebb implantátumot szeretnék izom alá.gondolom,ez felvarrással együtt lehetséges.tudna nekem árat mondani?a másik kérdésem:ha esetleg mégsem szeretnék már implantátumot,csak egyszerűen kivetetném,akkor milyen megoldása lenne,ha azt szeretném hogy szép mellem legyen ?
Mell plasztika szoptatás után mennyivel
2015-11-21 08:25
A szoptatás után fél évet célszerű várni a végleges mellforma kialakulásához. Amennyiben a közeljövőben még szeretne gyereket, újra deformálódni fog a melle, ami újabb korrekciót jelenthet a későbbiekben.
Mell plasztika szoptatás után mennyivel
2015-11-17 11:13
Kedves Doktor Úr! 11 hónapos kisfiam van, aki meg szopizik. 10 éve volt egy mell nagyobbito mutetem. Valamelyik reggel úgy ébredtem, egy egész éjszakás szoptatás után (oldalt fekve), mintha elmozdult volna oldalra az implantatumom. Masszírozas után vissza állt. Ez valyin nagy baj lehet. Szeretnem kicsereltetni az implantatumom, de meg szoptatok. A jobb mellem meglehetősen meg ereszkedett. Szoptatás után mennyivel lehet ilyen műtét? Viszont szeretnénk meg kisbabát kb. 2 év múlva, érdemes megcsinaltatni? Előre is köszönöm a választ!
Regi
2015-09-19 11:20
Az igaz, hogy a szervezet olyan okos, hogy védekezik a tok képzésével. De ez nem jelenti azt, hogy akkor nem kell kivenni az implantátumot. Ennyi idő után már rengeteg probléma lehet. Ezt nem tudom néhány mondatban leírni. Erre van a konzultáció!
Regi
2015-09-14 13:53
1985-ben lettek a melleim megnagyobbitva (izom felett). Nehany ev mulva mindketto betokosodott. 2006-ban a baloldali kilyukadt, es 2010 ben a masik is. A bal mellemen a lyukadas helyen kemeny csomo keletkezett. Azt mondtak, hogy a tokosodas meggatolta a szilikon szivargasat a szervezetembe... A jobb oldali mellem eleses kozben serult meg, ott viszont a tok szakadt ki, ugyhogy ez a mell joval puhabb lett. Tudom hogy mar ki kellett volna csereltetni, de sajnos eddig nem volt lehetosegem. Legyen szives leirni, hogy mire szamithatok ha kicsereltetem? Lehetseges azonnal uj implantatumot behelyezni, vagy varni kell vele? Es ha varni kell akkor kb. mennyi a minimum ido? Kerem informaljon mindennel roviden amit esetleg jo tudnom mutet elott... Koszonom szepen, varom a valaszat.

Referenciák

Referenciák

Nézd meg itt, hogy milyen látványos eredményeket értünk el! Ide kattintva minden általunk végzett plasztikai sebészeti beavatkozásból sok-sok  műtét előtti  és utáni  képet találsz. Pácienseink 82%-a ajánlás útján jön el hozzánk.

Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 
Kövess minket


Facebook Google+Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
Tájékoztatjuk, hogy a honlapunk szöveges fájlokat (cookie-kat) használ névtelen oldal látogatottsági adatok vizsgálata céljából.
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.