Mikor lehet a fülplasztikát végezni?

A fülplasztikai műtét nincs életkorhoz kötve. A veleszületett elálló fül már gyermekkorban látszik, és sokszor zavaró, amikor a többi gyerek csúfolja a gyermeket. Ezért, ha ilyen panaszai vannak, akkor már a gyermek szeretné a segítséget, akár a műtétet. Nem érdemes elutasítani, mondván, hogy ráérsz majd a felnőtt korodban. Felnőtt korban is bármikor. Aránylag egyszerű műtét, és sok kellemetlenségtől meg tud szabadítani.

Milyen kellemetlenségekkel jár a műtét?

A fülplasztikai műtét kezdetén nagyon vékony tűvel történik az érzéstelenítés, ez kicsit csíp. Rövid ideig tart az operáció. A műtét utáni kompressziós kötés meleg is, és kis fájdalommal is jár, kifejezett megkönnyebbülés, amikor 10 nappal később lekerül. A legprecízebb műtét után is többször előfordul, hogy a koponyához simuló fül a későbbiekben ismét elállóvá válik. Szerencsére nem túl gyakori, de előfordul.

A nagy fül korrigálható-e?

Igen. Van olyan műtét, amikor nem csak elálló fület korrigálunk. Akár bizonyos esetekben pótlás is szükséges.

Segít-e, ha leragasztom a gyermekem elálló fülét?

Nem. Akármilyen lekötés, ragasztás nem befolyásolja a fül alakját, és kényelmetlen is. A fülplasztikai műtét a megoldás – feltétlenül kell a gyermek kívánsága.

Befolyásolja-e a hallást?

A fülkagyló a koponyán kívül helyezkedik el. Ennek a korrekcióját végezzük. A hallószervek a koponyán belül helyezkednek el, így messze a műtéti területtől, ezért befolyásolja a műtét a hallást. Mennyire látszik a műtét? A fülkagylót a koponya felé simítjuk, mert legtöbbször az elálló fül okozza a panaszt. A metszés a hátulsó felszínen történik, a heg is ezért rejtett marad, nem látható.

Online tanácsadás kérdések és válaszok:

Fülcimpa korrekció
admin@drfalushulive - 2020-07-09 12:03:47

 Nem tudom ebből a levélből, hogy mi a problémája - nagynak érzi, beavatkpozás volt, fülbevaló károsította... Egy vizitre el kellene jönni a megítéléshez.

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
Fülcimpa korrekció
2020-06-25 22:00

Tisztelt Dr Úr! Szeretném megkérdezni mennyibe kerül a két fülcimpám korrekciója? Tb támogatást igénybe vehetem erre a beavatkozásra vagy sem ? Milyen a beavatkozással jár a fülcimpa pladztika? Köszönettel: P. Kriszti

Fülműtét
admin@drfalushulive - 2019-04-27 09:52:43

Az elálló fül miatti műtéteknél van lehetőség a fül helyzetének a változására, vissza alakulására. A jól végzett műtét után is lehet, természetesen a nem jól sikerülteknél biztosan előfordul. Kérem, jelentkezzen be a weboldalamon egy konzutációra ahhoz, hogy biztosabbat tudjak mondani.

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
Fülműtét
2019-04-19 21:53

Tisztelt Doktor úr! Lányom 11 éves, tavaly volt fülműtéte (elálló fülek) egy másik orvosnál. Sajnos a fülei újra eléggé elállnak. Mi lehet az oka? Meg lehet ismételni a műtétet? Ön vállalná?

Fülcimpa korrekció
admin@drfalushulive - 2019-03-16 17:40:31

 Árajánlat kérés egy műtétre látatlanul nem lehetséges. A "valami műtét történjen a fülemmel" nem informatív. Lehet drága, de akár tb-re is lehet korrigálni. Be kell jelentkezni egy vizitre, ami ingyenes, és akkor tudok segíteni.

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
Fülcimpa korrekció
2019-02-24 16:22

Üdvözlöm, Mindkét fülemen fülcimpa korrekcióra lenne szükségem. Kérjetnék egy árajánlatot? Köszönettel, 

fülplasztika gyermekkorban
admin@drfalushulive - 2018-01-20 07:50:24

 A fülplasztika bármikor elvégezhető. Célszerű kivárni azt az időpontot, amikor már tudja a gyerek, hogy mi történik vele. 

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
fülplasztika gyermekkorban
2018-01-15 10:25
Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 3 éves. Születése óta az egyik fülkagyló felső része a fejéhez tapadt. Ez az a rész ahol pl. a szemüveg szárát helyezzük. Kérdésem lenne, hogy mely életkorban javasolt a helyreállítását elvégezni? Köszönöm szíves válaszát. Üdvözlettel Andrea
Fülkorrepciò
admin@drfalushulive - 2017-08-05 08:59:20

 A fülplasztika az egyetlen olyan plasztikai beavatkozás, ami nem kötött életkorhoz. Annyi kell, hogy a páciens akarja a műtétet, és az érzéstelenítéssel járó kellemetlen tűszúrásokat is vállalja a cél érdekében.

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
Fülkorrepciò
2017-07-31 12:26
Tisztelt Doktor ùr! Èrdeklôdnèk, hogy fülkorrekciòs mûtètnèl mennyi a minimum èletkor amitôl màr elvègeznè a mûtètet? Köszönettel: J Krisztina
Fülnagyobbodás
admin@drfalushulive - 2016-10-01 11:55:03

 A fül alakja hamar kialakul, nem árható érdemleges javulás, de természetesen nem lehet megmondani biztonsággal, hogy nem fog változni. Még nagyon kicsi a baba.

Ingyenes konzultációt kérek Ingyenes konzultációt kérek! Ingyenes konzultációt kérek
Fülnagyobbodás
2016-09-22 12:28
Tisztelt Doktor Úr! 3 és fél hónapos kislányomnál észrevettem, hogy az egyik füle nem csak eláll, de jóval nagyobb is, mint a másik. A kettő között körülbelül 1,5 cm, szemmel látható eltérés van hosszában. Elfekvés miatti asszimmetria jelentkezett nála, aminek a kiküszöbölésén dolgozunk éppen. Kérdésem, hogy ez fog e még változni a növekedéssel vagy később mindenképpen korrekciós műtétre szorul? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Bajkai-Angyal Dóra
Fülplasztika
2015-07-11 07:34
Ez egy tanácsadó felület, Szívesen válaszolok olyan kérdésekben, amikor valakinek gondja, problémája van, és nem tudja, hogy mi a megoldási lehetőség. A részletes választ csak személyes vizit alkalmával lehet megbeszélni.
Fülplasztika
2015-07-09 17:50
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy mennyibe kerül Önöknél 2 elálló fül plasztikája? Válaszát köszönöm!
Fülcimpa kisebbítés
2014-02-16 09:14
Ami a fülcimpa kisebbítést illeti, azt meg lehetett volna a fülplasztika alkalmával egyben operálni. Ilyenkor sajnos ez is fülplasztikának számít, és valószínűleg hasonló áron lehet elvégezni, mint azt már korábban önnek megcsinálták. Ugyanúgy a műtő és a személyzet ... bérleménye, ára ismét jelentkezik.
Fülcimpa kisebbítés
2014-02-11 17:06
Tisztelt Doktor Úr! Fülcimpa kisebbítés és formájának változtatása érdekelne. Nagyon hosszú a fülem (nagyjából 7.3 cm) sajnos emiatt eléggé szégyellem magam, rendkívül megnehezíti az életemet. Korábban elálló is volt, de végül megműttettem.Viszont a fülcimpám továbbra is nagy, formátlan, lógó ami még inkább hosszítja azt. Az érdekelne hogy mennyi a maximum amennyit el lehet távolítani a fülcimpákból illetve lehetséges e ívesre alakítani? Ha igen mennyi lenne ennek a műtéti ára? Válaszát előre is megköszönve Tisztelettel

Referenciák

Referenciák

Nézd meg itt, hogy milyen látványos eredményeket értünk el! Ide kattintva minden általunk végzett plasztikai sebészeti beavatkozásból sok-sok  műtét előtti  és utáni  képet találsz. Pácienseink 82%-a ajánlás útján jön el hozzánk.

Tovább


Facebook

Kövess minket a Facebookon

 

 


 
Kövess minket


Facebook Google+Dr Falus György - Plasztikai sebészet -
mellnagyobbítás- mellplasztika
Tájékoztatjuk, hogy a honlapunk szöveges fájlokat (cookie-kat) használ névtelen oldal látogatottsági adatok vizsgálata céljából.
A cookie-k jóváhagyásáról vagy blokkolásáról itt olvashat.