Milyen különbségek vannak a mellimplantátumok között?

Milyen különbségek vannak a mellimplantátumok között?

Mellimplantátum árak

Számos esetben írtam hogy rengeteg mellimplantátum típus közül lehet választani. Itt az ideje annak is, hogy egy kicsit körbejárjuk: milyen típusú implantátumok léteznek, és mi a különbség közöttük?

A legelső dolog, amit le kell szögezni, hogy a különbségek mellett van egy nagyon fontos közös pontjuk a Magyarországon használható implantátumoknak. Csak és kizárólag CE- európai minőség biztosításon megfelelt minősítésű termék forgalmazható, használható.

Az mellimplantátumoknak alapvetően két fajtáját különböztetjük meg: 

  • a szilikonnal – kohezív géllel 
  • és a sóoldattal töltött fajtát. 

Ezek közül a  sóoldatos kevésbé népszerű, egyre csökkenő mértékben használják. Mivel fiziológiás sóval töltött, ezért sérülése esetén ez nyomtalanul felszívódik. Azonban tapintásra kevésbé természetes, hajlamos tartást veszíteni, zsugorodni vagy tágulni.

A szilikonnal töltött kohezív gél implantátumok jóval népszerűbbek. Tapintásra nagyon természetesek, erősek, ellenállóak. A szilikon maga egy orvosi anyag, könnyen befogadja a szervezet. A beültetett mellimplantátumok nagy része ebből a fajtából kerül ki.

Forma szerint megkülönböztetjük a csepp- és a kerek alakú implantátumokat. A csepp alak más néven anatómiai forma – ahogy a neve is mutatja – közelebb áll a mell természetes formájához. Felülről lefelé szélesedik, és az alsó vonal lekerekített.  Ezzel szemben a kerek alak a mell felső részét emeli ki, erősebb dekoltázst, látványosabb hatást biztosít.

Ugyanakkor az, hogy a végeredmény mikor lesz a leginkább természetes, vagy ahhoz hasonló, amit a  páciens szeretne, természetesen a testi adottságoktól függ. Előfordulhat, hogy  a mellek alakja miatt pont egy kerek mellimplantátummal érhető el a legtermészetesebb hatás. 

A formákon belül azok meredeksége, kiemeltsége is különbözik. Ezzel komoly variációs lehetőséget kapunk, lehetőség van a legtöbb alkathoz illő mellimplantátum kiválasztására

A felületek is lehetnek különbözőek. A sima mellett létezik a texturált, azaz érdes felület. Ennek kialakítása a szövetekhez való jobb tapadást hivatott elősegíteni. Az érdes felszín csökkenti az elmozdulás lehetőségét, de a  felszíne durvább, a  tok vastagabb, jobban észrevehető a gyűrődés és a hullámzás. 

A méretek pedig változatos skálán mozognak, általánosságban köbcentiméterben mérjük. 

Látható, hogy tényleg sokféle alak, forma és méret között lehet válogatni. Az, hogy melyik a legmegfelelőbb, két tényezőtől függ. Az egyik, hogy a páciens mit szeretne: természetesen az ő elképzelése az irányadó. 

Ugyanakkor az orvosnak is komoly felelőssége van: Egyrészt el kell döntenie a vizsgálatok alapján, hogy egyáltalán elvégezhető-e a  műtét. Vannak olyan esetek, ahol betegségek, öröklött tényezők miatt nem javasolt a  műtét, azonban ez az esetek nagyon elenyésző része. 

A másik fontos dolog, hogy az orvos – remélhetőleg – komoly rutinnal rendelkezik. Ez segíti abban, hogy tanácsot tudjon adni, melyik implantátumot válasszuk. Objektíven és szakmailag meg tudja ítélni, hogy az alakhoz, testalkathoz, életstílushoz milyen és mekkora mellimplantátum lenne az ideális, és melyik az, amelyik leginkább segíti a  vágyott forma kialakítását. 

Rengeteg olyan dolgot is figyelembe kell venni, amire talán otthon  a tükör előtt nem is gondolunk. Az alkatunkat, életmódunkat ismerjük, de a mellszövet mennyisége, a mellkas formája mindenképp meghatározza a beültetethető implantátumok fajtáit. 

Az, hogy mennyire aktív életet élünk, szintén befolyásolja a  választható implantátumok körét. Például egy versenyszerű sportoló hiába szeretne nagyméretű kebleket, az aktív sportoló karrier esetén ezt nem javasoljuk, inkább egy kisebb méret lesz az ideális. 

Összefoglalva elmondható, hogy érdemes az elképzelésünket a plasztikai sebészünk javaslataihoz igazítani, illetve átbeszélni a mellimplantátum árak részleteit, így biztos hogy a lehető legoptimálisabb végeredmény születik majd. 

Jelentkezz most ingyenes konzultációra!

A szerzőről

Related posts

Mennyire lesznek láthatóak a hegek műtét után?

Mellplasztika után A mellplasztika műtét – mint minden műtét, melynek során a bőrt sérülés éri – után heg marad vissza. Ez elkerülhetetlen, és a heg a természetes gyógyulási folyamat része. Attól még, hogy plasztikai műtétet végzünk, ahol kimondottan ügyelünk arra, hogy minél kisebb vágások, minél rejtettebb helyen, minél kevésbé látható öltésekkel készüljenek, sajnos maradnak hegek. 

Biztonságos mellnagyobbítás Dr Falus György

Biztonságos-e a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás természetesen egy teljesen biztonságos műtét. A mell növelésére alkalmazott eljárások közül a leggyakoribb. A mell nagyobbítására léteznek különböző típusú műtéti eljárások, de a legáltalánosabb, legelterjedtebben alkalmazott mellplasztika a mell implantátum beültetése. Rengeteg ilyen műtétet végzünk világszerte, így nagyon sok a visszajelzés. A nagy számban elvégzett műtétek alapján biztosan kijelenthető, hogy a mellnagyobbítás, az

mell vizsgálat Dr Falus György plasztikai sebész

Okozhat-e rákot a mellimplantátum?

A mellnagyobbító, mellplasztika műtéti eljárások közül a legnépszerűbb és a legelterjedtebb a mellimplantátum beültetése.  A leggyakoribb kérdések egyike is ehhez kapcsolódik: vajon okoz-e rákot a mellimplantátum? Erre a jelenlegi tudásunk szerint a válasz nem. Mivel nagyon gyakori és népszerű műtét a mellimplantátum beültetés, így rengeteg információnk van ami alapján kijelenthetjük, hogy nem okoz rákot, de