Szoptatás mellnagyobbítás vagy mellplasztika után

Érthető aggódás a nők részéről, hogy egy mellműtét hogyan befolyásolja majd a szoptatás képességét. Itt két részre kell bontsam a kérdést, attól függően, hogy milyen beavatkozás történt. A mellplasztika és szoptatás, illetve a mellnagyobbítás és szoptatás két külön kérdéskör.

Mellnagyobbítás, implantátum beültetés esetén a mellnagyobbítás és szoptatás összefüggése:

Amikor itt felmerül a kérdés, hogy a műtét után képes lesz-e szoptatni a jövendőbeli anyuka, akkor a válasz rá egyszerűen: igen.  Ez a műtét nem befolyásolja a későbbi tejtermelést, nyugodtan és biztonságosan táplálható természetes úton az újszülött.

Amiért ezt teljes nyugalommal kijelenthetem, az a műtét módja. A beültetett implantátum nem zavarja a mell természetes funkcionalitását. A burok tesztelt, biztonságos, nem jut ki szilikon, vagy gél a burokból, a szövetek közé.  És semmiképp se kerülhet bele a tejbe.

Az is sokszor felvetődik kérdésként, hogy a műtét után mennyit érdemes várni, amíg gyereket vállalhat a páciens. Szoktam javasolni, hogy amennyiben még babát terveznek, érdemes a  műtétet a szülés, szoptatás után elvégeztetni, pusztán azért, mert egy ilyen folyamat igénybe veszi a testet, és könnyen előfordulhat, hogy a szülés, szoptatás előtt elvégzett plasztikai beavatkozás korrekcióra szorul.

Természetesen ha nem így alakul, akkor sincsen semmi probléma. Általában egy mellplasztika, mellnagyobbítás után nagy általánosságban fél évet kell várni, hogy a szervezet teljesen megnyugodjon. Szerencsére a várandósság ennél hosszabb, így akkor sincs gond, ha valaki közvetlen a  műtét után esik teherbe. Mire megszületik a baba, a test is teljesen készen áll majd a szoptatásra.

Mellfelvarrás, mellkisebbítés: a mellplasztika és szoptatás lehetségessége:

Mind a két műtét elvégezhető két módon, két különböző technikát használva. Azért is tárgyalom őket együtt, mert általában ez a két dolog egy műtét alatt kerül elvégzésre, nagyon ritkán történik csak egyik vagy másik beavatkozás. A műtéti technológiájuk is hasonló a szoptatásra gyakorolt hatást tekintve.

Az egyik eljárás során a tejutakat, mirigyállományt nem éri sérülés, így a szoptatás képessége megmarad. A másik műtéti technológia során a tejutakat is érinti a beavatkozás, így a természetes táplálás már nem lesz lehetséges.

Azt kell mindenképp figyelembe venni, hogy mellfelvarrás különböző módokon történhet, különböző technikákat használva. Fontos tudni, hogy végleges eredmény nem létezik, rövidebb-hosszabb idő után a műtét eredménye, vagyis a mell alakja változik. A mell feszessége sok tényezőtől függ: a mell nagysága, súlya, az életvitel, melltartó használata. Van olyan technika, ahol az eredmény hosszabb ideig garantálható, de ez szinte mindig a tejutak sérülésével és a szoptatás képességének elvesztésével jár.

Javaslom, hogy mindkét műtétet, akár mellnagyobbítást, akár  a mellfelvarrást, mindenképp az utolsó gyermek megszületése, szoptatásának befejezése utánra időzíteni. Hisz a terhesség, szoptatás alatt a  mell mérete, alakja jelentősen változik, és könnyen lehet, hogy a már elvégzett műtét eredménye is elvész, és újra korrigálni kell. Ugyanakkor az élet sokszor tréfálja meg az embert, volt már páciensem, akinél a  mellnagyobbító műtét után derült ki, hogy terhes. Egy másik esetben a hölgy már lemondott arról, hogy sok sikertelen próbálkozás után babája legyen, megcsináltatta a melleit, és ahogy ez a lelki teher elmúlt, természetes úton teherbe esett. De ahogy feljebb írtam, a terhesség hosszabb, mint a regenerálódási időszak, így a szoptatással mellimplantátum beültetése után nincs probléma.

Ezért szoktam a műtét előtt a páciensem életének majdnem minden részletre rákérdezni, hogy tudjak segíteni felelős döntést hozni, ami az egészséget és nem utolsósorban a pénztárcát is kíméli.

Jelentkezz ingyenes konzultációra!

Add meg elérhetőségeidet és kollégáink hamarosan keresni fognak telefonon egy ingyenes konzultációs lehetőséggel kapcsolatban!
MellfelvarrásMellimplantátum csereMellkisebbítésMellnagyobbításFérfi intimplasztikaHasplasztikaIntim kisajakplasztikaVádlinagyobbításZsírleszívásAjak és ránc feltöltésArcplasztikaFülplasztikaHomlokplasztikaSzemhéjplasztikaDrakula - terápiaMellnagyobbítás mellfelvarrássalImplantáció külön heg nélküli mellfelvarrássalMellfelvarrás hasplasztikávalMellnagyobbítás hasplasztikával

Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató