FacebookPixel

Lehet-e szoptatni mellfelvarrás után?

Általában lehet. Ez a mell nagyságától, a műtét típusától függ. A műtétnél a tejutak kevéssé, illetve sokszor egyáltalán nem sérülnek. Vannak olyan műtéti eljárások, amikor átvágjuk a tejutakat, ezt az operáló orvossal kell megbeszélni.

Megmarad-e a mellbimbó érzékenysége a mellfelvarrás útán?

A bimbó érzékenysége meg szokott maradni, időnként sérülhet a beidegződése. Előfordul, hogy a műtét után egy időre kevésbé érzékeny a mellbimbó , ritkábban túlérzékenység is jelentkezhet. Érdemes türelmesen kivárni a gyógyulást, mert ezek rendeződhetnek és visszatér az érzés.

Mennyire fogadja el partnerünk a műtéti hegeket?

Egy megereszkedett mell látványa sokkal zavaróbb lehet, mint egy jó formájú mell akár hegekkel. A hegek rejtettek, sokszor szépen, vonalasan gyógyulnak, kevésbé látszanak. Természetesen egy jó formájú mell kivágott ruhában, bikiniben sokkal mutatósabb. Levetkőzve egy már gyógyult műtéti terület nem zavaró. Természetesen műtét előtt érdemes megbeszélni partnerünkkel a lehetőségeket, mert az ízlések nem egyformák.

Mennyire tartós a mellfelvarrás hatása?

Általában 5-10 év, sokszor még tovább is. A mell feszessége fordított arányban van a nagyságával. Függ az életmódunktól, sportolástól. Hízástól és fogyástól Alkatunktól és életkorunktól.

Mikor lehet sportolni és újra nemi életet élni?

A plasztikai sebészeti műtét után a gyógyulás ideje több hónap. A szövetek egymáshoz gyógyulása hamarabb bekövetkezik. 6 hét pihenő után javasoljuk a sport fokozatos kezdését. A nemi élet újrakezdésére is legalább hat hetet kell várni, bár ez akár hamarabb is lehetséges.

Érdemes-e plasztikai sebészhez fordulni, ha szeretnénk még gyemeket?

A közeljövőben tervezett gyermekvárás esetén nem célszerű, mert a mellnagyobbodás, majd csökkenés következtében a feszülő mell ismét megereszkedik. Egy bizonytalan gyermekvárás esetén érdemes operálni, mert a bizonytalan, esetleg hosszú idő alatt élvezzük a jó alak előnyeit.

Meddig kell melltartót hordani?

Közvetlenül a műtét után a sportmelltartó általában 1 hónapig ajánlott. A mellek jó alakjának a hosszabb megőrzése érdekében célszerű rendszeresen valamilyen melltartót viselni.

 

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

mellműtét
2015-11-13 13:16
Tisztelt Doktor Úr! 32 éves 3 gyermekes elvált anyuka vagyok. A három terhesség és szoptatás miatt elcsúnyúltak a melleim. Van-e lehetőség tb álatal támogatott mellműtétre. Köszönettel: Zosa Edina
Tanács kérdés
2015-10-24 08:31
A mell eltávolításakor rögtön lehet helyreállítást végezni, vagy célszerű 1-2 évvel később végezni a pótlást.
Tanács kérdés
2015-10-12 16:26
Kedves Doktor Úr... Azt szeretném kérdezni Öntől mell eltávolítása kor azonnal lehet-e plasztikát csinálni,vagy mennyit kell rá várni? Előre is köszönöm....További szép napot! Üdvözlettel: Ria
Mellplasztika
2015-08-01 08:12
Ez már sokszor előfordult kérdés. Nem tudom, hogy terjedt el ez a tévhit, hogy 3 szülés után a korrekciók tb alapon lehetségesek, de nem volt ilyen lehetőség sosem.
Mellplasztika
2015-07-28 17:55
Üdvözlöm! Kérdezni szeretném,hogy 3 gyerek után van-elehetőség TB támogatott mellműtétre?Az utóbbi időben nagy mértékben lefogytam ezáltal megereszkedtek és kisebbek lettek a melleim!Ami még rettenetesen zavar,hogy nincs mellbimbóm!Ez Nekem egy kisebbségi érzést okoz a párkapcsolatomban! Szeretnék Öntől választ kapni kérdésemre amennyiben van erre lehetőség akkor egy személyes találkozást is szeretnék Önnel! Köszönöm: Lovas Zsuzsanna
aszimmetrikus mellek
2015-07-25 12:40
Nagy fokú mellaszimmetria esetén lehetséges tb támogatás.
aszimmetrikus mellek
2015-07-22 11:34
Tisztelt Dr. Úr! 20 éves vagyok. van egy 1 éves kisfiam. a melleim mindig is aszimmetrikusak voltak. a jobb mellem szinte nem is nőtt az évek alatt. viszont a bal háromszor akkora mint a jobb. a terhesség és a szoptatás csak rátetőzött. már nem találok megfelelő melltartót, és strandra se merek menni. kivágott felsőket sem hordok. inkább eltakarom magam, mert borzasztóan szégyenlem a melleimet. nagyon fiatal vagyok még, és a gondolat hogy ilyen mellekkel kell megöregednem megőrít. anyagi helyzetem nem igazán engedi a hatalmas összegű palsztikákat. ilyen esetben ha a két mell között hatalmas különbség van a TB támogatja a korrekciós műtétet? köszönöm a válaszát! tisztelettel :Georgina
TB támogatás
2015-05-17 19:14
A tb csak meghatározott betegségeket finanszíroz. Ez nem tartozik azok közé. "Több forrásból hallottam" - nem tudom milyen forrásokból, de plasztikai osztályon dolgozom, és nincs ilyen lehetőség.
TB támogatás
2015-05-10 18:21
Tisztelt Doktor úr! Én több forrásból is azt hallottam, hogy TB támogatással olyan esetben is végeznek helyreállító műtétet amikor a páciens pszichés panaszokat él meg a mellének elváltozásától, pl rendszeres (betegség okozta) hízás-fogyás okán. Nálam ez olyan fokú, hogy még a párom előtt is szégyellek levetkőzni, nem mellnagyobbító műtétet szeretnék vagy drága beavatkozást, hanem érdeklődöm, hogy ilyen korrekciót is tudnak -e csinálni TB alapon. Úgy hallottam pszichiáter javaslata szükséges hozzá. Igaz ez? Hol fogok erre választ kapni? E-mailen? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel
Mellaszimetria
2015-05-02 10:38
Van lehetőség tb támogatásra bizonyos betegségek esetén. Egy vizitre kérem jelentkezzen be.

Referenciák

Referenciák


Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 




Iratkozz fel hírlevelünkre!




Kövess minket


Facebook Google+



Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.