FacebookPixel

Lehet-e szoptatni mellfelvarrás után?

Általában lehet. Ez a mell nagyságától, a műtét típusától függ. A műtétnél a tejutak kevéssé, illetve sokszor egyáltalán nem sérülnek. Vannak olyan műtéti eljárások, amikor átvágjuk a tejutakat, ezt az operáló orvossal kell megbeszélni.

Megmarad-e a mellbimbó érzékenysége a mellfelvarrás útán?

A bimbó érzékenysége meg szokott maradni, időnként sérülhet a beidegződése. Előfordul, hogy a műtét után egy időre kevésbé érzékeny a mellbimbó , ritkábban túlérzékenység is jelentkezhet. Érdemes türelmesen kivárni a gyógyulást, mert ezek rendeződhetnek és visszatér az érzés.

Mennyire fogadja el partnerünk a műtéti hegeket?

Egy megereszkedett mell látványa sokkal zavaróbb lehet, mint egy jó formájú mell akár hegekkel. A hegek rejtettek, sokszor szépen, vonalasan gyógyulnak, kevésbé látszanak. Természetesen egy jó formájú mell kivágott ruhában, bikiniben sokkal mutatósabb. Levetkőzve egy már gyógyult műtéti terület nem zavaró. Természetesen műtét előtt érdemes megbeszélni partnerünkkel a lehetőségeket, mert az ízlések nem egyformák.

Mennyire tartós a mellfelvarrás hatása?

Általában 5-10 év, sokszor még tovább is. A mell feszessége fordított arányban van a nagyságával. Függ az életmódunktól, sportolástól. Hízástól és fogyástól Alkatunktól és életkorunktól.

Mikor lehet sportolni és újra nemi életet élni?

A plasztikai sebészeti műtét után a gyógyulás ideje több hónap. A szövetek egymáshoz gyógyulása hamarabb bekövetkezik. 6 hét pihenő után javasoljuk a sport fokozatos kezdését. A nemi élet újrakezdésére is legalább hat hetet kell várni, bár ez akár hamarabb is lehetséges.

Érdemes-e plasztikai sebészhez fordulni, ha szeretnénk még gyemeket?

A közeljövőben tervezett gyermekvárás esetén nem célszerű, mert a mellnagyobbodás, majd csökkenés következtében a feszülő mell ismét megereszkedik. Egy bizonytalan gyermekvárás esetén érdemes operálni, mert a bizonytalan, esetleg hosszú idő alatt élvezzük a jó alak előnyeit.

Meddig kell melltartót hordani?

Közvetlenül a műtét után a sportmelltartó általában 1 hónapig ajánlott. A mellek jó alakjának a hosszabb megőrzése érdekében célszerű rendszeresen valamilyen melltartót viselni.

 

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

mellplasztika.
2014-06-23 06:41
KEDVED DOKTOR ÚR Három gyermeket szültem. A mellem lòg. Az egyik mellém kétszer akkora mint a másik. Ez ruha alatt is látszik. Nem tudok melltartòt se venni hiszen a melleimnek két különböző mérete van. Tb finanszirozással ezt tudom e korigálni. Kihez forduljak? Hol tudom ezt intézni?
hasplasztika es mellfelvarras
2014-06-20 14:55
Amennyiben bizonyított a fogyás, akkor lehet. 13 BMI a fogyás mértéke, amit a tb finanszíroz.
striák.
2014-06-20 14:54
A striákat nem tudjuk semmivel korrigálni, csak ha olyan területen van, ami kivehető bőrterületet jelent. Szebbé tenni több módszerrel is lehet.
hasplasztika es mellfelvarras
2014-06-18 12:42
tisztelt doktorur!Kerdezni szerenem hogy 90 kilot fogytam,tamogatja e tb a hasplasztikamat es a mellmutetet?Elore is koszonom a valaszat tisztelettel Gyetvai Judit
2014-06-17 22:47
Kedves doktor úr, a kérdésem, hogy a melleken kialakult striák (tehát az egyenletlen bőr) korrigálható-e mellimplantátum által, vagy ebben az esetben felvarrás is szükséges? Köszönöm
Mellfelvarrás
2013-12-14 08:51
Kedves hölgyem! Járt már egy plasztikai sebésznél. Úgy gondolom, hogy ő élőben látta, hogy miről lenne szó. Nem hiszem, hogy mást tudnék mondani, ezek a lehetőségei.
Mellfelvarrás
2013-12-02 08:15
Tisztelt Doktor Úr! Jelenleg 39 éves vagyok. 14-18 éves korom közt drasztikus súlyingadozásom volt. 45kg-ról, 83kg-ra híztam, majd 3éven keresztül 90kg-m súlyt cipeltem, a 4-ik évben lezuhant a súlyom 53kg-ra. A mellbőségem ezen időszak alatt 75cm-ről 106cm-re "fejlődött", majd 88cm-n stagnál. Fiatal koromra tekintettel nem egyeztem bele 18évesen az "ingyenes" plasztikai műtétben. Családot terveztem és tartottam is az újabb súlygyarapodástól, ezért halasztgattam. Gyermeket azóta sem szültem s már nem is tervezem. A súlyom 53-57kg-m között ingadozik. Az elmúlt évek alatt a mellből maradt "bőrzacskók" olyan folyamatos, tartós terhelést jelentenek, hogy már állandósult váll-hát fájással küzdők. Alvás idején csak hason tudok feküdni, mert oldal és hanyatt fekvésben fájdalmas bőrfeszüléssel jár az oldalra csúszott melleim súlya. Bőrkl. Plasztikai Sebészeten jártam vizsgálaton-konzultáción, melynek Ambuláns kezelőlapjának tartalma: " A mellek hypoplasiásak, megereszkedtek, grade 2.ptosis észlelhető. A bőr állapotára az emlő való tekintettel inver T mastopexia ajánlott." TB támogatást erre a vizsgáló orvos szerint már nem kaphatok. Kérném tájékoztatását lehetőségeimről! Köszönettel: Mária, Szeged
mellfelvarrás implantátummal
2013-11-16 09:21
Egy vizit alkalmával látni lehet, hogy mit szeretne. Kérem jelentkezzen be egy vizitre.
mellfelvarrás implantátummal
2013-11-14 16:05
Tisztelt Dr. Úr! Az elmúlt 1 évben 20 kg-ot fogytam,ami eléggé megviselte a melleimet. A kérdésem az lenne,hogy a mellfelvarrás implantátummal együtt kb. mennyibe kerül Önnél!? Válaszát előre is köszönöm!
Kérdés hasplasztikával és mellkorrekcióval kapcsolatosan.
2013-10-19 08:25
Kérem, jöjjön el egy vizitre, ahol látom a gondját.

Referenciák

Referenciák


Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 




Iratkozz fel hírlevelünkre!




Kövess minket


Facebook Google+



Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.