Milyen mellnagyobbító eljárások vannak?

Milyen mellnagyobbító eljárások vannak?

Milyen mellnagyobbító

A mell nagyobbítására több műtéti eljárás is ismert. 

A leggyakoribb és legtöbbször alkalmazott módszer a mellimplantátum beültetése. Az orvosi szilikon implantátumok sokféle méretben, formában kerülnek forgalomba, így szinte minden testalkathoz, igényhez tudunk megfelelő darabot ajánlani. A formájuk, méretük változatos, de a  szerkezetük nagyon hasonló: az implantátumok szilikon tokból állnak, melyet szilikonból tovább fejlesztett kohezív gél vagy sóoldat tölt ki. 

A műtét során a mell alakját, méretét tudjuk megváltoztatni. A páciens igényeivel összhangban, az alkathoz, életmódhoz leginkább illő modellt szoktuk ajánlani. A cél az, hogy a mellek szépek, formásak legyenek, növeljék az önbizalmat.

A mellnagyobbíás során az implantátum kerülhet a  mirigyállomány alá, a mellizom alá, vagy megosztva az izom és a mirigyállomány alá, akár az izombőnye alá. Hogy melyik eljárást választjuk, az függ az életmódtól, implantátumtól; attól, hogy a páciens tervez-e még gyereket. Rengeteg szempontot veszünk figyelembe, ezért sem lehet általános válaszokat adni. Minden eset más, az első orvosi konzultáción fel lehet mérni a lehetőségeket, és az orvos a megfelelő műtétet és implantátumot fogja javasolni. 

A mai modern műtéti eljárások alacsony kockázatúnak minősülnek, a legtöbb esetben gyorsan és komplikáció mentesen gyógyulnak. Nem akadályozzák a szoptatást sem, biztonságosak, még az implantátum kiszakadása esetén is egy ideig a helyükön maradnak, mert a szervezet által képzett tok megakadályozza a szilikon kiáramlását. Természetesen a  szakadás nagyon ritka, a mai modern anyagok szövetbarátak, ellenállóak és hosszú élettartamúak. A jelenlegi tudásunk és a több milliós nagyságrendben elvégzett műtétek alapján kijelenthetjük, hogy nem okoznak mellrákot.

Az utóbbi időben elenyészően ritka esetekben implantátumok provokálta nyirok rendellenességet találtak, ami rendszeres orvosi kontroll alkalmával hamar észrevehető, és kezelhető.

A legtöbb esetben a műtét problémamentesen elvégezhető. Egyes betegségek lehetnek ellenjavallatok, ezért fontos, hogy a lehető legjobb egészségi állapotban vágjunk bele. Legyenek az esetleges krónikus betegségek kellően kezelve, karbantartva. 

A műtét altatásban történik, és jellemzően 1 napos bentfekvést igényel. Utána 2 hónapig még több kímélet szükséges. Kövessük egész pontosan az orvosunk utasításait!

A mellnagyobbítás másik lehetősége a  zsírral feltöltés módszere, amikor a páciens saját zsírszövetét használjuk fel. Az eljárás során zsírleszívással nyerjük ki a zsírt, amit transzplantálunk a mell területére. Életképesek maradnak, és a mell szövetébe áthelyezve újra funkcionálnak. Hogy ezt elérjük, egy speciális kanüllel kell ezeket a sejteket begyűjteni.

Ezzel az eljárással több helyen szúrást végzünk, amivel a vágásokat el lehet kerülni, és leszívjuk a zsírt egy kanül segítségével, és a mell területén egy másik kanül segítségével beültetjük a megfelelő területre.

A módszer egyes esetekben nem kivitelezhető, amikor a páciens vékony, csontos, vagy izmos, kisportolt. Ha nincs megfelelő mennyiségű zsírszövet, akkor ezt a módszert nem tudjuk használni. Az így elért méret és forma nagyjából 5-6 évig tartós. Kissé bizonytalan eljárás, mert a jó vérellátás szükséges a zsírszövet életben maradásához. Ezen kívül az életmódbeli változások, a nagymértékű hízás vagy fogyás nagyban befolyásolja az eredményt. 

Az esztétikai műtétek között nem jellemző, de a mell rekonstruálása, helyreállítása eltávolítás után legtöbbször a lebenyes eljárással történik.

Ennek során szintén saját szöveteket ültetünk át, jellemzően alhasról, hátról úgynevezett lebenyek képzésével. Ilyenkor az izomszövet, zsírszövet érhálózattal együtt kerül átültetésre. Még tovább fokozva a lehetőségeket további lehetőség a szabadlebenyes átültetés, ami az érhálózat helyreállításával egy távoli területről képes ilyen lebenyeket szabadon áthelyezni. Ezeknek a módszereknek az előnye, hogy teljesen saját szövetekkel történik, és az élet során bekövetkező változásokra az eredeti szövetekhez hasonlóan reagálnak. A nehéz műtéti feltételek és a több szövődmény lehetősége miatt nem használjuk a  szépészeti eljárásokra. 

Összefoglalva a legbiztosabb és hosszabb ideig tartó megoldás a jelen lehetőségek között a mellimplantáció a mellnagyobbítás céljából.

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

A szerzőről

Related posts

A mellnagyobbító műtét altatásban vagy helyi érzéstelenítéssel történik?

Mellnagyobbító műtét Maga a mellnagyobbítás műtét technikailag ugyan  elvégezhető helyi érzéstelenítésben is, vagy teljes érzéstelenítésben – altatásban- is. De nem végezzük helyi érzéstelenítésben. Helyi érzéstelenítés és ellenjavallatai A helyi érzéstelenítés során a páciens teljesen éber és tudatánál van. Mivel az eljárás során nem lehet teljes érzéketlenséget elérni, így a teljes fájdalommentesség sem garantálható. Mindenki szervezete

Lehet-e szoptatni implantátum beültetése után?

Implantátum beültetés A mellplasztika, mellimplantátum beültetés mindenképpen tervezett műtét. Hogyan függ össze ez a tény a szoptatással? Úgy, hogy tervezett műtétről van szó, vagyis érdemes a melliplantátum beültetést tudatosan, a családtervezéssel összhangban elvégeztetni. A mell alakja, mérete erősen függ a hormonális hatásoktól. Természetesen más tényezők is befolyásolják a mellek alakulását, életkor, testalkat, testzsír százalék, stb.

Mi a különbség a sima és a textúrált felületű implantátum között?

Mellimplantátum típusok A mellimplantátum beültetés az egyik legkeresettebb és leggyakoribb plasztikai beavatkozás. a mellnagyobbítás legelterjedtebb formája. Azonban jelen pillanatban annyi féle forma, méret és egyéb tulajdonság alapján lehet választani, hogy felsorolni is nehéz. Az implantátum beültetése alapvetően esztétikai kérdés, tehát mindig próbálunk arrafelé menni, amit a páciens szeretne. Azonban nagyon sok tényező van, amit figyelembe