Minden implantátumot cserélni kell idővel?

Minden implantátumot cserélni kell idővel?

Mellimplantátum csere

A mai tudásunk szerint nincs olyan mellimplantátum, melyet ne kellene kicserélni egy bizonyos idő elteltével. Örök életű implantátum sajnos nincs; Örök élet garanciát több cég is vállal, ami nem egyenlő az örök életre szóló implantátummal! Az hogy melyik mikor szorul cserére, sok mindentől függ.

Csere okai

Az, hogy cserélni kell, ha az implantátumot sérülés éri, az egyértelmű. Sajnos történhetnek balesetek, vagy akár egy-egy véletlen esés, ütés, szerencsétlen körülmény, ami miatt sérül a beültetett implantátum. Ha ilyen gyanú felmerül, érdemes azonnal felkeresni az orvosunkat. Szintén emiatt fontosak a rendszeres konzultációk, ahogy rutinszerűen ellenőrzik az implantátum épségét.

Ha felmerül a  sérülés, szivárgás esélye, akkor további vizsgálatokkal erről meg lehet bizonyosodni. Amennyiben beigazolódott a  gyanú és tényleg megsérült, akkor a lehető leghamarabb érdemes kicserélni. Az esetleges szivárgás nem szerencsés, és minél hamarabb keressük fel az orvosunkat. 

A mellimplantátum akkor is cserére szorul, ha a gyártó által meghatározott idő eltelik. Az idő dolgozik, az implantátum elöregedéséhez vezet mint más termékeknél is. A testünk csodálatos szerkezet, és  kémiai, biológiai folyamatok milliárdjai mennek végbe benne nap mint nap, de a testünk is öregszik sajnos. 

A beültetés után a szervezet egy úgynevezett tokot hoz létre az implantátum körül. Ez a testünk teljesen természetes védekezési folyamata, mellyel az idegen anyagot mintegy elszigeteli a test többi részétől. Ez a burok számunkra azért is hasznos, mert segít a helyén tartani az implantátumot. Azonban, ha be is fogadta a szervezet, hisz hipoallergén, tesztelt és ellenőrzött orvosi anyagokról van szó, mégsem teljesen olyan, mint a  saját szövetünk.

Ezért van az, hogy minden gyártó megadja, melyik típusú termék mennyi idő után szorul cserére, sok helyen ez az implantátum garanciájának a tartama. Ez is szempont lehet, amikor választunk, úgyhogy mindenképpen kérdezzünk rá!

Örök garancia?

Megtévesztő lehet az “örök” garancia. Ez nem arról szól, hogy a gyártó örök életre vállal garanciát a  termékre. Sőt, azt sem várhatjuk el, hogy a mi életünk végéig vállaljon valaki garanciát, hisz – szerencsére – ezt senki nem tudja, meddig tart. Az örök garancia jelzés a  termékre vonatkozik, és arról szól, hogy a megfelelő módon beültetett implantátumra a megjelölt – általában elég hosszú, többnyire 10 év – időtartamú garancia érvényes.

A jelenleg használt mellimplantátum anyagok közül semelyik nem “örök” életű, csak az várható, hogy a gyártó által megjelölt időtartamig probléma mentesek lesznek. 

Meg kell említenem azt is, hogy az évek során a test, az arányok is változnak. Az az implantátum, amit például 35 évesen választunk, lehet, hogy egy terhesség, szoptatás után a garancia idő letelte előtt is cserére szorul. Változik az alak, a mell formája, mérete pedig az élet során rengeteget alakul.

Könnyen lehet, hogy az implantátum időszerű cseréjével egyéb korrekció is szükséges lehet. Ilyenkor ez a két dolog összeköthető. És fordítva is, ha úgy találjuk, kellene egy korrekciós beavatkozás, akkor érdemes megvárni az implantátum csere időpontját ezzel. Mint minden esetben, itt is érvényes az, hogy a döntést az orvosunkkal közösen, a vizsgálatok után mindent figyelembe véve hozzunk meg. 

Összegezve a kérdésre adott válasz: igen minden implantátumot előbb-utóbb cserélni kell! Aki azt állítja, hogy örök életű az implantátum, azaz nem kell cserélni az eltelt idő alkalmával, az nem állít igazat! Az ilyen vagy tudatlan, vagy megtévesztéssel akar vevőt találni. Tudj meg többet a mellimplantátum csere oldalunkon és kérj ajánlatot a plasztikai sebésztől!

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

A szerzőről

Related posts

Mi a különbség a sima és a textúrált felületű implantátum között?

Mellimplantátum típusok A mellimplantátum beültetés az egyik legkeresettebb és leggyakoribb plasztikai beavatkozás. a mellnagyobbítás legelterjedtebb formája. Azonban jelen pillanatban annyi féle forma, méret és egyéb tulajdonság alapján lehet választani, hogy felsorolni is nehéz. Az implantátum beültetése alapvetően esztétikai kérdés, tehát mindig próbálunk arrafelé menni, amit a páciens szeretne. Azonban nagyon sok tényező van, amit figyelembe

Mennyire lesznek láthatóak a hegek műtét után?

Mellplasztika után A mellplasztika műtét – mint minden műtét, melynek során a bőrt sérülés éri – után heg marad vissza. Ez elkerülhetetlen, és a heg a természetes gyógyulási folyamat része. Attól még, hogy plasztikai műtétet végzünk, ahol kimondottan ügyelünk arra, hogy minél kisebb vágások, minél rejtettebb helyen, minél kevésbé látható öltésekkel készüljenek, sajnos maradnak hegek. 

Milyen különbségek vannak a mellimplantátumok között?

Mellimplantátum árak Számos esetben írtam hogy rengeteg mellimplantátum típus közül lehet választani. Itt az ideje annak is, hogy egy kicsit körbejárjuk: milyen típusú implantátumok léteznek, és mi a különbség közöttük? A legelső dolog, amit le kell szögezni, hogy a különbségek mellett van egy nagyon fontos közös pontjuk a Magyarországon használható implantátumoknak. Csak és kizárólag CE-